Followers

Monday, December 5, 2011

TUTORIAL & CARA BETUL PAKAI DEEP PEELING CREAM MILK

Assalamualaikum w.b.t


Amoi buat entry ini khas untuk tunjuk cara² pakai peeling milk yg betul.
before this ada 3entry amoi dah buat mengenai peeling milk nie.
tapi kali nie amoi buat lg ye.
hope kali nie semua boleh refer & faham ye.

peeling milk nie mcm gel scrub.
tesktur die lembut je dan transparent.
make sure kamu pakai

1) muka kamu dalam keadaan bersih ( make up basuh dlu semua k) then kamu lap muka dahulu & muka dalam keadaan kering.
2) dap dap kan 5 dot kat muka ( dahi, dagu,hidung pipi kiri & kanan) 5 spots k. then kamu urut slowly sampai die kering dah tak boleh kuar apa².
3) SEELOKNYA UTK muka SENSITIF. saya nasihatkan kamu stop pakai apa² cleanser yg banyak BUIH kerana itu merangsangkan lg perngeluaran & pertumbuhan jerawat secara mendadak.

SO AMOI ADVISE ( im not good enough for advise..tapi ini experience amoi & org yg pnh mencuba )
kamu STOP apa² cleanser just cuci muka pakai air BERSAMA kapas muka. barulah kotoran dan sel mati akan ikut sekali.

cuba kamu bayangkan ( cer bygkan cer bygkan ) kamu cuci muka just bilas air mcm tu je? for sure kotoran di muka maybe hilang but only 0.01% kan? masa amoi keje beauty saloon dulu pon dari situ amoi belajar.cuci muka seeloknya nak bersih pakai sponge :)

so kamu boleh pakai sponge kalau takde.pakai kapas muka tuh :)
kalau kamu cuci make up pon pakai remover pakai kapas kan? kat situ kamu nampak segala makeup2 pon akan terikut kan? cuba kamu bersihkan dgn bilas mcm tuh je?
tak bersih betul kan kan.

so amoi advise kulit sensitif/berjerawat. setiap malam cuci muka pakai peeling nie.then cuci muka pakai air biasa sahaja ataupon air basuhan beras pertama utk siang hari dan petangnya.

then every night pakai peeling nie.kalau muka OILY seeloknya pakai setiap hari sebab die akan mengurangkan OILY :)

masa amoi first pakai peeling nie muka naik jerawat kat dahi dua tiga dot plus kat atas bibr plus pp ( tak pernah seumur hidup naik jerawat kat pp tau ) amoi ingat kulit amoi tak sesuai.amoi tanyala kezen amoi die kata.for the first time dia akan keluar mcm tu.itu maknanya ada kototan kat area situ.die mengeluarkan dan bersihkan.

After a month alhamdulilah jerawat tu dah surut then bekas pon hilang slowly :)
kulit bertambah lembut!
utk kulit yg tebal mcm amoi kamu boleh maintain & stay pakai cleanser korang  ♥
amoi advise ini utk kulit yg sensitif & pengeluaran jerawat yg aktif.

amoi tak kata product nie akn sesuai untuk semua org.maybe ada yg tak okey kan. ♥
dan amoi tak kata pakai nie terus muka dpt selicinnya.
kulit amoi pon problem juga sometimes.
but kalau ia boleh mengurangkan masalah pon bestkan :)

SELAMAT MENCUBA ♥

till then,

7 comments:

NASIEHA S' said...

very detail explaination.good job sis=)
but nak share dgn sis,if nak basuh muka dgn air basuhan beras.make sure beras tu beras organic.baru takde bekas chemical baja or racun perosak.if tak,it can harm our skin in the future.

ely bujosh said...

yana , sorry tapi nak tanya.yang awk ckp nie "every night pakai peeling nie.kalau muka OILY seeloknya pakai setiap hari sebab die akan mengurangkan OILY :)"

means maksud awk peeling milk to boleh pakai everyday ke?di jadikan pencuci muka?

Amoi Heaxa said...

nasieha : yes..truth :) alhamdulilah so far pakai beras dr zaman sekolah takde effect -ve :)


ely : yes sure.tp sekali sehari! only malam je ye yanG! :) ia mengurnagkan oily :)

ღ.paiez nama saya.ღ said...

ya allah.bagos betol anak patong ni.


tq syg kongsi info.;))

Cik mama said...

info yg sgt bagus..

http://pinkpurplemerah.blogspot.com

Amir Rodof said...

Tip yg bagus ni hehehehe abg am jadi suka pulak baca blog yana ni heheheh tumpang membaca ya dik

Amoi Heaxa said...

saya lagi terharu abg am sudi singgah belog usang sy :) terima kasih abg am (=