Followers

Wednesday, November 16, 2011

i love don't put heavy make up.

Assalamualaikum w.b.t


last nite pakai masker tomato :)  pagi nie hasilnya kulit segar kan..haha
*MOTIF*
sy hanya pakai moisturizing,sunblock and eyeliner * lipbalm.
no need compact powder yg tebal2



i love natural look make up :) it is not heavy & kulit pon ringan je tak berat nak tampung make up..hehehe


muka dah lekit2 sikit ye..muka dah kul 7pm...malamnya saya pakai peeling milk tuh....^__^




*MOTIF*




hahah~ sy pon tak tau apa entrynya..just ada yg inbox, email nak sgt tgk muka saya kalau tak pakai apa2 make up & kesan lepas pakai peeling milk tuh.

nielah antara pic nye ye.takmola letak byk2 sbb nnt orang menyampah T_T

some people's said that my skin takde problem..so bolehla kan.yah..i admit it..Alhamdulilah my skin takde problem yg sgt teruk :) but jgn tak percaya yg sy mempunyai SYNUS ( RESDUNG) yg terukk...dah operation pon..so saya pernah mengalami kulit yg sgt2 teruk rasa down giler..jerawat sgt2 banyakkkk penuh dahiii! especially dahi yg penuhhh!! dgn bintik2 hitam..sbb sy suke picit jerawat! thats my bad behaviour T_T

masa tu form 3 last 2001 then masa sy baru mula2 kerja then berat badan jatuh mendadak.maybe because of perubahan hormom badan then jerawat naik sgt2 teruk... i hate my convocation day's...semua pic sy nampak muka sgt oily then penuh jerawat then bintik....last 2005...confident level very down to earth..haha
takmo ingat dah..shhh shhh..sbb tu sy tak suke tgk my convocation pic.boleh? T_T

but now Alhamdulilahhhhh syukur, jerawat & parut2 semua hilang :)

i don't need product2 yg expensive pon :)
but depends on our's skin kan :)

everyone has different type skin :)

cari product yg betul2 sesuai dgn muka kamu k.

then utk sesuatu product pon kalau kamu rasa kamu perlu utk bertukar...bg masa pada kulit tuh paling kurang sebulan atau 3weeks berehat sebelum kamu menukar pada product lain.
kulit kita pon boleh terkejut tau.


then one more thing.
tips utk kamu tahu sesuatu product tu sesuai atau tidak dgn kulit kamu adalah
kamu ekne try selama sebualn & lihat apa kesan pada kulit kamu.
kalau makin teruk, my suggestion is stop from using that product.
& let your skin free from any product within 3weeks.

so nak pakai pencuci muka apa kan?
korang basuh je muka selama 3weeks dgn air basuhan beras yg pertama, then buat masker malam2 putih telur dgn blander beras bersama limau.boleh baca dekat entry sy sebelum nie.
and tomato :)
which one yg korang rs senang.
bg muka kita rest dr sebarang product yg ada bahan2 kimikal.

that's my experienced :)

just sharing dgn korang :)


till then,








13 comments:

hazanis said...

header baru...cantik la sis.....=)

asmida said...

kak amoi mmg cantik dah=)

Cik Suheela said...

licin la kulit kakak cantik huhu...jelesss i..kite pon jerawat byk sgt kak dedulu, tapi bkn kat dahi, kat pipi, lagi sedih...sob3

Amoi Heaxa said...

thanks hazanis :)

asmida : alololo..kak amoi biasa sgt2 :) trust me :)


cik suheela : akk pnh ad aproblem mcm kamu juga dulu.huhu.s.edeykan

noraisyah90 said...

awak..muka sy skrg bermasalah sgt...jerawat saya naik..menggelupas..please hep me..

noraisyah90 said...

awak...kulit saya skrg sgt bermasalah...jerwat naik..menggelupas..saya sedih sgt...please help me.

teretereboza said...

cantiknya kulit sis,,putih gebu...hehehe..
suka tgk...

ema said...

natural beauty better than heavy make up :)

Amoi Heaxa said...

noraisyah : kulit awk mmg asl sensitif ataupon lately? awk boleh email sy amoiheaxa@gmail.com :) t kite tukar hp no :) lg senang kan :)

teretaboza : sygg akw yg ckp tu putihh gebuuu :)

Amoi Heaxa said...

ema : kannnn :) and si DIA pon tak suke sy make up heavy2 :)

passion4phassion said...

OMG your skin is so fair. and you're pretty :)

iniaku said...

jeles la awakkkk .ehem test2 http://nakbuatbelogjugak.blogspot.com/

Siti Nadirah said...

salam.. hye dear :) selalu jd silent reader je :) tp, berminat pulak nk tawu psl operation yg u buat utk resdung tuh.. mcm mne ye? sbb i pn ade resdung.. disebabkan resdung tuh, muka i byk jerawat.. even try ape2 produk pn, produk just membantu utk keringkan jerawat dgn cepat je.. tp, jerawat baru still jugak keluar sbb resdung tuh still ade kn.. so sad :(

hope u dpt share info dgn i, ni my email, dira1101@yahoo.com.. thanks dear :)