Followers

Wednesday, April 27, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 6

Assalamualaikum w.b.t semua ♥

actually da berkurun da entry nie..dr minggu lepas..so skrg bru sy nak update lg...;p
So..Atas sbb boring+mood malas nak buat keje..sy rs mcm nak update blog je..tp actually tak de idea lg nak cite & share psl ape..any idea guys?

ok..actually sambil² i menaip nie..i tgh minum minuman favourite kesihatan i ^_^.. so tetibe dpt idea nak share dgn korang ..boleh kan kan kan? korang nak tahu juga kan kan? :) takpela tak nak tau pon takpe..tp yg selalu inbox2 sy nak tau tu...kat sini sy jawab ye ♥

sy takla terlalu particular sgt nak jaga itu ini..haiyooooo~ banyak maintenance syggg uiiiiii~ belum kawen nie takpela..nnt da kawen anak pinak..mcm mn nak maintain..betul tak?? T__T nnt jaga sebelum kawen je..selepas kawen da tak dpt nak jaga pemakan & any supplement lg..sebabnye..budget da lari kat susu anak,lampin anak..wakakakkaka~ haishhhh..ada hati nak ada baby..kawen pon tak lagi..kuikuikui T___T pasrah...naluri keibuan semakin hampir...cepatla kawennN!!! incik apeq..sila masuk minang sy sekarang!! *dush2..mcm desprate ocayyY~ sgt tak sesuai....;p * takla takla...hahaha..abaikan ayat gedik gadis itu..kekekek~

ok..product apa yg saya pakai..sy da share dgn korang kan.. so pasni klu ada yg tanya tu buka la blogg usang sy nie ye ♥ kan sy da ckp sy pakai product biasa2 je..sy tak pakai clinique,sy tak paki skII, whouaaahhhh tak mampu den....separuh gaji den nak beli semua set..kekeke..;p sy akan pakai apa yg sy rasa selesa n serasi dgn kulit muka saya..sy pon ada menerima feedback dr org yg kata die pakai tia tak ok la,pakai loreal tak ok,pakai natasya tak ok pon...sayanggggg²ku...kan sy ckp.....setiap dr kite allah bg jenis kulit lain² syg...sbb tu tak semua org akan serasi pakai product yg sama...sbb tu jugala dlm dunia nei ada mcm² jenama product..then sy hanya share apa yg saya pakai..bukan sy suh korangg pakai apa yg saya publishhh nie..huwaaa....T___T sila paham situasi sy.....

untuk product yg sy tak publish...bukan bermaksud nak kondemm korang...tetapi sy tak pnh try so mcm mn sy nak share & publishhh??huwaaaa T___T silala paham situasi sy sekali lg....*klu nak sy promotekan juga..bayarla haku..kekekek..;p*

okla..cukup..cukup..Cantik itu subjektif kan kawan²..so paling penting biarlah kite cantik dr dalam kan? :) insyallah automatically akan tpancar sndiri dr wajah kite..aminnn~ ^_^

Mcm mn penjagaan yg sy amalkan..selain product2 skincare yg telah pon sy share dgn korang..sy juga ada memakan supplement utk dalaman kite..sometimes kite hanya tau nak jaga luaran je kak..tp kite lupa yg penjagaan dr dalamn tu yg penting..lg² wanita mcm kite nie kan...perempuan nie payah skit...too sensitive dr sudut hati & perasaan je..malahan segala usus2 dalaman n organ2 juga sensitive..hahahah..boleh ke guna ayat mcm tu? T__T ok xpe..jji korang bole faham kan kan..;p

okla...sebagai supplement tambahan untuk dalaman serta kulit saya ada memakan supplement...3supplement :) n korang should try tau! sbb sy nie mmg jenis tak suke makan ubat..tp sejak da mula synus makin teruk nie kan..kenela jadii RATU UBAT..hahahaha..tu yg sekarang da tak takut UBAT..kekekek..;p sekarng nie bg ubat yg gabak besarrr punye pun sy takde hal ley telan sebelah mata je..hahaha..

1 ) Minuman supplement yg sy minum ialah...
.
.
.
.
APAKAH INI??ini adalah minuman yg dipanggil ISOGEN..
di bawah nie testimoni kebaikan meminum isogen nie ok..korang bacaaa dulu bg faham....^^
.
.
.
.
Untuk Kulit Lebih Berseri, Cerah dan Muda


Kini, anda boleh memiliki kulit yang sihat, cantik dan muda dengan Nutricelle ISO-GEN Plus yang bercirikan kolagen ikan peptida berasaskan soya organik.

Pengambilan Nutricelle ISO-GEN Plus seharian dapat melindungi serta mengkayakan kulit anda, menyembuhkan luka, mengurangkan kedutan, pigmentasi, memberikan tona kulit yang sekata, mengurangkan jeragat serta menguatkan sendi.

Kulit Yang Cerah dan Berseri Bermula Dari Kolagen

Fakta mengenai kolagen

· Kolagen membentuk hampir 30% daripada jumlah berat protein manusia

· Kolagen membentuk hampir 70% bahagian derma kulit

· Kolagen juga merupakan bahan asas binaan kulit, tulang, kartilaj dan tisu penyambung dalam badan.

· Ia menyambungkan sel ke sel,

· Membantu penjanaan semula sel-sel kulit dan mengekalkan kulit.

· Ia membentuk lapisan penebat dan perlindungan kepada sendi dengan membentuk kartilaj bagi mengurangkan geseran, terutama pada pinggul, sendi dan lutut.



Apakah itu Kolagen

Kolagen merupakan sejenis protein penyokong yang memberikan kulit ciri-ciri keanjalan, kekenyalan, kelembapan, kekuatan dan ketegangan.

Kolagen merupakan protein ringkas yang dibina hanya daripada asid amino (golongan protein fibrin).

Ia dibina daripada fraksi asid amino kecil dalam bentuk lingkaran spiral, yang mana mengandungi 19 jenis asid amino.

Prolina dan Glisin merupakan dua jenis asid amino yang bertanggungjawab untuk membentuk kolagen, di mana hampir 9% daripada struktur kolagen diperbuat daripada prolina.

Asid amino membentuk rantaian spiral dalam bentuk yang dikenali sebagai heliks tropo-kolagen.

