Followers

Wednesday, December 26, 2012

Dulu Kita Sekarang Kami ^_^

Assalamualaikum w.b.t


Amoi tak tau macam mana nak start cerita dan share dengan korang.Perasaan yang Amoi sendiri tak tahu nak luahkan macam mana.Lama sangat Amoi tulis simpan tulis simpan dalam draft sebelum publish nak share dengan korang.Entry yang paling bermakna selain Entry majlis perkahwinan amoi.

Last entry Amoi baru je amoi cerita kan?Alhamdulilah Berkat doa Amoi, Suami,Nenek, Family mertua dan juga doa rakan-rakan di FB , Twitter dan  Instagram.....

Doa Diperkenankan Allah s.w.t. Syukur Ke hadrat mu Ya Allah....Amoi dan Suami bersyukur sangat kerana kami dikurniakan rezeki yang Awal....=') Alhamdulilah Allah perkenankan doaku...

Kami berkahwin 9 November 2012 dan cukup hari ini usia kandungan Amoi berusia 6 Minggu 2 Hari...Terlalu muda dan terlalu baru..Maka doa kalian amatlah amoi harapkan =') Semoga doa yang baik-baik dititipkan Untuk Amoi dan si tenik tecik dalam tummy nie..Terima Kasih Ye kawan-kawan. ^_^

Amoi mengalami Demam selama seminggu direct.huhu Demam yang terlama. Tetapi amoi memang dari hari pertama demam amoi tak ambil sebarang ubat mahupun antibiotik. Amoi xtahu kenapa tapi instict amoi kuat mengatakan yang ada isi dalam perut amoi dan amoi nekad untuk lawan sendiri demam dengan antibodi badan. Tu yang sampai seminggu tak kebah-kebah. Badan kejap panasss sgt kejap seram sejuk. Bila nak masuk ke petang & malam mengigil panas yang teramat amat. Adalah mengadu dengan kawan kawan rapat dan mereka assume yang amoi mengalami simptom mengandung. Owh seriously sebenarnya hati amoi mmg kuat cakap amoi preggy tapi takmola heboh heboh sebab kita tak pasti kan.

Then Last 2weeks Amoi dinner bersama cherrie & mommy aina. Kami pon mcm biasalah berjumpa ada je benda yang diceritakan. then sampailah si mommy & cherrie suruh amoi pergi pharmacy and beli pregnancy test. Dan test depan dorang juga.Kemainnnn depaaaa semua. I know they are very excited :')

Dengan pantas kami bergegas ke pharmacy beli satu pregnancy test yg murah RM5 je satu RM 15, Tetapi Hasilnya agak mengecewakan juga.Tipulah kalau tak frust kan? Dan mereka pun tahu amoi frust kerana amoi memang mahuu sangat-sangat. Tetapi dengan kata-kata semangat amoi dah okay balik.sekejap je ^_^ . That's why i love them because they are always bring me up ^_^.

Makanya terus tak nak check dah, tapi demam amoi masih tak kebah kebah dan berterusan sehingga ke minggu depannya ( i mean last week ). Then dalam senyap-senyap harapan masih di hati amoi gigih ke pharmacy lagi dan beli pregnancy test. kali nie yang Digital Clear Blue dan satu lagi yang jenis line punye yg mahal juga., Masa tu dah tak fikir duit dah. Sebab Instict kuat cakap badan lemah-lemah lain macam. So nekad senekadnya lah nie tapi senyap-senyap lagi tak bitau suami langsung beli beli benda tu.he he he.

Then pada pagi Khamis 20.12.2012. Bangun subuh dan air kencing pertama dorang advise untuk check. Amoi berdebar bagaikan lari 100m pecut, tak pernah sampai macam nie sekali.Tapi pagi tu memang tak tau nak cakap mcm mana. Masuk toilet senyap senyap.Mulakan operasi. Masa tu sebelah tangan tunggu digital tu pusing2 die loading sebelum result keluar. Amoi pejam mata dedua tau.serious nebessssss. Then buka sebelah je mata tengok2 perkataan "PREGNANT" kuar masa tu nak terlepas dah pregnancy test tu dari tangan . Kaki tangan dah start menggeletar makin lama makin lajuuuuu. Nak menunggu dia loadingggg untuk keluar result berapa minggu macam menunnggu apa je rasa....sekali keluar 2-3weeks????? Ya allah tak tau nak cakap apa. Amoi speechless. Tangan kaki seram sejuk menggeletar gilerrr. terus keluar toilet lelaju kejut husband.

Bayangkanlah dengan suara amoi memang takde kot. Kesan dari demam yang lama batuk selsema amoi punye suara pun sayup sayup dan hilang..panggil suami suara tak keluar.gerak gerakkan badan die,Punyelah die terkejut tgk amoi menggeletar hulur pregnancy test dengan air mata berjurai2 dah nanges....Die masa tu dah panik sgt dah sampai terus bangun cakap " kenapa nie??? apa dah jadi??? pili paip toilet pecah ke" hahahahah suamiiii buat lawakkk tau!dahla tengah mengigil menangis nangis suara pun takde die boleh buat lawak. Amoi terus tunjuk pregnancy test tu die terkesat2 mata tengok pastu ckp " betul ke benda nie" boleh caya ke?hahahahahah....

