Followers

Monday, July 2, 2012

Review Kelemumur Shampoo.

Assalamualaikum


Hai.sebenarnya entry nie dah lama janji nak publish nak buat tapi baru ni berkesempatan. oh no my bad. i am so sory guys.

Tapi bagus juga sebab amoi dapat review sepenuhnya sebab dah try selama 3bulan.er betul ke almost 3months la juga :)

Masalah kelemumur memang tersangatlah stress bagi kaum perempuan lagi lagi bila yang bertudung.Rambut kita sentiasa tertutup terperat dan berpeluh so possibility untuk kulit kepala berkelemumur tu 80%.
Memang sangat rimas ok.amoi faham kerana amoi juga mengalaminya.Dari pagi kita keluar bekerja sampailah kekadang sampai pukul 10 malam baru balik rumah rambut kita free dilepaskan dari ikatan rambut ataupon terperap so memang confirmla kelemumur itu berleluasa bukan? eyuwww~ tak suke ok! sebab gatal gila rasa mcm nak cabut je kulit kepala tu ..>.< wuwuwu.

Dah bermacam-macam shampoo try but frust.sebab semuanya hanyalah ilusi kelemumur masih degil berleluasa di kulit kepala.huwaaa~ acane? so one day saya berborak dgn someone pasal rambut bermasalah especially kelemumur.so borak punye borak terbuka cerita yang die baru try satu shampoo nie dan alhamdulilah kelemumur berkurangan. so apa la lagi kan? perempuan memang pantang dengar product elok sikit confirm nafsu nak mencuba membuak-buak.kan kan?

Then, amoi terus laju-laju search google oke fine jumpe! so balik kerja laju-laju terjah watson pergi cari suspect yang diingini.Bila dapat je terus laju-laju pergi bayar kat cashier then balik rumah cuci rambut dgn happynya.
first day try rambut pon rasa ringan ok.memang best. BUT, satu je kelemahan pakai shampoo nie rambut memang kering sekeringnya dan pakai hanya sedikit je ok? After pakai shampoo nie cuci then amoi suggest kamu bilas dgn shampoo biasa yang kamu pakai then pakai conditioner ok. Insyallah rambut akan stabil balik condition die.heee ^_^

SHAMPOO yang amoi maksudkan.. JENG JENG >>>>> SHAMPOO SELSUN.



TARAA! ok sebelum korang komen amoi komen dulu.first time tgk amoi cakap erk apa mcm botol nile je T_T macam botol clorox pon boleh.heee.tapi betul la orang kata jangan menilai dari luaran.ecee gitu.so korang pergi try! tgk hasilnya but but but! jangan pakai tiap2 hari oke! dia sangat kuat kang tercabut rambut berserta dgn kulit kepala.kih kih kih.

Pemakaian cara amoi :

1) Pakai seminggu sekali atau dua kali sahaja.( RAMBUT BISA GUGUR PLUS KERING SGT KALAU SELALU PAKAI )
2) After pakai shampoo nie amoi bilas dgn shampoo biasa.( Amoi pakai shampoo loreal sekarang nie yang model Aisywarya Rai" tutup meyah-meyah(merah) tu )
3) After bilas dgn shampoo loreal pakai conditioner.
4) Then bilas macam biasa :)


SELAMAT MENCUBA:)

# orang kata shampoo nie bukan sahaja elok utk kelemumur untuk org yang ada panau sapu nie pon elok.orang yang eprnah mencuba cerita kat amoi :)

# amoi masih mencari shampoo yang sesuai untuk rambut gugur.if korang ada tolong share amoi ye.email amoi amoiheaxa@gmail.com.takut tgk rambut gugur dgn jayanya :'<

tata.

5 comments:

izyantyPersonalTaste said...

sy baru pakai syampo nie jugak tapi yg tudung colour tudung purple,2 in 1 syampo + Conditioner.memang berkesan kelemumur hilang rambut pun dah tak luruh lg. syampo seminggu sekali pun rambut still lembut lg.

siti said...

tq kak inform sal ni. b4 ni pon siti mmg ad mslh ngn kelemumur.

abby said...

amoi pernah cuba syampu himalaya herbals tak? akak suka anti dandruff ngan protein syampu dia.. protein syampu tu utk kuatkan rambut dan kurangkan rambut gugur.. atau kalau nk try from within, cubalh supplement utk rambut mcm vitamin B12 ke..suggestion je :)

Twins said...

klu syampo ni jgn pakai selalu coz nanti rambut jadi kasar tp utk hilangkan kelemumur mmg elok

Lana said...

Berapa harga sebotol ni amoi?