Lebih daripada 90% kolagen dalam badan manusia terdiri daripada kolagen jenis I, II, III dan IV. Prolina atau hidroksiprolina membentuk hampir 1/6 daripada jumlah asid amino keseluruhan dalam struktur kolagen.

Antaranya :

· Kolagen jenis satu – kulit, tendon, vascular, ligament, organ-organ dan tulang

· Kolagen jenis dua – kartilaj, terutamanya pada sendi

· Kolagen jenis tiga – retikulat, biasanya hadir bersama kolagen jenis 1

· Kolagen jenis empat – membentuk asas bagi menyokong struktur membran


Pembentukan Kolagen Berkurangan Dengan Peningkatan Usia.

Pembentukan kolagen mula berkurangan apabila meningkatnya usia (umur 25 ke atas). Garisan halus serta kedutan akan kelihatan akibat daripada keruntuhan jaringan kolagen yang merupakan komponen utama bahagian tisu penyambung. Proses penuaan kulit bermula dalam tisu penyambung yang kaya dengan simpanan kolagen.



Faktor-faktor Penyebab Kerosakan Kolagen

1. Kolagen sangat sensitif terhadap serangan radikal bebas. Radikal bebas merupakan molekul reaktif yang dihasilkan daripada metabolisma oksigen semula jadi dalam badan.

2. Kerosakan kolagen juga disebabkan oleh pendedahan badan kita kepada pencemaran alam seperti sinaran UV.

3. Penyakit auto-imun, senaman keterlaluan, tekanan, ketidakseimbangan hormon, toksin dan enzim bahaya yang dihasilkan oleh patogen akan merosakkan jaringan protein, fibroblast dan vitamin yang amat diperlukan untuk penghasilan kolagen. Ini menyebabkan penukaran kepada bentuk kolagen yang tidak larut, penghasilan kedutan, garisan halus, tona kulit yang tidak sekata, muka yang tidak cerah serta masalah kulit yang lain.



Tanda-tanda Kekurangan Kolagen

· Kedutan kulit dan garisan halus

· Tona kulit yang tidak sekata

· Kulit yang kering

· Alahan kulit

· Penyembuhan luka dan parut yang lambat

· Keanjalan, kekenyalan dan kelembapan kulit yang kurang

· Faktor genetic – Gen COL1A1 dan COL 1A2

· Selulit (untuk badan)



Bagaimana Kedutan dan Garisan Halus Terbentuk

Kedutan kulit akan mempengaruhi keyakinan diri seseorang.

Keadaan kulit akan berubah apabila meningkatnya usia.

Misalnya sel-sel kulit akan membahagi dengan perlahan, bahagian dermis kulit akan menipis dan kurang upaya untuk membaikpulih dengan sendirinya, jadi parut dan luka akan mengambil masa yang lama untuk sembuh.

Dermis kulit mengandungi protein kenyal yang dikenali sebagai kolagen dan elastin yang bertugas untuk mengekalkan keanjalan dan kekenyalan.


Nutricelle ISO-GEN Plus yang bercirikan kolagen peptida ikan berasaskan soya organik.



Mengapa Kolagen Ikan

Dalam tahun 1990-an sekumpulan saintis dari Institut of Chemistry, Gdansk, Poland telah meneroka kebaikan serta kegunaan kolagen ikan dari segi ilmu kosmetologi.

Mereka mendapati kolagen yang diekstrak daripada kulit ikan mempunyai struktur asid amino yang hampir menyerupai kolagen manusia.

Disebabkan habitat semula jadi ikan-ikan yang mempunyai suhu badan yang lebih rendah, ikan-ikan ini mempunyai kandungan asid amino prolina yang lebih tinggi berbanding manusia.

Asid amino inilah yang mirip kolagen manusia yang dapat membantu menjana serta memulihkan sel-sel.

Kini, kolagen ikan digunakan secara meluas untuk implant, jahitan, prostesis, kompres dan juga merupakan bahan ramuan dalam ubat untuk parut, lecuran dan masalah kulit yang lain.





Kenapa mengambil Nutricelle ISO-GEN Plus

Pengambilan Nutricelle ISO-GEN Plus seharian dapat melindungi serta mengkayakan kulit anda, menyembuhkan luka, mengurangkan kedutan, pigmentasi (jeragat), memberikan tona kulit yang sekata, mengurangkan jeragat serta menguatkan sendi.



14 Sebab Utama Mengapa Anda MemerlukanNutricelle ISO-GEN Plus

1. Campuran ramuan berfungsi yang amat berkesan dan unik

Formula yang mengandungi campuran soya organik yang kaya dengan lesitin, kolagen peptida ikan, maltodekstrin (merupakan serat dietari), campuran multivitamin dan multimineral serta protein soya terasing dalam bentuk minuman.

2. Kolagen peptida ikan yang pertama digunakan

Nutricelle ISO-GEN Plus mengandungi kolagen peptida ikan yang terbukti secara klinikal dapat mengembalikan keanjalan kulit, yang mana datangnya daripada pembekal kolagen yang terulung iaitu Jepun. Produk ini dapat mengembalikan kecantikan serta kesihatan kulit.

Dos efektif yang digunakan untuk tujuan kecantikan kulit adalah sekitar dos 2-4g kolagen sehari. Dengan mengambil dua bungkus sehari, anda telah memenuhi keperluan minimum untuk kolagen bagi mengekalkan keremajaan kulit.

3. Dos kolagen yang cukup berkesan

Setiap hidangan (1 sachet) Nutricelle ISO-GEN Plus mengandungi minimum 2,500mg kolagen peptida ikan yang bercirikan asid amino seperti glisin, prolina dan hidroksiprolina yang membentuk struktur asas kolagen.

4. Kadar penyerapan yang cekap

Saiz molekul kolagen yang digunakan didapati mirip dengan kolagen manusia. Ia mempunyai kadar penyerapan dan asimilasi yang tinggi.

5. Meningkatkan prestasi kulit

Produk ini kaya dengan lesitin dan serat dietari daripada soya untuk meningkatkan keupayaan pembuangan toksin serta menyerlahkan kulit melalui pembentukan kolagen daripada kolagen peptida ikan.

