Followers

Monday, May 28, 2012

Brush Liquid Eyeliner.Which one Better?

Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang bertanya mana satu yang paling elok untuk memilih liquid eyeliner? sama ada berusnya lembut atau keras?

Pada pendapat amoi.dua2 sama je tiada beza :)

masa dulu first time amoi nak belajar pakai liquid eyeliner memang kekok.tak pandai kot.confirm bersepai.nanti mengigil menggeletar tgn pastu garis putus kejap bengkang bengkok tak straight.so memang stress disitu.

So masa pusing2 kat uptown.amoi jumpe eyeliner murah je yang brand "uptown" rm7 je kot.okela kan.kalau tk ok takla rasa ralat sesangat.so amoi tgk berus die keras.so apa lagi! amoi pon grabla.sebab mmg niat di hati teringin sangat pakai liquid eyeliner tapi memanjang failed.

bila dha jumpe berus yang ekrasa.laju2 balik rumah dgn rakus nya try.dan hasilnya garisan eyeliner saya tidak lagi bersimpang siur ok.

so bila dah pandai barulah bole pakai yang berus lembut di depan tu.ada orang suke berus lembut ad aorang suke berus keras.

Macam amoi tak kisah mana-mana sebab dua2 ok :)

tapi for beginner amoi suggest apkai berus yang keras ok?Contoh pic berus keras:

Nie contoh Liquid Eyeliner berus Keras.depan die keras so time korang lukis eyeliner tu takla comot-comot dan bersimpang siur kan kan?

Yang ini contoh berus liquid eyeliner yang lembut didepan.die sgt lembut kalau tangan mcm saya jenis tak berapa nak kreatif silalah jangan amik risiko.dari korang makeup 10minit je takut jadi 1jam kang.
heeeeeeee~



product eyeliner yang amoi suggest amoi pakai terbaik :
- Elianto liquid eyeliner ( Berus Depan Keras)
- SilkyGirl Liquid eyeliner ( Berus Depan lembut)
-Uptown punye je.kat internet pon banyak jual.
murah dan boleh dipakai banyak2 kali yang paling penting senang dicuci dgn air.
Alhamdulilah takdlea mendatangkan effect teruk kat kulit kelopak
^_^


Selamat Mencuba

2 comments:

Cik mama said...

Cik mama hanya pndai pkai yg pencil jer. Amoi dah bg tips, nanti nak try cari laaa.

Zahira Asri said...

before ni, saya pakai pun yg pensil je...boleh tonyoh2..hihi...
dear,do follow my blog..i'm new:)