Alhamdulilah sampai banyak kali amoi beli pregnancy test haha.yela mcm tu agaknya perasaan semua kan? bila dapat tahu mengandung ^_^

 Ini first chec-up pakai Digital Clear Blue pada 20 December 2012..Mostly orang kata ini more accurate ^_^
 Ini Second time amoi beli lagi Clear Blue digital Dan yang Line punye untuk urine test. Alhamdulilah
^_^
 Ini Pagi tadi ^_^ line semakin pekat.Alhamdulilah :)

Perbezaan yg last week dan hari ini. Line semakin pekat. Alhamdulilah ^_^

Alhamdulilah syukur atas kurniaan rezeki Yang Awal ^_^. Suami keluarga suami nenek semua gembira sangat-sangat.

Andai mama dan ayah amoi ada lagi mesti diorang happy juga kan bakal dapat cucu sulung =') Amoi tahu mereka mendoakan amoi dan melihat amoi dari sana.

Tiada yang menggembirakan amoi selain dapat suami yang sangat-sangat penyayang memahami career amoi  dan dengan kurniaan si tecik nie cukup buat hidup amoi hampir sempurna ;') Perancangan Allah untuk Amoi terlalu manis dan indah dan banyak Hikmah.Tak terluah dengan kata-kata . Sesungguhnya Hidup ini terlalu indah untuk kita sia-siakan.

Amoi dah buat check up. tapi tak nampak lagi sebab terlalu kecik.Doctor estimate dalam 5mm kebawah ;') tapi dah nampak kantung baby. Suamilah orang yang paling excited dan happy sangat-sangat. Alhamdulilah.

Sekarang tiap tiap hari asyik pegang perut cakap cakap dengan baby walaupun masih baru =')

Bahagianya Ya Allah.....perasaaan ini =') Syukur Alhamdulilah.

Doakan Amoi dan suami ye ^_^ dan tak lupa untuk si tenit amoi atau apeq nie <3 p="p">



27 comments:

Izzati Syazwani said...

Tahhiah . Semoga dapat baby yang comel2.. :)

Pinkbubblegumprincess said...

congratulations mummy gorjes!~
http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

Unknown said...

tahniah sis amoi..

Unknown said...

tahniah sis amoi..

soulinsaey said...

Amoi..alhamdulillah..sy pon msih berdoa n menunggu..I'm happy for both of u..take care dear :)

Cik Rad said...

Alhamdulillah.. rad pon tumpang happy!! masa tgk bbm tu rasa mcm nk pelok je amoi kalo ada kt depan mata.. hihi.. semoga baby, amoi n apex sihat sejahtera hendaknya.. :)

soulinsaey said...

Amoi..alhamdulillah..sy pon msih berdoa n menunggu..I'm happy for both of u..take care dear :)

eZmALiZa said...

alhamdulillah...tahniah amoiii...seronoknye dah nak dapat baby... mesti comel mcm amoi jugak! :D

ROSMARIEZA ROFIEE said...

tahniah dear..:)

Ana Farhana said...

tahniah sis..jaga diri dan kandungan baik2 ye.. :)

Amalina Ali said...

Tahniah Amoi. Jaga kandungan tu elok2 ye. :)

AmirahSM said...

tahniah sis!! happy for u! =) jaga kandungan ea =)

abby said...

tahniah amoi! jaga diri elok2 ok, bykkan rehat dan selalu ceria tau :)

shafiqah supangat said...

tahniah kak amoi gorgeous. jaga diri baby lek lok k :)

BLADE H said...

salam...

indahnya pnglmn :-)

saya mmg xkenal korg pun,tp drp yg dicerita tu, nmpk la the atmosphere full of happiness..hehe

saya pun paham juga sbb dah kawin n anak 2org :-)

btw, congrats! n have a happy life!

boni kacak said...

tahniah ye awak :)

mrsshahrul said...

tahniah..sy pun mengharap dpt jadi mcm awk..almost 3y kawen tp smpai skrg blum ade rezeki lg :)

fifah said...

hye amoi..same lah ...usia kndungan kte lbh jrg..tp sy baru 5 minggu 4 hari hari ni

Anonymous said...

hye amoi..same lah ...usia kndungan kte lbh jrg..tp sy baru 5 minggu 4 hari hari ni

nurul said...

nice! www.dresslover84.blogspot.com

sea_lavender said...

Alhamdulillah.. tahniah amoi.. moga sgalanya baik2.. dapat ank yg comey ;)

Nur Abu Bakar said...

Tahniah! jaga diri k...

Hans said...

tahniah :-)

Hanida Moss said...

Congrats Amoi :)
Salam perkenalan, im following ur blog.
Awak cantik! hehe

syamimi fatin said...

Tahniah kak... Jaga diri and baby elok2 ye :)

syamimi fatin said...

Tahniah kak... Jaga diri and baby elok2 ye :)

nini said...

wah...congratz...=D