6. Hasil yang cepat

Anda akan mengalami kesan perubahan yang ketara pada kulit anda setelah mengambilnya selama 2 bulan, seperti kekenyalan, keanjalan dan kecerahan kulit (bergantung kepada individu)

7. Hanya formulasi yang bercirikan Kolagen II dua untuk kesihatan sendi

Kolagen peptida ikan mengandungi kolagen jenis II yang dapat membantu membentuk kartilaj untuk sendi-sendi, dengan itu amat sesuai untuk pesakit-pesakit arthritis dan gout. Ia berupaya untuk mengurangkan keradangan dan kesakitan pada sendi.

8. Antioksidan dan anti-keradangan

Gabungan profil asid amino dengan Omega-3 dan Omega-6 memberikan kuasa anti-pengoksidaan yang hebat bagi melindungi sel-sel kolagen daripada kerosakan.

9. Rasa yang enak

Rasa yang enak ini disebabkan oleh kualiti kacang soya yang bermutu tinggi, 100% organik dan kolagen ikan yang tidak berbau hanyir.

10. Tiada asid oksalik dan enzim urinase

Kedua-dua komponen ini dikeluarkan daripada kacang soya, oleh kerana ia akan menyebabkan komplikasi pada pesakit-pesakit arthritis, gout dan mereka yang alah kepada kekacang.

11. Rendah gula serta bebas kolesterol

Sesuai untuk pesakit diabetes dan penyakit kardiovaskular. Dalam jangka masa panjang, ia dapat menurunkan tahap kolesterol dan melindungi jantung. Semua ini dimainkan peranannya oleh maltodekstrin, lesitin dan oligosakarida.

12. Sesuai untuk mereka yang mengandung dan menyusu

13. Bacaan Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAASS) setinggi 1.0

Bacaan ini menunjukkan kualiti protein yang tinggi.

14. Hanya ramuan yang disahkan oleh USFDA sahaja digunakan

Semua ramuan yang digunakan disahkan halal.











Ramuan yang hebat.

1. Kolagen Ikan Peptida

Saiz molekul sekecil 2,000 Dalton untuk penembusan maksimum dan penyerapan yang cekap.

2. Isoflavon dan Protein Soya Terasing

Sumber asid amino untuk pembentukan kolagen dan

menstabilkan kulit.

3. Omega 3 dan Omega 6

Mengurangkan keradangan kulit serta mengekalkan

kelembapan kulit.

4. Serat Dietari

Membuang toksin serta membersihkan kulit dari dalam.

5. Multivitamin dan Mineral

Pengkayaan nutrient kepada kulit



Bagaimana Nutricelle ISO-GEN Plus berfungsi? Melalui 3 kaedah:-



1.Pembuangan toksin melalui sistem penghadaman dan hati, dengan menggunakan protein soya, lecithin dan serat dietari.

2.Soya isoflavones dan protein soya terasing membantu merangsang pembentukan struktur kolagen.

3.Penambahan serta penggantian kolagen kulit dengan menggunakan kolagen peptida ikan yang menyerupai kolagen manusia.



Kesan yang dapat dilihat selepas penggunaan selama 8 minggu:-

· Kulit lebih gebu, cerah dan berseri

· Melembapkan kulit

· Mengurangkan garisan halus dan kedutan

· Mengurangkan jeragat

· Tona kulit lebih cerah

· Mengurangkan alahan dan keradangan kulit

· Penyembuhan kulit yang cepat (percepatkan pemulihan kulit)



ISO-Gen Plus sesuai untuk:-

· Kulit berpigmentasi dan bintik-bintik

· Kulit gelap @ rona tak sekata

· Kulit banyak kedutan dan ada garisan halus

· Kulit berejuvenasi dan parut-parut

· Ada kantung mata (eye bag)

· Kulit kasar dan kusam

· Kulit tiada keanjalan @ kekenduran

8 daripada 10 subjek kajian amat berpuas hati dengan kesan produk yang menakjubkan ini. Anda pun boleh juga!


DA FAHAM?? baca sampai faham ocay? so..nnt sy malas nak explain lg..heheheh....actually product nie dr nutrimetics...al maklumla..sy keje kat sni pon baru setahun lebih..so since sy keje sini..dah alang² keje kat tempat kecantikan..so kite lagi particular la kan..lagi2 dgn staff price..so tunggu apa lagi kan kan..hehehe..rugi tak praktikkan :) so dr situ sy praktikkan diri saya untuk mengambil any supplement :) takla semua sy minum n makan kan..tak terlarat dek nonnn nak membayar..mahallll..huhuhu..;( so mana yg mampu..atleast sy makan supplement kan utk dr dalam body kite nie :) sbb kecantikan bukan kite jaga dr luaran je tau korang...:) kecantikn dr dalaman itu penting :) bile darah kite semua pon berjalan dgn lancar..so kulit kite & hormon kite pon akan follow from the inside :) trustt me! saya da mencuba..before this sy jarang mkn2 ubat or supplement...tp bile umur da pertenggahan da ehem2 nie kan..pra dewasa nie...kekek..;p so knela jaga kan..umur da 25 ocayyy~ so semua sgala urat,saraf,usus,,da lambat bertindak...everythg la..so kite knela jaga..betul tak?

mcm kat ofis sy nie kan..mostly semua da separuh umurla..da berpuluh tahun kerja kat nutrimetics nie.tp korang..seyesly kulit mereka2 ni cantik2...sy tak tipu..especially chinese...kulit dorang...kilat,then masih  tegang nampak cantik..:) rahsianya sy duk usha² tanya...minuman isogen nie la dorang minum berpuluh tahun..n yg semestinya banyakkan minum air putih/air masak :) tu mmg tak dpt dinafikan kan kan? :)

