Followers

Friday, July 8, 2011

♥ METAFIZIK ♥

Assalamualaikum w.b.t


hye korang!
korang pernah dgr  apa itu META FIZIK?
ok honestly..sy sendiri first time kot...hehehe

tp sy sgt terharu one of my list friends kat fb tetibe ckp sy nie mudah stress...
then sy trus suh die inbox sy..what elemen,behavior am i :)

Ya Allah..EXACTLY SEMUA SAMA KORANG....

nie info dr mr google :

Metafizik merupakan salah satu dari cabang utama ilmu falsafah. Ia membincangkan mengenai hakikat realiti, kuwujudan dan dunia yang sebenarnya [1] yang di luar alam biasa atau yang tidak kelihatan. Konsep ini mendapat namanya dari perkataan Greek μετά (metá) (bermaksud "selepas") dan φυσικά (physiká) (bermaksud "yang mengenai alam"), "yang mengenai alam" merujuk kepada karya purba mengenai alam oleh Aristotle. Metafizik menumpukan pada persoalan seperti:

Apakah sifat realiti?
Di manakah tempat manusia di dunia?
Adakah warna objektif atau subjektif?
Adakah dunia wujud di luar minda?
Apakah sifat objek, peristiwa, tempat?



 
jom baca reramai selongkar tabiat,sifat & elemen sy T___T
maka terbongkarla rahsia pd korang ²
8 DECEMBER 1986

 no 8.no tekanan.
Pndai mengurus.
btnggung jwb.
kuat keje.
brani.
suka d'pndang seb ketua.
tp mudah trtekan.
suka duit.
sntiasa trcari2 tp xtau apa yg dicari.
kurang sbr.
keras kepala pd kputusan yg da dibuat
elemen api
Yg bgus,bg keje u akn buat smpai habis.
amoi ada no 729,no pelaris.
 Bgus buat bsnes.
sntiasa keluar rmh utk bkerja.
ada no 156,iaitu buat bsnes untung byk.
pndai ckp.
org mudah tertarik.

Warna aura-merah,oren purple



see? uhukuhukuhk..tersedak pulak...>.<"

ok.so sy pon minta jasa baik die utk check tunang & adik sy.

yg pasti en tunang sy mmg seorang yg BAIK HATI & adik sy no bagus.budak bijak,pandai cari peluang & duit.

ok..psst..da kaya jgn lupe kakak mu ini ye T___T

kornag nak cube? crla die..hehe..

thanks girl! ♥


p/s : inikan bukan kurafat tau2.ni fakta. Meta+fizik.

Percayalah,stiap yg Allah cipta ada rahsia disebaliknya. Kte kena kaji,supaya bleh ubah benda negative dlm diri kita..bukan kte akui benda x elok tu dan biarkan aje sbb kononnye kte da dilahirkan begitu..Allah pun x kan ubah nasib ssuatu kaum mlainkan kaum tu mengubahnya. =D..

4 comments:

cayah gharib said...

" en tunang " !
tak ajakkk nie. hehehe, congrats :)

PhatLady said...

errrr....besdey 8/12 ker..???
heheheh

Anonymous said...

nk jgk try .. cmne tu sis ?

Farah Mn said...

Nak try,, ^^