Followers

Tuesday, August 28, 2012

High Brow Benefit

Assalamualaikum w.b.t


Seperti yang dijanjikan pada entry lepas, entry yang ramai menunggu-nunggu.maaf sebab amoi terbabas sedikit dari yang dijanjikan..sobs sobs...uols tak mayah kan ^_^

Orait disebabkan ramai bertanya amoi macam mana amoi lukis kening amoi so amoi rasa amoi dengan rasa rendah dirinya nak share ilmu yang amoi tahu sikit-sikit walaupun sebenarnya amoi main hentam je.ngeh ngeh ngeh. Lagipun amoi tak pernah pergi class makeup or amik kursus makeup.amoi banyak belajar dari org yang pandai makeup mcm kawan-kawan plus suka tgk magazine plus you tube makeup dan cuba praktikkan kat muka sendiri.dari situ pandaila sikit untuk mitap-mitap if ada dinner or event kan :)

Di zaman sekarang teknik make up bermacam-macam jenis dan peralatan.dari muka yang ala jawa macam amoi nie hidung kembang plus pipi pinggan mata sepet kening berterabur tetibe ley transform jadi barbie doll version korean pon boleh.Hebatkan kuasa make up? Tanpa perlu pembedahan sana sini so atleast mengurangkanla peratusan pada orang yang obses nak cantik untuk melakukan pembedahan.Sekurang-kurangnya mereka tak terjebak dalam benda-benda sebegitu.Siapa cakap ala kalau dah cantik mitap makin cantikla? kalau makeup tak kene gaya ley jadi badut juga kan? So apa yang penting kita set kat mind yang semua orang boleh nampak dan jadi cantik TANPA perlu melakukan apa-apa perubahan pada Ciptaan Ilahi dan tanpa perlu mitap yang tebal pon actually. kalau mitap tebal tak kene tempat boleh jadi semua mata tertumpu pada kita bukan sebab CANTIK tapi PELIK.

Ok amoi takmolah bebel panjang-panjang dan nanti makin melalut, jom amoi review product utk kening yang terbest pernah amoi try ^_^











 Ok nampak tak nampak tak?? ini pic ikhsan dari mr google la of course kan ^_^ Actually nak bagi korang faham how to apply this high brow kat kening ^_^. Clear kan? After put dot dot kat area yang korang takmo tu korang pakaila pencil eyebrow or powder eyebrow or yang terbaru amoi beli mac eyebrow yang best sekali so pas amoi apply high brow utk sorok kening yang bersepai tu amoi just put a bit eyebrow mac then amoi lukis kening atas dan bawah pakai powder eyebrow ^_^ mudah bukan?

So tak perlu cabut tak perlu cukur untuk nampak kening kemas dan teratur ^_^

meh share a few pics amoi ^_^ amoi akan buat pic step by step cara pakai high brow nie tapi takmo janji bila sebab sekarang amoi takde masa kelapangan sangat-sangat.maaf ye semua. Insya Allah kalau ada amoi akan buat dan upload di blog tak berapa nan hado nie ok.

 Nie Contoh amoi pakai High Brow Benefit.Dan kawan amoi Masa nie die tunang dan amoi jd MUA utk dia.hahah MUA tak expert pon. Kening dia jenis tebal dan memang tak cukur or cabut. Mungkin tak berapa nak cantik amoi lukiskan org sebab tak expert kan ^_^
 Dua-Dua kawan amoi nie amoi mitapkan dengan melukis kening tanpa cukur dan hanya tutup dengan HIGH BROW BENEFIT sahaja ^_^
 pic dengan jelas agak tak cantik kan amoi mitap.huhuhu..kene belajar lebih lagi.

 Nampak tak kening amoi sebelum muka mitap-mitap.Amoi jenis bul-bul (bulu) takde sangat kat kening tu.Jenis jarang-jarang tapi tebal.So mcm Sinchan sikitla kan.sikit je ye takmo banyak-banyak =P
 nampak tak ye dengan jelas kening amoi? gitulah ghupenya agak tak banyak bul-bul sangat.

Nie pic amoi mitap mitap kening pakai HIGH BROW BENEFIT amoi apply kat bawah garisan kening je.^_^ pastu amoi lukis dengan powder eyebrow kalau takde korang boleh pakai eyeshadow color brown ^_^ yang jenis matte. Pon dah cantik :)


oke FAHAM kan? So yang bestnya amoi dah dpt Stock nie dr Supplier .Alhamdulilah. PALING suke bila barang yang amoi pakai amoi boleh jual sebab orang senang boleh cari barang tu dari amoi kan :)

Benda nie amoi pergi stall benefit harga die rm100 plus plus tak silap. Amoi jual hanya dengan rate RM25 sahaja :) Postage rm6 semenanjung sabah sarawak rm10.

Berminat? boleh laju-laju email amoi kat amoiheaxa@gmail.com ^_^ Stock limited actually :)


Tata

8 comments:

abby said...

Subhanallah! Cantiknya kening amoi :)

boni kacak said...

saya rasa awak kalau tak makeup pun tetap cantik.. natural beauty

fifie said...

Amoiii. Cantik sangat-sangat kening yang amoi lukis tu. Kita nak. Nanti kita email.

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik la. awak ni model minaz kan?

El-Janna said...

cantiknyaaaaaaaa^^

Fea said...

nak order! nak order! :)

Fea said...

nak order!! :)kening kite pown terabur

Fea said...

nak order kak! :)