Followers

Monday, December 5, 2011

REVIEW BODY&HAND LOTION - PART II

Assalamualaikum w.b.t


pada entry lepas sy update review part 1 kan?
so hari ini saya continue lotion yg sy rasa sgt² elok & always saya beli & pakai
entry lepas semua tanya mana nak dapatkan lotion palmer cocoa butter tu kan?
maaf sebab saya lupa atau terlepas pandang nak mention di situ.

kamu boleh cari di guardian ataupon watson ♥
botol besar harga pon berbaloi².

ok part 11 utk lotion yg menjadi pilihan sy adalah :





LOTION BABY johnson johnson ♥

sy rasa baik kecil² kita nenek moyang kita lotion nie dah ada kan! :)
lotion nie mmg sgt terkenal utk baby yg sesuci mulus kulitnya baru lahir..
hiks~
budget pakai mcm nie bila dah tua bangka ley jadi sehalus semulus kulit bayi...
hehe~

apa yg best ttg lotion nie!
tekstur die mmg meresap terus ke dalam kulit tulang rusuk..hehe
tipu je..takdela sampai tulang rusuk pon nak over pakai lotion kan :P kang lembut tulang payah pulak..hehehe~

for dry skin~ sy suggest this lotion mmg paling best! tak kisahla color apapun pink,white green( more moisture)  ataupon bluewhite( more to milk) ..

say suke ketiga2nya. sebab semua ada keistimewaan sendiri!
saya akan beli yg besar utk kat rumah & akan spare yg kecik utk dibawa ke mana2 dlm handbag! make sure kene ada lotion.
that's me T__T



• Packaging is simple and neat.
• Available in different quantities making it easy to try and also carry it with us wherever we go.
• It has pretty long shelf life. I think 3 years is a decent good period of time.
• Moisturizes the baby’s skin really well.
• Easily available in all medical and grocery stores around our place.
• It gets easily absorbed by the skin and thus not a thick lotion

The baby lotion smells awesome. I just feel like a baby when I feel this lotion on me.

so korang semua pon kalau nak rasa ala2 kulit baby pakaila ini ye..heheh!

selamat mencuba♥

till then









7 comments:

NORLIANA AHMAD FUAD said...

yup..btul 2 sis..dlu mse syg ade mslh kulit blkg sy try lotion..ilang smpai skang..doktor yg syorkn..:)

Bella Hudgens said...

:)

saeko_nakamura said...

sis, try jugak lotion dari baby johnson yang body care tu best jugak!=)

Amoi Heaxa said...

adik liana :) betul tu yang! :) sis dulu ada mcm tompo kering kat tgn n pp..always sapu lotion nie & alhamdulilah skrg takde da :)


saeko namura : kan! best sebb lembut & moisture je skin kan :)

Cik mama said...

cik mama pkai nivea tp tak sehebat lotion ni, now cik mama pkai yg ni, tuk mybaby juga..

cik aletheea: said...

ye..
suke jugak dgn JJ nye lotion,
dapat2 baby milk bath..ala2 nak putih la konon nye..
btw, jj yang 24hrs moisturizer tue.. i x recommend la.. sbb bile pakai, mcm melekat je, bukan meresap. let say malam pakai masa nak tido, pagi masa nak mandi kene air, melekat tu hilang.. so x suke. ttp jatuh suka kat jj milk bath lotion. bau best.

miss eyza.t said...

hehhe.. sgt2 best.. my mum dri duu pkai sampai skang..n family kami sme pakai babyjohnson punya.bedak... lotion..babymilk bath.. minyak rambut.. sgt wangiiiiii.. tmbah2 yang bau ori tu.. :)