MD sy kat office nie baru pas deliver baby tau..ms die pregnant 9bulan..die tak pernah tinggal minuman isogen 2sachet sehari....:) then hasilneyw..kulit anak die cantikkk wei!!!!!...seyesly..trus rasa nak kawen cepat & dpt baby comel²,pastu sy nak minum up 4sachets sehari..haha over ocayy..nak juga lebey...T___T

actually sehari 1sachets da ok..sebab korang..mahal ok product nie...satu kotak ada 15sachects je tau..hukhuk..terbatuk plak..tp kornag..hasil die...mmg TERBAIKKK..nie bukan nak promote brg dr company sendiri..tp sy sndiri da mencuba setelah puas duk survey2 dr orang2 lama di ofis sy nie..:)

harga bg sekotak isogen nie ialah rm 149.90...hukhuk,..mahala kan..tau tau sy paham...tetapi korang....nutrimetics selalu buat promotion utk isogen nie..bestkan..so sy mampula membeli..:))))))) then kalau nak share dgn kaum kerabat sanak saudara,sepupu sepapat,kawan2  pon boleh,..die didtgkan promotion dgn 3kotak untuk rm399.90 & 5kotak untuk rm 636.90 tetapi kan korang kadang2 depands on promotion brouchers kan...kdg² die buat promotion buy 6 free 1 dgn harga rm764.50..so korang boleh share2...seyes...:) kalau nak contact sy terus pon bole...nnt sy bg 20% diskaun...:) kite boleh share2 beli ♥ i tolong korang k...dun worry :) sesiapa yg berminatla ye :) sy mmg minatla...bagus untuk kulit dr dalam :)) tak pon korang boleh click disini untuk makluman lanjut..lg senang inbox je sy di fb kalau rasa2 nak try ok :)


2) minuman supplement yg kedua yg sy amalkan n minum ialah
.
.
.
.
.
.

di bawah nie khasiat2 minuman nie ye..korang fahamkan ye ♥



Kembalikan Keremajaan Wanita

Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman. Koko Pracampuran adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabic...a Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.



Kandungan Cocoa Collagen Power Plus

1. Marine Collagen - Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit.

2. Kacip Fatimah - Membantu merapatkan otot-otot rahim, faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri.

3. Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung.

4. Krimer Bukan Tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan anda.

5. Dextrose Monohydrate - Melambatkan proses penuaan

6. Oligo Saccharide - Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan.



Kebaikan dan Khasiat

1. Membantu mengimbangi hormon

2. Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut

3. Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit

4. Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung

5. Melambatkan proses penuaan

6. Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri

7. Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah

8. Mencerahkan kulit secara semulajadi

9. Memberikan tenaga

10. Membantu mengurangkan keguguran rambut

11. Melancarkan peredaran darah dalam badan

12. Mengimbangi berat badan

13. Meningkatkan daya penghadaman

14. Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot



Cara Pengambilan

- Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas/air suam supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut.

- Minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam.

- Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang

- Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya.



Penggunaan

1. Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas (sudah berkahwin/belum berkahwin) boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini.

2. Ibu-ibu lepas bersalin (amat digalakkan untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman)

3. Dilarang sama sekali untuk wanita yang mengandung & juga lelaki



Maklumbalas Pengguna Selepas Mencuba CCPP

Minggu Pertama : Badan lebih bertenaga & cergas, kulit muka yang kering menjadi lembab & pengecutan jerawat, tumit kaki yg pecah kembali pulih, denyutan di payudara, susu badan bertambah (bagi ibu yg menyusukan anak).



Minggu Kedua : Kulit muka menjadi kemerahan & berseri, payudara lebih tegang, terletak & bulat, susuk tubuh lebih kemas & tidak menggelebeh



Minggu Ketiga : Berat badan berkurangan (bagi pengguna jenis gemuk air), wajah kelihatan lebih muda & kulit lebih anjal, faraj lebih ketat & rapat.



** Kesan yang diterima adalah berbeza mengikut individu



Saiz / Kuantiti

30 sachet (stok 1 bulan)

(25g x 10 sachet x 3 kotak)



Harga : RM59.90


Fahammm kan  :) ok tu khasiat die..actually sy pon baru juga minum minuman nie..baru ek? urmm,..takla juga baru..almost 5month ♥ sy knl bende sbb ada sorang kakak cantikkk sgt² nie die customer sy..die beli shawl2 dgn sy then seyesly die da ada anak 2 da ocayy.tp i ckp dgn uolsss k..body die mengalahkan anak dara..& seyeslyy..sy ingat die msih anak dara :) & yg paling buat sy terpegun adalah kulitttt die tersgtla cantikkk korang ♥ so..sy nie biasala kan...sukeee sgt tgk org cantik sambil2 tu sy akan bertanya apa rahsia dorang ..heheheh...tak salah kan nak tau benda elok..lg2 terpegun kakak nie da kawen tp mcm mn die jaga..of coursela sy pon nak jaga juga,..heheh..T_T sik berangan nak kawen je..bahaya da ni..tahap serious...cik apeq...cepatla masuk minang T___T cik amoi awk makin parahhhh =______="
.
.
.
.
sy tunjjukan korang picture kakak tu ye ^_^ ( sy tak minta izin kakak nie lagi nak mik picture die..sy baru nak minta izin..ekkeke...)

nie la kakak nie ...:) nama die kak emmy norlin ♥ cantikkk sgtkan putih mulus gebus..haishhhh~ T_T untungnye alahai badan ♥ love you lah kakak!
korang ley add die utk pembelian or nak tanya lebih lanjut psl cocoa collagen nie ok?

ok...sy da membebel psl khasiat die kan..so nie dr pandangan sy selepas 5bulan sy minum cocoa collagen ok ♥



Saya baru sahaja mengambil Cocoa Collagen Power Plus 5 bulan bersamaan dengan 5set.. tapi lihatla hasilnya..sangat ketara...kulit muka menjadi glowing mowing gituuu.. dada tu pn 'ter'push up ,tumit kaki lembut dan licin..tiada lagi kasar2.. parut jerawat makin sekata :)  dan menghilang..(dulu kalo pakai bedak part parut jerawat mesti obvious nampak..sekarang tak lagi...) body pn makin cantik shapenya..

nie kisah benar ok..utk sy la sendiri yg mengalaminya..tp mungkin lain org lain hasilnya kan kan ♥ so korang patut cuba ok..then korang ley contact akk tu through fb die yg sy da bagi link tu ♥ insyallah die akan reply as soon as possible..she's very nice ocayyy! sy sgt puas hati dgn minuman nie juga..that's why saya berani promote kat korang ♥

3)yg ketiga sy ambil supplement dlm bentuk pil
.
.
.


Blackmores Evening Primrose Oil provides a rich natural source of the omega-6 fatty acid gamma-linolenic acid (GLA). Low levels of GLA have been found in adults and children with atopic eczema and atopic dermatitis, as well as women with premenstrual syndrome.




Features and benefits

•High potency

•Source of omega-6 fatty acids.



