Followers

Tuesday, February 26, 2013

First event semasa mengandung

Assalamualaikum w.b.t

Last weekend activity yg menyeronokkan untuk ibu mengandung macam saya.
Dah lama sangat meninggalkan zaman catwalk seriously memang rasa gementar.Especially dengan keadaan diri sekarang tetapi sangat sangat terharu ramai yang concern dan nasihat jangan pakai heels,hati hati melangkah dan macam macam lagi.

Walaupun catwalk event student sahaja tetapi tetap menyeronokkan kerana semua kesayangan dan kenalan yang involved :) Sambil kita berjumpa berborak bergmbar dan melepaskan rindu masing masing kan. Masa niela peluang nak berkumpul dan berjumpa. Since masing masing dah berkahwin dah ada kerjaya masing masing busy :)

My baby in tummy sangatlah behave :) Tq anak ibuuu sebab bagi kerjasama dan support ibu.Dan thanks to suami saya juga yang support wife die menghantar dan siap tunggu wife die makeup semua dan terus bergegas ke kedai kami untuk settlekan apa apa yang patut sepanjang under renovation nie.Thanks suami :) Thanks Allah ;')

Yang kelakor sangat ramai tak tahu saya pregnant maybe masih kecil lagi kan :) nanti after 5bulan haaaa masa tu memang dari jauh orang da tau siapala mak buyung tu. he he he

Jom tengok gambar sepanjang majlis tapi tak banyak pun mana yang ada dulu ye :)

Duta & Spokeperson Cosmoderm 

Suasana sepanjang Event 

One of the butik terlibat.Cantikkan baju dan colour dia & model juga comel comel ^_^



Zorascarf  & Naurah Jannah

 Mom to be & Mommy2 yang macam anak dara.

Anak dara & MakDara

Bersama Owner Minaz Kak pija & model fifie suhaimi ^_^


Maluuuu tengok diri sendiri atas pentas. Demukkkk >.<
Oh ye! Dressyang amoi pakai tu new collection from Minazboutique tau special for Preggy woman & breasfeed mommy ada button kat bahagian depan :) sangat mudah dan senang .

Dan Insyallah raya nanti akan keluar dress special for mommy to be & breasfeed mommy insyallah ^_^

Soonnnn~ tunggu k :)

Berjumpa dengan pembaca blog saya ;')
terharu sangat ada yg cam saya walaupun saya bukan pun sesiapa.
Tq adik comel cantik manisss Tag pic nie  ^_^

Ada yang saya tak dapat tag pic tu nanti tag saya ye :)


Bersama si Nur Alya Irdina yang sihat walafiat. Bangga tengok ibu yang hanya menyusu badan tapi anak sihat macam nie. Syukur rezeki masing2 kan :)
Mudahan saya dipermudahkan dan dimurahkan susu badan nanti.
Siapa tak mahu anak comel begini wei!

 Dua jantung hati saya yang sentiasa menjadi jantung hati mama yana dia.Dari kecil sehingga dah membesar dah sebati dengan jiwa dan raga ku. Puteri Aisyah Zora yang dah besar dengan bijak dah laju dan ligat berjalan kesana sini! Tapi tetap nak dukung dieeee pheww semangat!! :) Dan si ketempoi Nur Arianna Hawani yang membesar dengan sihat semangat nie. Sian dia demam on that day tapi dia sangatlah behave :) Sayang anak2 mama.
Dengan dua orang yang tak reti duk diam. Baju dahla sama comel comel.






Last for not least , mereka memang tak boleh takde. Bagaikan tebing & muara , bagaikan isi dan kuku begitulah kami. Adik beradik yang lain mak & ayah yang sangat disayangi.Yang cinonet lagi sorang bakal keluar tak taulah junior amoi ke junior apeq. insyallah soon ^_^ kawan pada Kanda zoralalala & ketempoi ariana .


Dari pagi hingga ke petang berhuha huha owh seriously kaki ibu mengandung sudah krem dan sengal2, plus saya kat sana meroyan melihat baby2 comel.Ornag meroyan tengok booth2 barang tapi saya meroyan tengok baby yang super semangat dan comel. Macam mana tu? dan saya terlupa saya mengandung dengan selamba asyik mendukung mereka mereka semua.Akibatnya?

Bangun pagi2 tangan2 saya kedua dua belah lenguh sangat terus rasa macam nak demam. lemah je.hahaha sangat kelakar.


Nasib teman sejati selalu ada ^_^
Pakai mereka ini dengan rasa dingin dan berbau harum boleh buat diriku terlenaaaaa dibuai mimpi indahhhh.
aaaaaa mana satu nak pakai ye? Tanya en suami suka bau yang mana sebab nak minta tolong urutkan tangan lenguhh nie >.< *kelip kelip mata*

Sambil suami urutkan kita makan mangga muda cicah sambal kicap dulu. NYUMMYYYYYYYEAHHH~ Silalah terliurrrrrrrrrrrr~

8 comments:

NinaAz said...

Tahniah mom to be... u cantikkk ♡♡♡♥

laskar pelangi said...

alahai.ruginya tak pergi aritu -__-

Amoi Heaxa said...

nina : tq ninaaa ;) kene makeup semua jadi cantikkk hikss~ :)

laskar: alo kenapa awk tak dtg :(

dya said...

suke tgk amoi..cantik..jeles tau..(bila lah nk dpt skin cntik mcm amoi kan???..produk adha coming soon ya...)

shafiqah supangat said...

kak amoi preggy2 pon still murah rejeki jadik model, wuwuwu :)

Cik Rad said...

Amoi, hati2 taw dukung baby tu.. Pape pon Amoi cun~!

Amoi Heaxa said...

dya : dyaa amoi biasa je kamu juga lawa :)))


shafiqah : alhamdulilah dik ala rezeki baby sikit2 :)

cik rad: aaah baiklah rad. ramai dah tak bg dukung baby dahhh tp amoi degil tak tertahan2 :D

LINA JALIL said...

yeayyy ada bnting muka kita besar gila ttibe rasa segan nape ada dlm blog ni.. huhuhu..kak amoi mmg cntik..IRL lg cntik..