Followers

Monday, September 3, 2012

How to make order & payment?

Assalamualaikum w.b.t

Disebabkan ramai yang terkadang confuse how to make order meh sini amoi ajar ok ^_^


sometimes orang yang tak biasa beli online memang confuse sikti kan.No worries amoi akan ajar step untuk beli online dengan amoi ye girls ^_^

Contoh once korang berminat dengan barangan amoi dan teringin nak membeli normally amoi akan suruh uols email amoi directly ke amoiheaxa@gmail.com. EMAIL je directly untuk memudahkan conversation antara kita. Dan disitu amoi akan menjawab any inquiries or order yang korang tak faham. Once amoi dah bagi details tentang total & amount including postage. Normally amoi akan suruh korang bank in then after payment please fill in the form.

Actually amoi bukan nak menyusahkan korang untuk isi form bagai.Sometimes leceh bukan? Tapi kenapa amoi kata ia penting? Dari Form itula amoi akan trace payment korang dan details korang.Sometimes yang hanya hantar di inbox or email or hp.SOMETIMES amoi akan terlepas pandang. maklumlah amoi pon manusia biasa terlalu banyak kesilapan. kadang pagi or tengahari korang sms amoi ingat lagi.Sampai rumah malam lupa terus,hehehe dah tua kan..kadang satu hari amoi kene jawab berpuluh email plus cek payment & order yang masuk.Sometimes amoi tak dpt trace bila korang tak isi form after payment.

Then one more thing kenapa penting untuk korang isi form? untuk memudahkan proces rechecking once parcel tak sampai-sampai. Sometimes tgk tempat barang sampai cepat kadang bila korang takde rumah posmen kadang-kadang tak tinggalkan resit untuk collect kat pos office( ini amoi tak tahu kenapa?amoi pon kadang-kadang ebnggang juga ) so bila korang isi form email or msg amoi.amoi akan cek your details through form dan akan check status parcel korang.So amoi akan update korang sampaila barang itu selamat sampai ataupun amoi terlepas pandang untuk pos atau barang return disebabkan 14hari takde respond barang dicollect automatic barang akan return back kat amoi. bila kes seperti ini berlaku if korang nak pos balik amoi akan minta postage balik ye sebab ini bukan kesilapan dari pihak kami ^_^

Faham kan?
ok kadang-kadang customer tak tahu if amoi kata isi form yg ada di blog.kat mana ye?
okenie amoi tunjuk..tadaaaa ^_^

Nampak tak arrow yang color merah tu.
Korang pergi blog amoi
miniheaxabell.blogspot.com
then scroll down sikit sikit dia terletak di sebelah kiri sidebar amoi ^_^


Then After korang click on that button maka keluarlah satu form yang pinkish-pinkish flowers. nampak kan? actually kat situ pun amoi ada sertakan account maybank & cimb untuk yang amoi terlambat reply bagi account bank kan so korang boleh dapatkan terus di form ye ^_^

faham kan? ^_^ hope selepas ini semua terang dan Jelas ye ye.

Untuk sebarang pertanyaan jangan malu or segan email je amoi.Insya Allah amoi akan reply di email :)

tata

4 comments:

Sweet Emotion said...

ya.. baik amoi.. :)

aqilah kamaruddin said...
This comment has been removed by the author.
aqilah kamaruddin said...
This comment has been removed by the author.
AQILAH said...

SIS, SELAIN GMAIL, ADA LAIN TAK?