How it works

Evening primrose oil (EPO) is a source of the omega-6 fatty acids gamma-linolenic acid (GLA) and linoleic acid (LA). Omega-6 fatty acids and substances made from them, are components of nerve cells, all cell membranes and hormone-like substances known as prostaglandins. Prostaglandins have multiple local hormone-like actions, which include regulation of tissue inflammation. Conditions that involve inflammation, such as eczema, may benefit from supplementation with omega-6 fatty acids.

Low levels of GLA have been found in women with premenstrual syndrome (PMS). Essential fatty acid deficiency can lead to an excess of the female hormone prolactin which is responsible for many of the symptoms of PMS. Supplementing with EPO increases a prostaglandin known as PGE1, which may help with the symptoms of PMS.



Dosage

Adults -Take 1 to 3 capsules daily with meals, or as professionally prescribed.

Children 6-12 years - As professionally prescribed.



Contraindications & Cautions

•May occasionally cause mild gastrointestinal symptoms or headache.

•Always read the label. Use only as directed.

•If symptoms persist, see your healthcare professional.



Active Ingredients Per Capsule

Evening primrose oil (EPO)

Providing:

gamma-linolenic acid (GLA)

1000mg


sy mmg da lama mengamalkan supplement EPO nie...sebab-sebabnya...sy nie klu pms terukk sgtt tau,...smpai berguling² dan sy pernah ada kejadiannn yg dikira sgt kelakar gilerrr and sampai bile² scars tu akan mengingatkan sy kepada kejadian tu..semua gara² period pain sy sgtt terukkk ok korang.....Syuhaidah Azman akan kukenang scars tu..haha..lawakkk la wei... ^^

ok..oleh disebabkan sgt melampau pms...tak sanggup korang..every month nak kene tanggung kan..huhu...so sy pon bertekad utk mengambil supplement atas nasihat pakar..actually sy mmg tak suke mkn pil2 nie..lg la pil epo nie besar gabak...boleh tercekikk tau..hahahaha...alhamdulilah...sekarangggg sy kurang sgt pms..tipula takde kan..ada tp masih under control..kekeke~ sy masih boleh bergerak buat kerja eventhough perut tgh meragam pms...kalau dulu korang..jgn harapla...satu kerja tak ley buat..terbaring guling2 bolehla...nak tahan sakit punya pasal.. tp lepas sy makan supplement epo from blackmores..alhamdulilah ^_^  so korang yg mengalami masalah pms yg teruk boleh cube ye ♥





rasanya sampai sini je dulu ye korang..
nak sambung wat keje..
heheheh~
bye~ ♥

Tuesday, April 19, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 5

Assalamualaikum w.b.t semua ^_^

sy actually takde mood nak continue lg entry beauty review nie..tp haish..rmai sgt permintaan suh continue..insyallah...i try my best k ♥

And i want to say a million thanksss kpd yg sudi baca bloggg hampeh sy ini ye..terharuuu gilerr weiii rupenye ada juga yg sudi membaca...T___T

ok...pd entry lepas last product yg sy gunakan adalah product natasha...sy dpt byk feedback dr a fews people yg tanya pakai natasya mmg bagus tp klu da stop effect teruk? sy bukanlah pengasas natasya spt yg semua sedia maklumkan..hehe..ayat skema sungguh T__T tp based on my experience yg sendiri da gunakan product ini..so far once sy da stop...alhamdulilah syukur sgt kulit sy takde menunjukkan negative effect since sy stopp menggunakan natasya..even until now sy still menggunakan product natasya cream night die..tp hanya 2bulan sekali saya akan pakai..maybe depends on kulit masing² effect tu kan..wallahualam ^_^

So sekarang nie sy gunakan satu product yg saya rasa sgt serasi dgn kulit saya..dan product niela product paling lama saya pakai dr tahun lepas..means da setahunn 5bulan saya pakai...sy tak pernahhh sgt setia dgn satu product...mungkin umur da meningkat nie...hormon utk bertukar² product dah berkurangan ^_^

product yg saya maksudkan ialah.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TIA AMELIA
hahah..motiff saya bold kan & tulis besar² ?? T_T s
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TARAAAAAA!!!! tara kucha..cha..tara kucha...T_T
baik² sy tak perlu nyanyi...>.<

di sisni meh sy listkan dulu review product dan kegunaanya ♥




Kegunaan:


Selain mencerahkan wajah, set kosmetik ini juga bertindak menghlilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan.

Sunblock/Foundation dilengkapkan dalam set ini untuk memberi perlindungan di siang hari.


Kandungan :

Set Rawatan Pencerahan Tia Amelia mempunyai Kombinasi berikut :

a) 2 Ketul sabun pembersih muka,

b) krim pemutih (5g)

c) Krim Kunyit (5kg)

d) Sunblock / Foudation (fg)




Perhatian Penting :


KRIM MALAM (Krim Pemutih dan Krim Kunyit) adalah untuk kegunaan malam sahaja, ia bertindak semasa waktu tidur. Sunblock/Foundation adalah kegunaan siang hari, ia melindungi kulit dari sinar UV. Sabun Pembersih muka boleh digunakan pada bila-billa masa.


Panduan Cara Penggunaan Krim Malam:

Langkah 1 :Sebelum tidur, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bilas bersih.Langkah 2 : Setelah muka dilap kering, sapukan krim pemutih secara nipis pada keseluruhan muka dan disusuli dengan krim kunyit (juga dengan secara nipis dan rata ke seluruh muka.)


Panduan Cara Penggunaan Sun Block/ Foundation

Langkah 1 : Di waktu pagi, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bila bersih.Langkah 2 : Setelah muka dilap kering, sapukan Sunblock/Foundation Secara nipis pada keseluruhan muka untuk perlindungan dari sinar UV, dan sebagai alas bedak.



