Followers

Monday, August 27, 2012

Vitamin C Clinical 500mg Supplement For Skin

Assalamualaikum w.b.t :)

Anyway sebelum kita beraya ritu amoi dah janji nak buat entry Vitamin C supplement kan kan? janjinya nak buat time cuti la kunun-kunun.gigihla nie bawa laptop balik kampung.TETAPIIIIIIIIIIIIIIIIII langsung tak dibukanya.adoi my bad my bad.sorry sgt-sgt ye uols semua. amoi rasa mcm sayang giler nak buang masa buka laptop semua sbb nak nikmati cuti dengan penuh jayanya.wah gitewwwwwwwwwwww~
Masa raya ritu ramailah jumpa sanak saudara tak sempat jumpa sahabat handai sebab amoi tak lama kat kampung sibuk nak uruskan bende yang ebsar-besar untuk majlis.nie jela cuti yang hado kan? so kenelah bertungkus lumus siapkan.pasni cuti dah atkde.cuti kawen kene simpannn.kalau tak meraung nanti.ngeh ngeh ngeh...

So nak dijadikan cerita sangat-sangat lah ramai menegur akan perubahan kulit amoi now. Actually kulit amoi takde masalah jerawat sangat.Syukur Alhamdulilah. Tapi die punye kusam kemain. I mean kusam once tak makeup muka bertompok2 kan? so ramai bertanya ada makan apa2 ke? siap yang email pon ada juga before this cakap amoi cucuk sana sini utk cantikkan kulit. Nauzubillah...Amoi nie bukannya orang kayaaaa kalau eventhough amoi orang kaya pon amoi belum tergamak lagi nak cucuk sana sini mengubah kejadian Allah s.w.t.

for your information takde pon cucuk-cucuk vitamin sana sini or cucuk-cucuk nak gebus gebas ke.Sungguh. Masa sekolah biasalah kita tak berduit kan? so bila dah bekerja ada duit sendiri mulalah pandai nak cantik2 kan kulit bagai kan? jaga kulit luar dalam semua kan? So amoi just amalkan minum cocoa collage power plus sahaja then supplemenmt Vitamin C. Amoi bukan jenis suka makan pil-pil nie dan bukan jenis mudah terpengaruh nak makan pil untuk cantikkan kulit ke untuk kurus ke.Amoi memang berhati-hati sebab takut kandungan sebarangan yang boleh mendatangkan effect di hari tua seperti buah pinggang atau kanser hati kan?

Apa Vitamin C Clinical yang amoi bebelkan nie?  Jom amoi review step by step oke :)




Amoi yakin yang ramai sangat wanita kat luar sana yang  sudah tahu mengenai keberkesanan vitamin c dalam proses mencerahkan kulit. Selain mencantikkan kulit ia juga melindungi kulit dari pigmentasi dan penuaan suria. Walau bagaimanapun, penyerapan vitamin c bagi setiap orang adalah berbeza dan agak sukar untuk menembusi jauh kedalam kulit.

Kekurangan vitamin c dalam tubuh akan menyebabkan anda : 
  •   Mudah selsema  
  •   Mudah tertekan ( stress)
  •   Mudah dapat ulcer
  •   Mudah demam
  •   Tapak kaki keras dan kasar
  •   Mudah bersin
  •   Penyakit Skurvi
  •   Luka yang lambat baik
  •   Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
  •   Wajah nampak tua berbanding umur
  •   (Vitamin C membantu pembentukan kolagen)
Vitamin c mengambil masa 2-3 jam sebelum ia mencapai tahap maksimum dalam darah. Selepas tempoh tersebut, kandungan vitamin c dalam darah akan mula berkurangan dan seterusnya terhapus melalui air kencing atau peluh. Kebanyakan vitamin c akan terhapus sepenuhnya selepas 3-4 jam. Oleh kerana itu, Vitamin c perlu diambil setiap hari dan berkadaran

Kelebihan Vitamin C 
  • 1 tablet Vitamin C = 7 biji Sunquick , Ia sangat baik untuk :
- Menghilangkan parut jerawat 
- Melicinkan kulit
- Mengecutkan jerawat
- Mencerahkan kulit
- Kulit nampak glowing
- Mengatasi masalah kulit kering
- Mengatasi masalah bibir merekah
- Mengatasi masalah kulit
- Melembapkan kulit
- Menegangkan kulit
Selain itu, ia juga membantu untuk :
- Menghilangkan demam selsema
- Mengatasi masalah resdung
- Sesuai untuk lelaki dan perempuan ( termasuk perempuan mengandung)
* Untuk perempuan mengandung, ia dapat membantu untuk menambahkan susu badan di samping melembabkan kulit

yang membuat amoi lebih yakin untuk mengambil vitamin c organic as supplement kerana inilah:
ADA KELULUSAN DARI KKM 
100% daripada bahan organics dan tidak ada bahan kimia.
 Cara Makan :
500mg- 2 biji sehari


