Followers

Monday, June 4, 2012

Review Make Up

Assalamualaikum w.b.t

Semua orang mesti nak rasa make up-make up kadang kan? jika hari terpenting atau ada event or majlis kahwin.kan?

amoi nak buat video tuto seperti yang ramai minta.tapi amoi rasa kalau nak upload video kene registe rkat youtube dulu kan? alamak.nie yang failed nie.sebab malas sgt.

Anyway nak buat review mitap mata yang seperti amoi pakai kat bawah nie :





wah tetibe ada gambar menyentil bersama si nourah yang comel! budak nie baik sangat tau tak ngek tak nguk pon.diam je.luka sikit pon tetap "tough" bagusssss nourah! mak die kata ikut kulit org arab.hahaha~ sebab die and her mom n dad stay kat sana.

opss.oke berbalik pada mitap yang saya gunakan pada hari itu, saya try pakai sesimple mungkin sebab rasa mcm nak look natural & fresh.

Jom saya list barang-barang yang saya gunakan :

1 ) BB Cream Mineral from ETUDE HOUSE
2) MIAMI COMPACT - Medium Color
3) EYEBROW POWDER from SASA
4) EYESHADOW BROWN & GOLD - yang ini takde brand sample masa saya dapat masa keje Nutrimetics. korang boleh je cari macam2 jenama kat watson or sasa or elianto pon oke.murah2.
5) EYELINER LIQUID - Black colour from Elianto
6) EYELASH- eyelash nie best sgt sebab tak tebal plus memang utk look NATURAL.die bukan jenis yang bulu tangkis mcm eyelash biasa tu yang ada 10set rm10 je boleh dapat kat sg wang..die sangat lembut macam bulu mata kita.tapi agak expensive sikit.wuwuwu.Disebabkan saya memang tak tahan setiap kali ke sasa belek berkali2.saya beli juga =_=" - harga rm42.90 ada 2set.tapi takpe boleh pakai byk kali ^__^
7)Contact Lense- Shimmering Grey dari Fresh kon.
8) Mascara Maybeline - yg color yellow purple tu.lupa nama die tetibe =_="
9) Blusher peach color from ELIANTO.
10) lipstick - saya hanya memakai TONY TINT dan MAYBELINE LIPBALM.

so kornag bolehlah pergi terjah laju2 mana2 tempat yang berhampiran dgn korang :) moga segala persoalan terjawab ^_^

# eyelash kite bole gunakan banyak kali SEKIRANYA selepas memakai eyelash tu korang takmola letak mascara kat eyelash so kat situ nanti eyelash akan cepat rosak dan boleh digunakan sekali je. no no no. ok?

tata~

6 comments:

Ain Syafieqa said...

amoi dan baby sama2 comell.hehe..

arina abdullah said...

siyes cantik!!nnt senang2 update lg ye entry beauty review ;)

::eila:: said...

comelnye korang....

::eila:: said...

comelnye... huhu

::eila:: said...

comelnye... huhu

Anonymous said...

sasa

suka tgk orang mekap tp saya x suka mekap.. sebab takot muka lg putih dari tangan..hanya pakai toner dan sunlock je hehe.. geram tgk baby tu.. :)