ok..mehh dgr review & feedback dr sy yang da pakai selama setahunlimabulansepuluhharisepuluhminitduapuluhsaat...T_T




knp sy boleh giler setia dgn product nie?
sy pon takde jawapan utk soklan nie..T__T dushhh dushh..sila cubit sy laju2...T_T takla..ok..first time sy try product nie dr kezen tunang saya...she's beautiful..kulit die sgt cantik...ok..tak tipuu punye..sy kalau ckp org tu cantik maka mmg cantikkla ia.. ^^
 
so..saya pon berhasrat la nak try product nie because die tiada pengelupasan...itu yg paling sy suke sgt sbb kulit kite kalau selalu sgt didedahakn dgn product piling nie kan kan kan...tak taula kalau jenis kulit org tu teballl gile...kan..heee~ haip..haipp..jgn gelak..mmg ada tau..semua org jenis kulit lain²...so depends on kulit masing2 ...^_^
 
first sy try mmg takla trus nampak kan effect die..tipula tu....ingat buat botox ke...buat je..sok trus nmpk perubahan..tidakla kan ^_* dlm masa sebulan sy pakai..sy dapat rasa kulit sy makin cerah plus sekata...then sy rasa bekas jerawat cepat je hilang bile musim jerawat dtg kan...^_^ then kulit saya jd lebihhh halusssss sehalus sutera...wallaahahhhH~ kekek..penipu sgtt tuh..takla mcm sutera kan tp alhamdulilah..since sy pakai product nie..actually sy takla perasan sgt fenomena yg telah berlaku ke atas kulit saya nie..tp orang sekeliling sy yg tegur..kawan²,even kalau sy pergi ke shopping complex or mana2 ponla...org akan tanya saya pakai product apa...kulit cantikla,licinla,halusla,sekata je,putihla...betull wei..tak tipu...!!ini bukan omongan kosong tau...bukan nak bikin propaganda lebih...heheh~ tp inila fenomena yg berlaku ke atas sy setelah mencuba product tia amelia nie...kekek T___T  gedikkk sungguhla hai..statement..ok abaikan....ye..^_^
 
ALhamdulilah...sy sgt berpuashati dgn kesan sampingan product yg sy try nie..sbb tula..sy ada alasan knp sampai sekarang sy masih maintain dgn product nie..lama sgt...pecah rekoddd sy tau tau..^_^
 
Apa yg best ttg product nie?
apa yg best ye? hurm...semua bestla....saya suke semua productt tia amelia...ok TIPU..saya tak tryla semua..saya ahnya pakai sabun pencuci die,krim sunblock/krim siang die, krim pemutih & krim kunyit & juga toner penyegar ♥
 
1) sabun die pas cuci tak menyebabkan muka saya kering pon tak..malahan sy rasa mcm segarrr and bersihhh sgt..mcm cucian muka yg sgttt bersih ..
2) pastu saya akan mendisplinkan diri utk memakai TONER..ingat tak..dr beauty review part 1 lg sy ckp sy mmg amalkan penggunaan toner since sy strat gedik2 nak pakai alat2 skincare nie..but seyesly korang...insyallah korang amalkan la penggunaan toner utk kulit muka korang...effect die bukan skrg..tp tanpa kroang sedar..liang2 roma kulit kite akan mgecil..sedar2 kulit jd halus je...:) sy pon bukanla..beauty consultant nak ckp lebeih2 psl kecantikan nie..tp based on my experience yg ciput nie..apa yg saya pnh cuba pnh amalkan..saya suka utk share dgn korang²...sbb sy suke sgt tgk perempuan cantik...bukan jeles negative ocayyY~ takkk sesuaiii!! tp sy sgt kagum n ingin jd mcm perempuan cantik2 kat luar tu..mcm mn die ley cantikk..heee~ kagumkan dgn ciptaan Allah s.w.t subhanallah ♥ ok stopp bebel..haishhh yana..yana... T__T
3)pastu sy akan pakai moisturizing....disebabkan tia amelia punye moisturizing sy tak pernahla try....sy pakai moisturizing brand LOREAL...yg white perfect tu.,.ada kat entry saya lepas²...apa??tak hengta?? sedihnye,,,T_T baikla..sy attach sekali lg....
 
.
.
.
.
.
.
.

HAH...TGKKKK!! nie la moisturizing yg saya pakai setiap hari selepas sy pakai toner...sy akan pstikan sy memakai moisturizing nie sebelum sy pakai sunblock krim tia amelia..ataupun foundation ^_^ saya jarang pakai foundation melainkan kalau nak keluar hangout or ada event² penting...sy lg selesa muka hanya memakai moisturizing & sunblock sahaja :)
4) selepas memakai moisturizing nie saya akan memakai sunblock tia amelia...saya apaling sukeee ♥ jatuh hati terus dgn sunblock tia nie...die bukan sahaja sunblock tetapai merupakan foundation sbagai alas bedak..so utk hari² biasa sy ke ofis..sy hanya akan memakai ini then selepas tu tepekla dgn compact..done...:) mudah bukan..♥ setakat nak ke office kan...malas nak memakai foundation..haishhh..tak kuasa mak. nnt nak solat nak kne cuci smpai duapolohkali...T___T haha..nipis terus muka kan..kekeke
5)ok utk penjagaan sebelah mlm pula..sy akan basuh muka dulu..then sy akan pakai tonerr...then sy akan pakai krim pemutihhhh dulu....sapukan rata pastu last sklai tepek dgn krim kunyit ♥ klu agak² ada segerombolan miss J nak kelihatan sy akan tepek lebih krim kunyit kat miss J tu..haha...mmg best la...bg mampuih trus..;p
 
then itu sahaja....review product2 skincare yg sy pernah pakai dr dlu smpaila skrg :) byk bukan?? ala...nak buat cmm mn kan..sy nie jenis mudah terpengaruh T_T tp the best of the best la..tia amelia nie..sy paling lama pakai...yg sy nmpk effect die utk sy :) tak semua org sama kan...^_^ kulit masing2 berbeza²..ada yg pakai tia nie tak kene..so saya just berkongsi dgn apa yg sy pakai...berkongsi rahsia kecantikan tak salah bukan...malahan sy suke je tgk org cantik²...best kan...haippP!! jgn pk bukan² ocayyy~ im not lesbi....cuma memuji anugerah Allah a.w.t ♥
 
tamat sudah entryyyy psl skincare...nnt kite share psl lain pulak ye?? :) apa yg saya makan as my supplement for my body :) kadang² penjagaan muka itu mmmgla teramat penting kan..tp jgn dilupakan penjgaan dalaman kiet..lg² perempuan..mmg mcm² masalah...mcm² sensitif n perlu dijaga bukan...so insyallah next entry kite share psl pemakanan supplement yg sy amalkan ye ♥
 
Assalamualaikum w.b.t .
 