vitamin c untuk kulit muka dan badan kelihatan mulus , cerah dan berseri-seri.. Ianya sesuai untuk:
  • wanita
  • lelaki (12 tahun ke atas)
  • ibu mengandung
  • ibu meyusu (air susu banyak) ketika period
  • resdung
  • alahan
  • utk mencantikkan kulit dan bada
  • memudarkan parut.
  • jerawat batu
  • gatal2 pd kulit
  • kulit kering/tidak sekata/penuaan
  • parut lama
  • kulit kusam
  • operation scar
  • rambut gugur..
So macam mana? agak-agak terang tak ye penerangan amoi? banyak ikhsan amoi dpt dr search google. Amoi akan kaji sesuatu brg sebelum amoi jual dan amoi akan try dulu untuk diri sendiri untuk mensahihkan keberkesananya. Sebab bagi amoi itu lebih mudah untuk amoi bersoal jawab kerana amoi sendiri mengamalkanya ^_^
Disebabkan amoi baru start nak jual Vitamin C  nie,. Amoi jual untuk 30tablets rm50 exclude postage untuk percubaan korang :)
Price die untuk 30tablets = rm50
untuk 60 tablets = rm95 
Postage rm6 semenanjung & sabah sarawak rm10
Yang bagusnya untuk ibu mengandung & breastfeed pon boleh ambil ^_^ dan dijamin selamat.

Alhamdulilah sekarang if amoi tak payah risau untuk bermakeup sangat dan yang best amoi rasa sangat perubahan kulit dulu dan sekarang dengan bantuan skincare Adha plus dalaman cocoa collagen power plus & vitamin C supplement =)


kalau ada antara uols nak try boleh je email amoi di amoiheaxa@gmail.com untuk sebarang pertanyaan & order :)

Benda yang baik amoi suka share lagi-lagi berkenaan kecantikan.Amoi sure wanita kat luar tu memang sukakan kecantikan bukan? tapi biarlah benda yang kita amik tu dijamin kesahihan selamat dan original. jangan sebab nak murah sangat tp sanggup beli yang palsu nanti lain jadi bukan ke haru biru :)


orait uols next entry amoi nak buat review berkenaan high brow benefit untuk bentukkan kening tanpa cukur or cabut ^_^ ramai bertanya macam mana amoi lukis kening nampak kemas ^_^ > Actually atk pandai sangat pon. Tapi saja kita berkongsi kan dna yang best barang tu korang pon boleh start beli dan order dgn amoi. Insya allah Within this week High Brow benefit tu sampai ^_^ > Price die rm25 exclude postage. Postage rm6 semenanjung / sabah sarawak rm10.


Bersama i zoralalalal yang bambam ketak2... 
( anyway nak tunjuk contoh amoi makeup since mengamalkan product penjagaan adha / serum vitamin c/ collagen adha dan mengamalakan cocoa collagen plus pengambilan supplement vit c. makeup lebih sekata once kulit kita pon sekata :) )

 Nie muka amoi tak makeup.Kulit lebih sekata plus glowing ^_^
Amoi pakai sohie tint kat pipi bagi tak pucat sangat plus eyeliner then tony tint di bibir ^_^
Si comel Nawal pon dah mula pakai serum adha vit c collagen :) even tak makeup still cantik kan? si nawal nie mmg naturally lawa sangat :) comel je orangnya. opss..sorry nawal kakmoi pinjam picca buat testi ^_^

Oke jumpe next entry k! ^_^ tata~

 

7 comments:

Ain Syafieqa said...

wah...cam tetau je ain ngah cari supplement utk kulit. tngok kulit amoi msa tjumpe kat mines dlu trus rsa yakin nak order.hehe..boleh tunjuk any testimoni lain tak? sblum ni pernah dgr gak psal vitamin c organik cuma tak berapa brani nak try je.

suff phia said...

Ermm vit c y amoi jual ni brand apa ye?

Anonymous said...

Mcm mane nk buat payment?

MYA ZOOLKEFELY said...

nak order. nak email :) nak tanya macam macam. nak email tauuuuuu

Anonymous said...

Cerah the whole body atau kat muka je..kesan dia leh tgk dlm bpa lma mkn

Wuhuu Mommy said...

kenapa dia dlm loose pack ye? brand apa? kenapa dihitamkan no KKM tu yang...

Anonymous said...

salam..klu mkan ni,de pantang larang ke dlm pemakanan??coz ada tbace kat artikel y ada sorng wanita mati sbb blaku pndarahan selepas makan udand semasa amik vtamin c..so tht`s why nak tnye pantang lrg pemakanan dy..anyway,sry coz asking this..nak try tp tkut..if u can,pliz explain more bout this..k thanks!