Followers

Thursday, November 24, 2011

KEBAIKAN AIR SEJUK / AIS

Assalamualaikum w.b.t

Dalam budaya kita telah dibiasakan dgn mentaliti mengatakan AIS sgt tidak elok utk bdn.
dulu amoi ingat mcm tuh juga.
tapi masih berdegil ttp mencari air AIS.
hehe..
yela korang tgh panas2 terik kering tekak dpt air yg sgt2 sejuk..masyallah nikmatnyaaaaa~


Sebenarnya AIR SEJUK bagus untuk badan manusia.
DAN SEELOKNYA BANGUN TIDO KITA TERUS MENCARI AIR SEJUK.
KERANA???

"semasa kita tido badan dan segala organ saraf kita rehat. DAN kalau SEDAR setiap kali bangun tido cuba pegang TENGKUK korang mesti panas kan?
ini kerana badan kita lepas bangun d rtido die baru WARM -UP
sebab tu kita rasa bdn kita mcm nak demamla lemahla kan.
SO SEELOKNYA bangun² cari air sejuk then dapakan segelas air :)



Kebaikan air sejuk

  • Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang jahat.
  • Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan.
  • Air sejuk akan menguatkan tulang bayi.
  • Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan.
  • Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu Intan.
  • Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh dan menyeluruh..
  • Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, gila dan koma kembali sedar.
  • Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.( zaman nenek moyang kita dulu siap mandi air perigi pagi2 tau.tgk kekuatan dorang sampai ke tua? org zaman sekarang je DIMANJAKAN dgn air filter bagai..takut sejuk katanya.
  • Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.
  • Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk.
  • Air sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah lebih stabil.
  • Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan.
  • Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah.
  • Tubuh secara semulajadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.
AMOI pon baru dapat tahu satu lagi kebaikan AIS ialah.masa kita demam baik kita ataupon budak kecik.seeloknya kita jgn SELUBUNG DORANG.SEBAIKNYA & SEELOKNYA kite letakkn ais kat pusat dorang :) bungkus ais tu then letak kat pusat :) mandi air sejuk. mmgla rs seksa skit.kita akan mengigil2..biarkan..sbb kita demam kan.tapi insyallah kita akan cepat sihat.
kalau berselubung tu pon akan sihat tapi akan mengambil masa 2 3 hari baru baik demam.

sedangkan dalam al-quran tertulis DISYURGA akan disediakan minuman yang sejuk² dan nyaman² untuk penghuni syurga ♥


dan salah satu kebaikan ais juga. amoi suka amik ais dan lumur di muka.then after picit jerawat amoi akan tekap jerawat yg amoi picit tuh dgn ais :)

alhamdulilah so far amalkan jerawat kecut plus bintik hitam tak eprnah tak hilang
ALHAMDULILAH ♥






6 comments:

fiza said...

thanks 4 the info...hee sgt suke...ok....syg amoi....hee ;)

NASIEHA S' said...

ais or air sejuk jugak elok buat toner lepas cuci muka.bagus utk kecikkan liang roma yg besar=)

Cik Anis said...

interesting... selama ni cik anis tau keburukan air sejuk jeee... huhuhu.. thankss for sharing maring :)

Coco Mirae said...

Along!!! its a Great info, before ni pun takut je nak minum ais selalu rupanya bnyk manfaat kan? TQ along!! :) lg satu, ais pun boleh kecutkan pores kat muka kan? suka-suka.. ^__^

mizan said...

Assalamualaikum..Info ini dipetik dari fakta kelebihan Ais dari Colour Vibration Therapy yang diasaskan oleh Prof.Norhisham Wahab. Beliau juga merupakan pengasas rawatan Hidroterapi Ais di Malaysia. Terima kasih kerana berkongsi & sebarkan info yang berguna ini kepada masyarakat. "Sharing is Caring". Kepada sesiapa yang berminat mengetahui lebih lanjut berkenaan Hidroterapi Ais sila hubungi saya atau layari laman web yang tertera dibawah :

RAMIZAN MOHD RODZI
Professional Practitioner
Colour Vibration Therapy (CVT)
Tel / SMS: 019-3292780
email : mizan.cvt@gmail.com

website CVT :
www.profnorhisham.com
www.profnorhisham.blogspot.com
www.hydrotherapyice.blogspot.com

-Diagnosis warna diri & Nombor Diri (Aura)
-Diagnosis penyakit kaedah Kinesiology & Tarikh lahir (Pernomboran)
-Konsultansi kesihatan & rawatan tenaga gelombang
-Khidmat perundingan psikologi, geomansi, nutrisi (pemakanan) dan produk kesihatan

Elin said...

Wah boleh share tak info ni?. Btw..salam kenal amoi cute..comey sgt...i follow u dear.