Followers

Monday, July 25, 2011

♥ Make - Up Remover ♥

Assalamualaikum w.b.t



hye! semua sihat ke? da makan? 
wahhh..tetibe sy jd peramah sgt mcm kat rancangan reality..sgt atk sesuai ocay! bahhaha

ok..takmo ckp byk2.


rini  saya nak share dgn korang apa make - up remover yg saya pakai utk membuang make up2 saya?



tadaaaaaaaaaa!!!

NC Instant Eyes Make - Up Remover 
price : Rm 49.90

This highly-effective oil-based lotion activates when shaken to effortlessly wipe away all traces of heavy or waterproof eye and lip make-up. Ophthalmologically and dermatologically tested and suitable for contact lens wearers.




ok..fine fine.bukan sy nak berlagak atau bermaksud apa2 di sini.tp barang Nutrimetics mmg expensive sikit because all of their product came from Australia.

Makanya harga pon faham2 la ye :) takpe..kalau berminat boleh beli dgn saya..dapat 20% :) sebabnya saya bekerja di Nutrimetics :)
Apa salahnya benda yg elok & baik kite share sesama kan?tak gitu?

sy mmg amalkan mencuci make up dgn make up remover dulu sebelum saya mencuci muka secara rapi.( maksudnya dgn cleanser la kan..uhuhu )

sebab musababnya adalah :
1) bile korang terus cuci muka dgn cleanser..sisa2 kotoran mesti akan tertinggal juga.even korang tak nampak.makanya sisa kotoran itu akan berebut2 untuk memasuki segala liang2 rongga muka yang sudah terbuka.dan makanya akan tersumbatlah segala sisa2 kotoran make up itu.& itu tidak elok utk kesihatan kulit kita ^_^
2) bile korang pakai mascara ataupun eyeliner ( lagi2 yg jenis waterproof ) sgt susah bile korang just terus cuci pakai cleanser + air..seyesly jgn harapla korang boleh dpt mencuci sebersihnya.sebab pasti mata korang automatically bertukar menjadi hitam seperti panda T_T dan korang pon berusaha utk membersihkan sisa hitam2 itu dgn menggunakan pelbagai cara.samada amik tisu then korang tenyeh2 kat bahagian lingkaran mata itu ataupon korang amik kain ataupun tuala then mengosok bahagian yg hitam itu.supaya hilang bukan?
mmg akan hilang tapi tak ke banyak kerja dan membuang masa? then menyakitkan kulit muka korang? pedih bukan? pastu tekanan yg kuat pada bahagian mata sgt tidak elok.bile korang sesuka hati je nak bersihkan area mata kesan eyeliner @ mascara tu dgn mentenyeh setenyehnye pd bahagian mata.itu akan menyebabkan mata korang akan tetap meninggalkan kesan hitam then kedut2 + garisan pada mata pon akan obvius kelihatan.seyesly..tak caya korang cubala dalam masa beberapa bulan ( kalau tak syg kulitlakan ) korang akan mengjahanamkan keadaan kulit korang je. T__T so takmo takmo takmo.

apa salahnye korang menggunakan make up remover utk mencuci make up :) senang cepat dan kulit muka pon tak sakit! :) disamping tu bulu mata pon takla byk yg berguguran. sebabnya bile korang cuci make up tak bersih..sisa mascara tertingal then for sure korang rs tak selesa bukan?so korang pon akan membersihkan secara bersungguh2..pastu tau2 da togel bulu mata..sebab ms korang bersihkan dgn bulu2 mata korang berguguran.so kasihanilah bulu mata kite.lagi2 jenis yg tak berapa nak ada sgt.mcm sy nie >.<"

3)  last for not least, senang dan sgt mudah utk korang solat dimana2 :) sebabnye korang boleh mencuci make up dgn senang supaya korang boleh ambil wudhu' dgn sempurna bukan.so tanpa was2 ada mascara ataupon eyeliner tertinggal :)

so pastikan membawa make up remover dlm beg make up kamu semua ok! :)

bye! :)


2 comments:

zOeY zAu YaH said...

bab cuci mekap mmg penting kan.
jenama maybelline bagus gak.

Anonymous said...

plez email sy.berminat wif product neutrimetric

minnie_princessmia@yahoo.com