Thursday, April 14, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 4

Assalamualaikum w.b.t semuaaaaa ^__^ ( sila jawab dgn penuhh & serentak ye )

ok2...nie nak hupdateeee beauty review part 4..wahhh..da mcm drama da ada part² kan..( budgettt sungguh...tp nak buat mcm mn..kata beauty review kan kan..^^ )

selepas sy memakai felisa cosmetic sy memakai product biasa² je..sy pakai OLAY bercampur dgn LOREAL skit pastu bercampur dgn SAFI..huishh..mmg ms tu terumbang ambing sekejapla..tak tahu mn hala tuju kan..sian pada kulitt sy yang ditonyohh dgn pelbagai product.....tapi Alhamdulilah..sy tak prnah mengalami masalah yg kronik pada kulit....*tak pernah ada jerawat ke* soalan yg selalu orang tanya di inbox fb...ya allah korang..tipula kalau sy ckp sy tak pernah ada masalah jerawat kan...sy pernah mengalami masalah jerawat yg super double tripleee terukk tau...habissss keadaan dahi saya da tak licin masa tu...sgt frusttt  T___T itu disebabkan kerana  masalah synus yg sy alamai..apa itu synus?? synus tu org melayu panggil RESDUNG...ayat saintifikkk dipanggil SYNUS...

semua org pon sedia maklum kan masalah RESDUNG nie mmg akan ada jerawat punyela...mcm mn sy boleh ada RESDUNG?? doktor mengesahkan salah satu punca kite menghidapi RESDUNG adalah faktor keturunan...yah..Arwahh mama sy mmg mengalami masalah synus...hidung die selalu merah & berair sahaja..tak pnh takde tisu ditangan die..( itu review yg sy dgr dr keluarga belah mama & ayah syla..) ye la sy kan kecik lg ms mereka ada..manala saya ingat..hadoiiiii~ So..kesimpulanya...dr situ sy tahu knp saya setiap kali bangun pagi mesti bersin²..pantang sejukk sikit mula la mcm kene demam selemo...( selsema ) rimasssss sgt kot..>.< cube tanya semua rakan² sekolah sy smpai ke kawan kolej smpai ke offismate & housemate..haha..mereka kenal la tabiat sy yg mmg terkenal dgn hisung selemo...kekekeke~

malah mereka akan pelikk kalau hidung sy tak selemo...akan terpancul la soalan begini * aik???tak selemo ke arini?? T__T huwaaa~ sy tak tau ms tu sy nak buat apa kat org yg tanya tu??? >.< koranggg mcm rinnduu n sukela plak dgr haku sok sek sok sek ye..hampagusss sungguh T__T

alamak...nie da melalut plak cite pasal synus sy plak..MOTIFFF kau diyana nak bercerita??haiyoooo~ T__T sy minta maaf atas keterlanjuran & kepochi sy kalau bercerita..haish..amat dikesali...T___T"

ok2...since sy start keje di shah alam..ms tu baru sgt lepas habis blajar...tahun 2008...maybe baru2 kerja kan kan..so faktor cuaca n keadaan disni menyebabkan muka saya ada masalah sikit..berjerawat tk kire masa..hilang satu naik lg satu..smpai sy sendiri sgtt DOWN T__T rimass sgt..mungkin faktor berat badan saya turun mendadak masa tu..hormon pon tak betul kan...ye la korang bayangkan..masa belajar berat saya lingkungan 56kg tau...>.<" jgn ckp sy gemukk ok..nnt sy takmo kawan..hahaha! takla..just joke..but seyesly..gemokkn..sennag hati sungguh..mn tak sik makan makan n makan..biz class kul 2 balik..activity TIDO...smpai keptg..haiyoo T_T then once sy start keje je..korang bayang kan berat sy mendadak tru jd 45kg...habissss sgala seluar semua loss habis!! mybe itu salah satu punca knp muka sy sgtt truk berjerawat...;"(  sudah hampir berputus asa...sy nekad menggunakan product yg salah seorang sahabat sy suggest...kulitt die sgtt cantikkk taw...so sy pon mencube set....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korangg kenal tak kalau packaging macam nie? ^^ niela  product NATASHA...bukan NATASHA HUDSON ocay...jgn salah paham...>.<"

so selepas berputus asa dgn keadaan hormon yg tidak stabill yg telah membuat hormon jerawat sy pon mencanak² keluar..sy pon nekad mencuba set NATASHA nie..eventhough sy ada dgr set nie ada penglupasan..org kata set penglupasan tak elok utk kulit..ye saya akui itu...tp disebabkan sy pernah mencuba set penglupasan sebelum nie..so saya pon tanpa ragu² dan was²  lagi..sy nekad utk mencuba...kalau tak ok sy stopla..apa susahkan..^^..tp kan korang..actually..product yg ada penglupasan nie mmgla atk elok.tp tak semua product die ada penglupasan..mcm natasha nie set cream night die sahaja yg menggelupas..yg lain tak...^^...sometimes..keadaan persekitaran skrg ni jugala...kulit kite byk terdedah dgn kotoran dan mcm² lg pencemaran...kite perlu membuang sel² mati yg ada di muka kita nie...tp jgn pakai selalu..it is not good ok ^^

so sabun pencuci natasha nie...kite tgk review die..Formulasi terkini berasaskan herba-herba semulajadi dan diperkaya dengan ekstrak kacang soya, aloe vera, dan Vitamin E dalam bentuk sabun berfungsi sebagai pembersih yang mampu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati,menanggalkan minyak berlebihan, mengawal keseimbangan lembapan semulajadi dan mencerahkan kulit selain daripada menghilangkan jerawat. Sesuai untuk semua jenis kulit bagi lelaki dan perempuan...
.
.
.
.
.

