Followers

Friday, June 22, 2012

Counting

Assalamualaikum

Buka blog je tertumpu pada calendar yang kat tepi sinun tu.

4months 2weeks & 4days ???????????????????

kenapa macam cepat sangat nie wei? arghhh~

banyak lagi rasanya tak complete. pergh tula berangan je kerjanye wei.

Jom listing jap:

1) Kursus Kahwin - DONE
2) Borang Nikah - Dah amik ( tapi tak complete lagi )
3) Surat nikah mama ayah - Done
4) Surat Akuan Bujang - DONE
5)HIV Test - Not yet
6)Photographer - DONE
7) Bridal - DONE ( tapi tak decide beli kain lagi pelamin cemner lagi T_T )
8)Dewan - DONE
9)Catering- DONE
10) Juru Nikah - errkkk mcm belum +_+
11) Tempat nikah - tak decide lagi
12) baju nikah - belum anta tailorrrrrrrrr T_T
13) kad kawen - tak tempah lagi
14) listing nama org utk hantar kad - belah perempuan masih otw listing
15)doorgift - tak decide masih survey
16)Hantaran - tak settle pon lagi T_T
17)..... apa lagi ek?


siapa yang dah berkahwin sila share apa lagi yang amoi terlepas pandang?bila orang tanya dah berapa percent settle? tak tau nak jawab berapa percent. >.<

cepatnye masaaa~

15 comments:

Cinta PolkaDot said...

hwaa bestnya....boley la saya rujuk list akk ni nnti.. saya pun insya'Allah tahun depan langsung :)

qila said...

hehehe..mst mcm2 tgh pk skrg. relaks ok. ada masa lg 2, sy dl 2mnth before hr nikah br terhegeh2 buat preparation. kalau bj nikah 2 bj sendiri better hantar awl2 tkt nnt jd mcm sy tak berkenan cre jahitan tailor 2,dh la slh jait siap pulak 2day before majlis T_T nak tak nk pkai jgk..kalau yg dah settle awal 2 jgn lpa selalu update dgn diorg.kdg2 kita ni jgk yg kne remind tkt diorg terlupa.anyway tahniah si cantik :)

Anonymous said...

Inai jgn lupe amoi...hihi..urusan goodies paling sukarrrrrr..

Amoi Heaxa said...

silakan polcadot ;)

qila: kan kan kan! itula dorang kene selalu kite update juga plus baju nak anta jahit tu masalah juga :( takut kan cmm2 problem :(
thanks bg advise qila :)
anon : inaii.ehehhehehe :) nak inai daun tumbuk sndiri :D tau takpe goodies :(

scha said...

baju antar awal kak, t pe2 hal xde la last minit nak ubah suai if xbape selesa ngn baju 2 t... kad kawen 2 da leh tempah skg.. jg bg dorg rushing wat kad akak.. t jd cm saye lak name pngntin laki kawen ngan nama mak pengntin laki.. kn sewel namenye 2..?? nasib leh tukar.. haha

izyantyPersonalTaste said...

kalau nak tempah veil nikah leh rujuk sini

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1599797090552.46622.1704808226&type=3

Anonymous said...

kalau nak cari doorgift better cari kat nilai. kat sana byk option & harga agak murah.

kesuma moon said...

kena buat cepat yana...4 bulan tu xlama dah...takut nti yana kelam kabut dibuatnyer...sbb byk lg tu xbuat....saya pulak yg nervous...hehe

~misshuny~ said...

hai cik amoi...
sy baru jer 3 bulan lebih kawen..
lau nk tgk checklist sy pun boleh..
yg nie checklist 14 hari before kawen..

http://haniawi.blogspot.com/search/label/wedding%20checklist

Anonymous said...

mase pakai inai..pakai 2,3 ari sblm majlis..klu xmerh bole topup lg sampai puas ati.

baby said...

kene bt cepat, nnt x sempat :D

Cik Anis said...

cik anis ada jual coklat kalau amoi nak buat doorgift bole..hantaran pon bole.. :) jom la tgk.. tp kene order 2-3 weeks at least sebelum event ^^

http://anisfadliyana.blogspot.com/2012/03/chocolate-chocolate.html

nurainkhan said...

Hi dear i nk recommend you about wedding pelamin...i wat dgn akak ni mmg reasonable n puas hati..

siti said...

akak, bestnye nak kawen.. nnt jgn lupa bagi kad :)

PiNky@hEarT said...

eh..eh.. kita punya date kawin lebih kurg je.. cume sy awl 4 hr je dr amoi.. byk lg xsetel, tp insya'Allah sempat kot.. byk yg DIY, so hopefully smpat la.. =)