Followers

Monday, March 11, 2013

Spa dihujung minggu


Assalamualaikum w.b.t

Weekend datang lagi! excitedddd.Hari nie hari duduk rumah sepanjang hari kerana suami perlu menyelesaikan tugas di kedai kami.Banyak yang perlu diselesaikan.Hope March nie kedai
siap.Moga Allah permudahkan.Amin.

Lepas lunch kat luar. Alasan tak boleh masak (isteri alahan bau minyak2 sian suami kene turut isteri) Tq suami sebab faham.Lepas lunch suami bergegas ke kedai kami.Isteri balik terus berfikir apa nak buat.Okay basuh baju lipat baju kemas rumah dan tengok tv makan coklat buah dan sebagainya.uhuiiii sonangnya lahai hidup.Suami bekerja keras.hish hish.

Dalam keadaan sekarang nie kalau nak baring kene letak bantal banyak2,belum sarat tapi saya dah mula rasa tak berapa selesa baring menelentang.Lepas penat berbaring baring tetibe datang idea nak buat facial dan spa dirumah sendiri.Hamboiiii curlas.Activity isteri yang kebosanan kat rumah keseorangan.Poyo je ini semua sebab time rajin je kalau tak jangan haraplah benda nie akan tersimpan rapi dalam drawer.




Step 1 : Rasa gedik nak rendam kaki dalam garam la.Uik bukan garam masak tu ye.Garam nie sangat wangi nyum nyum rs nak makan sebab amoi amik flavour vanilla. ( flavour ? # aroma # dah mcm makanan...sighh)

Benda nie dari Get Gorgeous. Dah lama dah membeli.eh rasanya nie bukan beli. Kakak Zorascarf yang bagi kat amoi. tq sistaaaa :) 
Cara dia rendam dalam air sejuk dan gaulkan garam mengikut arah lawan jam dan rendamlah sesuka hati. Kaki pasti wangi wangi dan tak berkerak.hehehe

Step 2 : Selepas mencuci kaki dan merendam dalam rendaman garam yang beraroma vanilla. Amoi keringkan dan mula menyapu Magic Scrub di kaki dan celah celah kaki dan telapak kaki.
Sental bagi semua daki daki kotoran dan sel sel mati yang degil keluar.


Nie tesktur die, Nampak halus tapi bila gosok pedih merah merah juga especially amoi duk tenyehh kuat kuat.dengan harapan kulit selicin bayi buang kotoran yg melekap kat kaki tu haaa


Step 3 : Selepas kite scrub kaki kite scrub tangan pula. Saya menggunakan scrub yang super wangii nie dari Everylnn tomato. Dapat hadiah dari seorang kawan juga :) Memang super best dan wangi dan hasilnye memanglah lembut ahaiiiiii. 
Yang nie saya scrub semua tangann sampai ke bahu sental dan sental bagi kotoran dan daki daki degil keluar.
Dan baru bilasssssssssss

Lepas tangan kaki dan super lembut dan bersih.wiwitttt Jom ke acara memanjakan muka pulaaaaa


Step 4: Mask delima yang super wangi dan membuat wajahku lembut bak sutera.
Okay ada yang bertanya mana beli? amoi nie dpt dr hadiah seorang kawan juga, 
Mask delima yang best


Bila satu keluarga delima bertemu.
hiksss~ 

Mask Delima & Losyen Mustajab Pati Halia Delima kegemarankuuu

Kiri : The mask of muslimah sangattt.kalau pakai cemni memalam takut suami terperanjat tengok muka isteri. So isteri buat bila suami tiada.heheheh
Kanan : Muka nak tido dan rasa nyaman selepas memakai mask selama satu jam.wakakak over betul,Arahan suruhh pakai selama 15minit tapi saya pakai sampai mask tu kering kontang dah takde air.
Hasilnya memang rs lega la muka tu freshhh airrr. Dengan harapan suami balik suami tegur  muka kaki tangan isteri yang berkilau. motipppp sangat.



Step 5 : Bila semua dah legaaaaaa masa untuk baring tengok movie dan tidoooooo terbongkang depan tv. hahah Bagus sungguh isteri nie. Dan sambil sambil tu Losyen Mustajab Pati Halia Delima wajiblah menjadi peneman dikala2 begini. Lepas sapu kat tapak kaki dan bau saya lena terus tido.Movie yang tengok saya.


# Minggu nie checkup baby.Paling tak suka kene checkup sebab nak kene cucuk amik darah semua >.< kalau tak mau bole excuse x ;'( sakit laaaaaaaaaaaaaaa.Ngiluuuuuuuuuuu
# Tak sabar nak scan anak ibu minggu nie bersama ayahhhhnyaa tunggu ye anak ibu ^_^.
Orang kata kalau bernasib baik dah boleh nampak gender dia. Hope amoi dan suami bernasib baik.seyes super excited kot!!! ^_^



4 comments:

iietamalek said...

Syoknyer berspa...

Amoi Heaxa said...

syokk kak ieta :) hehehe

dya said...

x sabar rasanye nak tgu bby gender pe kan?klu gurl sure cantik cm ibunye..^^

Amoi Heaxa said...

dya : amoi pn xsabar :) harap die sihat dan sempurna :)