Followers

Monday, November 21, 2011

kenapa sy tak suke pakai lipstick T_T

Assalamualaikum w.b.t



LIPSTICK.
familiar name ok.baik kaum lelaki pon tahu tau.baik golongan budak kecik pon tahu apa itu LIPSTICK.
( sambil2 kalau pakaikan kat bibir dorang pandai tau duk muncung2 mulut..pastuu takmo tutup..terngangaaa je...kekekekek )

tapi saya tak suka sgt pakai lipstick.
senang cite MEMANG JARANG sgt2
lainlah kalau ada event ada dinner ke photoshoot ke.
FINE
*muka terpaksa kene pakai*

sebab musabab tak suke sbb my lips is too very sensitive
kalau pakai lipstick confirmm pastu bibir kering2 pecah2..
tak tahu kenapa T_T
sedihhhhhhhh~

tapi saya suka beli lipstick..
pasti terbiar byk2.
huwaaaaaaaaaaaaaaaa~ jarang pakaikan.
then bila sampai waktu clearenceeeee
paling happy auntie² saya..
hahaha.

saya lebih selesa memakai lipbalm :)
ramai bertanya bila tgk pic sy pakai lipstick apa n brand apa kan.
for your information...
amoi tak pakai lipstick laling².
akan tetapi amoi pakai lipbalmmmm & lip yg comel nama diberi tony tint.
heheh
apa tuh?
jappp ye..
nak share dgn korangggg la nieee!!!
taraaaaa!!



ini lipblam yg amoi selalu pakai.

suke sbb bila pakai nmpk bibir like color cherry2 bum2..hiksss~
merah yg soft :)

this one juga..amoi suka tukar2 pakai :) yg nie nmpk bibir pink2 softtt je :)


AMOI suka sgt2 dgn lipblam maybelline sbb die buat bibir amoi jd lembut,more moisture and mcm pakai lipstick.so takla pucat kan...:) org selalu ingat amoi pakai lipstick but actually tak :)
inilah rahsianya..haha
rahsia ke? takla rahsia.but amoi sharing je dgn korang :)

then one more thing
amoi dah mula jatuh cinta dgn lip dr korean :)
amoi jumpa nie pon dari page kawan amoi yg sgt2 comel mcm org korean.
ingatkan die bukan org malaysia.
sekali die melayu ok.
cantik sgt2 tau :)

so amoi tryla beli dgn die then tanya die so far die pakai ok x, ok meaning that mengeringkan bibir atau tidak kan.sbb bibir amoi sensitif sgt2, mudah menggelupas kalau pakai lipstick ataupon apa2 product bibir yg tak kena.
amoi try beli satu amoi terus dah jatuh cinta.
boleh?
haha..
sebab dahla comel giler packaging die.tu kalau tercicir mmg takkan jumpe..wakakakka
meraba2 nak cari..
hehe
die ada packaging besar tapi masa tuh dah habis so amoi beli yg kecik try dulu :)


jom berkenalan dgn nama yg diberi tony tint ♥


nie packaging yg besar :) tak silap rm 25...sebotol.

ada 2colors ♥




contoh model2 actress korean yg comel2 pakai.kan kita suka tgk dorang cantik2 kan.natural look.
*sy budget pakai jd mcm koreanla *
pangggggggggggg pp sendiri*

nie yg botol kecik.rm 10 satu botol.
tapi amoi pakai sebotol pon tahan berbulan sebab pakai sikit je cukup.
die dah merahh ♥







amoi kenalkan product nie di kalangan kawan2 kesayangan yg rapat2 n test pakai kat bibir dorang, semua dah jatuh cinta juga
then dah order kat amoi ♥

amoi selalu beli dgn owner cantik die
vivi aryiena ♥
nama secantik tuannya
nie link page die

korang boleh order dekat die ok ♥

insyallah later amoi akan jual juga
tapi kene bincang dgn owner die lah :)
for currently korang pergi page die then deal dgn owner cantik yg baik nie ok :)

cth pic2 amoi pakai lipbalm maybeline dgn lip tony tint nie ada kat entry2 sebelum. even header blog pic nie pon amoi pakai 2benda alah ini.
hiks~

selamat mencuba~
till then ♥


8 comments:

BashiriRa said...

kakak ni halal ke tak ye?

qila said...

yunk..selain maybelline produk ape lg yg ok ek? i pny lip lg sensetif. bila kering n pecah2 terus bibir jadi hitam.dh mcm smoker je klau tgk T_T wuuu dah la orgnye pon hitam,ni bibir pulak jdi hitam -.-' ade tips x?

aina said...

nak 1 bole?

aina said...

nak 1 bole?

hadjar.bam said...

sme la sis! sy pun pkai maybelline. mmg marvelous! than lma plak tu. sy pkai avon punya lip tint. mmng natural looking :)

Cik Eka said...

cam best je lipsgloss ni kak amoi..
eka pun tak bleh pakai lipstick..gatal bibir..huhuhu

yg boleh eka pakai kan yg mood magic nutrimetic tu..ha tu boleh...eka suka pakai tu jer

aina said...

nk order kt u amoi...bole x?nk yg botol kecik tu jerr...thanx :)
plzz reply mmg berminat sgt2

Amoi Heaxa said...

email amoi ye amoiheaxa@gmail.com