Followers

Wednesday, July 4, 2012

Review-Wet Tissue

Assalamualaikum,

Amoi pasti ramai yang tak pernah tak dengar "Wet Tissue" betul tak? sekarang nie wet tissue dah menjadi salah satu barang keutamaan bagi wanita dalam handbag ataupun beg makeup.

Tujuan wanita suka menyimpan atau bawa ke mana-mana Wet tissue ini adalah kerana :-

1) Benda yang mudah dan cepat untuk mencuci atau membuang make up untuk kite singgah solat di mana-mana.
2) Tidak oily
3) Membersih secara lembut.
4) Tidak perlu membawa remover dengan kapas muka.
5)Makeup mata adalah bahagian yang paling leceh dibersihkan ( dengan eyeshadow,eyeliner dan mascara)

Ada juga di antara kaum wanita yang menggunakan baby oil sebagai salah satu cara untuk membuang makeup. Tapi amoi advise kat sini tak elok sangat menggunakan baby oil di muka ni :) so korang tak perlu risau, pergi laju-laju watson ataupun Guardian ataupun Elianto dan etc, bermacam2 jenis wet tissue dan pelbagai bau korang boleh dapat.

Macam amoi amoi tak suke dangan wet tissue yang wangi semerbak sangat nie.better die takde bau apa-apa.so selesa sikit :) but depends on individual kan.citarasa berbeza :)

Kalau yang suka bau-bau kat watson atau guardian murah-mjurah ok Wet tissue.ada tu siap beli rm50 ke atas bole beli wet tissue dengan 3pack sekali rm1. Berbaloi baloi ok.Benda tu berguna :)

Macam amoi dulu malas nak beli mahal-mahal suka la pakai yang guardian &watson sebab dahla banyak plus murah sebab suke sangat membazirkan duit di watson kan.so boleh beli dengan harga rm1 je kot.hehe.sampai sekarang banyak lagi sebab actually kurang suka ada bau2 wangi nie.

Then now stock to elianto wet tissue :) murah pon murah :) so boleh dibawa ke mana2 :)

 Nie Elianto punye yang amoi pakai sekarang ^_^
ada aloe vera bagus untuk kulit.
 Siapa suka bau bau wangi boleh beli nie di watson dengan harga yang sgt murah.
Samala juga seperti wet tisue nie die bau lavender skit tapi memang wangi la :)
ada orang suke wangi-wangi kan :)

Pastikan wet tissue jadi salah satu kegunaan korang ye ye :)

Tata

4 comments:

Tooti the tooth said...

sis,nak tanya..
anti-wrinkled product boleh try pakai start umur berapa eh??

Rara Nasiha said...

wet tissue ni benda wajib bawak pegi mana-mana :)

fifie said...

fie selalu guna baby oil utk cuci bahagian mata, nasib baik amoi bagi tips lain. boleh apply. hehe. thanks :)

Lyana Hisham said...

same here..adk pun pakai elianto nye yg aloe vera.. dah 1/2 yr pakai :)