Followers

Friday, November 11, 2011

oily oily oily

Assalamualaikum w.b.t



OILY?
ok kalau muka korang jenis yg oily tu apa kata korang try PETUA nie.

BAHAN- BAHAN :

1) OATMEAL
2) HONEY / MADU
3) YOGURT

GAULKAN 3 BAHAN NIE SEHINGGA MENJADI LIKAT :)

Oatmeal boleh digunakan untuk secara efektif merawat kulit berminyak, serta kulit kering. FAKTA mengatakan bahawa gandum berguling dapat menyerap jumlah kelebihan minyak dari tubuh anda.  ♥



1 )Cuci muka anda sehingga bersih dahulu.
2) Lepas tu,SAPUKAN MASKER pada wajah
3) BIARKAN SELAMA 45MINIT
4) BILAS DGN AIR SEJUK YEEEEEEEEEEE~ ^__~

Dengan cara ini, anda boleh mengurangkan jumlah minyak, malah jerawat di kulit anda ♥ 



SELAMAT MENCUBAAAAA ♥

7 comments:

hajar_razak said...

wahh . oatmeal tu , ap2 aje ke akak ? kan banyak jenis kan . which 1 beter ea ?

Amoi Heaxa said...

hajar syg :) apa2 jenis oatmeal dik :) selalu sis pakai quaker oats :)

Alyn said...

Akak, kalau x pakai yogurt tak pe tak ? pakai honey and oatmeal je ? sllo alyn pakai oatmeal x penah mixed dgn honey or yogurt lg.

Amoi Heaxa said...

alynj : boleh je syg :) nie for complete mixed :) kdg2 sis takde yogurt sis pkai oat dgn honey :) gaul plus air suam skit :) supaya likat :)

Alyn said...

Ouh okayy tq dear sis ! Hve a nice dayy :) xX

Elyzatul Nastaysah said...

cam best je.ptot la kulit kak amoi cantik.ni nk try ni=)

chanana said...

sis , yogurt yg mcamane ye..... hehe. boleh pakai time bila ye? mlm sebelum tidur ke? :)