.
.
.
.
Toner ini bukan sahaja bertindak membersihkan malah dapat mengembalikan kulit wajah yang kusam dan lesu selain mengecilkan pori-pori kulit. Untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah, pastikan anda menyapunya setiap hari. Kelembapan kulit akan lebih seimbang. Sesuai untuk semua jenis kulit. Toner Natasya dihasilkan daripada ekstrak timun untuk menyegarkan serta menutup pori-pori kulit yang terbuka. Ia juga membantu mengekalkan kelembapan kulit supaya seimbang agar tidak terlalu berminyak selain daripada dapat merehatkan kulit wajah

.
.
.
.
.
.
.
.
.

nie pulak cream night natasha..ok apa yg sy nak cakap kat sini..paling best sy suke gile cram natasha night nie...ia buat kulit kite makin halussss,makin cerah then die membuang sel² kulit mati dgn cara penglupasan..tp penglupasan yg terkawal..maksud sy terkawal tu takla yg jenis mcm itik kne panggang..merah apdam muka bile duk kat cahaya matahari..TIDAK..ia sgttt BEST..sampai sekarang sy akan menggunakan cream night nie 2bulan sekali..utk membuang sel2 kulit mati yg terperangkap kat kulit muka saya nie...ye la kite kadang² make up semua kan...saya akan pakai 2bulan sekali..then seminggu sy akan direct pakai..pastu stop....then 2bulan seterusny saya akan pakai lagi dan begitula seterusnya ...^^

Krim Malam
Krim Herba dihasilkan dengan kaedah Teknologi Nano menggunakan kombinasi ramuan terpilih dan herba untuk membantu mengatasi masalah kulit seperti jeragat, jerawat dan cela tanpa pengelupasan dalam masa yang singkat.

Cara Penggunaan:
Selepas mencuci muka dengan Sabun Herba, semburkan Toner keseluruhan muka dan sapukan Krim Herba secara nipis pada keseluruhan muka. Krim Herba perlu dipakai ketika muka lembap atau sedikit basah. Digunakan pada waktu malam sahaja.

But seyesly...i am very satisfied with this product especially cream nightt die...and Alhamdulilah..totally my scars pimple & pimple hilang tanpa dapat dicari kesannn kewujudannya..kekekek ^^

tapi...selepasss muka da ok sesgtt kan...sy terpengaruh dgn kezen bf sy yang mengatakan die pakai satu product nie..takde penglupasan tp ok je..^^ so sy pon teringinla plak mencuba kan..almkalumla...sy nie kan mmg pantang org ckp yg tu ok..yg nie ok..haish...>.< knpla sy mcm nie kan....T___T" *dushhh..dushhh*
nak tau ape die??? laterla sy continue ye?? sy ada byk keje nie..nie pon curi² update....^^ tungguuu ye..!!! product nie saya pakai palingg lama dekat 2tahun dan sampai sekarang ......^_^...tungggggu ye awak² semua..

Salam..♥








Wednesday, April 13, 2011

........

assalamualaikum w.b.t.....

maaffff....emosi sy sgt tak stabil kala ini...T__T
.
.
.
.
diam
.
.
.
sy malas mahu berkata²...
.
.
.
.
tuhan...kau tabahkanla hatiku...
.
.
.
permudahkanla sgla urusanku....
.
.
.
di dunia ini..mahupun diakhirat....
.
.
.
sesungguhnya aku adalah hambamu yg lemah & selalu lalai...
.
.
.
lindungi aku ya Allah..
.
.
.
dr segala dugaan di dunia ini...
.
.
.
semoga yg baik² sahaja perjalanan hambamu ini..♥
.
.
.
.
.
saya mahu pulang dulu





Salam korang...have a great night ♥

Tuesday, April 12, 2011

Motiffff???????

Assalamualaikum w.b.t korangggg ^__^

actually takde pe pon..just nak share dgn korang apa yg telah sy jumpe sewaktu sy berjalan² di jalan masjid india sabtu lepas???
Jeng..Jeng..Jeng.....
.
.
.
.
.
.
.

see????korang nampak x apa yg saya nampak sekarang????????
dush..dush...* ketuk pala laju² sbb sy tahu korang da nmpk..tak perlula sy tanya byk kali..heeee~^^v
apa motifff ini iklan?? Ya Allah sumpah mcm despratee ok!!! ok fine la kan..maybe because this DATO mmg nak mencari calon isteri...then die pergi ke sebuah agensi pusat mencari jodoh..tp adakah DATO ini tau yg agensii itu telah mengiklankan sedemikiannn rupa?? alangkahhhhh T__T

ayat promosi agensi ini mmg POWER la kan..hahah..sungguh tak boleh tahan...
ayat yg palingg best..
"kepada Wanita yg ingin menjadi "DATIN"
sila hubungii segera...
wakakkakakakak~ mmg tak boleh tahanla weyhhhh...hadoi...

so kepada sesiapa gadis diluar sana yg ingin & bercita² menjadi DATIN..peluang ada didepan mata ada
korang boleh click iklan tu kalau tak nmpk..amik hp no tu ye then try call cube nasib..keke..mybe DATO nie nak wariskan harta pusaka die kot..siapa tahu...nasibbb korang..hehehe..maybe die takde sesiapa waris yg die nak bg harta die..wahh..!!..

SELAMAT MENCUBA ^__^


BEAUTY REVIEW - Part 3

Assalamualaikum w.b.t semua ^___^

sy nak continue part 2 yg lepas punye entry...hadoii..knp sy ckp mcm berbelit² T__T sila sikuu laju² >.<
ok..sudah..sudah...nnt sy akan melalut lebih panjang...
ok girls..pd entry yg lepas..sy review product  loreal yg sy pakai ms sy zaman kolej kan?? after tu??apa product yg sy pakai???? selepas sy mgalami kekringan tahap kritikal dimukaaa selepas gedik menukar kpd loreal deep cleansing yg colorr blueee tu?? ala..yg sy mentioned sejuk² rsnya..sesuka hati je haku ckp kan..>.< ingat x? ingat? tak ingat?? OK FINE....takpe meh sy truskan k..

so selepas product loreal yg color blue tu sy try tak serasi dgn kulit wajah sy..sy pon mencuba product lain..kebetulan ms dizaman kolej dlu..lecturer sy jd agentt product nie..so die pon panggil all girls classs die suh dtg umah secara percuma siap ada makan² ocay...sgt best! die buat tutorial & review for product!!
JENG....JENG...JENG......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MARY KAY!!!
korang pernah tak dgrrr product nie?? mesti penah kan?kan? ok..first of all product nie mmg terSGTlaaaaa MAHALL!!!
ok da tahu mahal knp sy PAKAI??? ok..mengaku kelemahan diri T___T yg cepat tergoda dgn barang² yg bile org ckp bagus je..trus cepat serbu??perluuu ke??? tanpa mengira mampu @ tidak?? OMG..jgnla ikut perangai budak nie...
er..er...er..Actually lecturer yg jual product nie..sy mmg admier giler ocayy!! sbb kulit die sgttla cntikkk+sgtlaaa bersih+flawless..bercahaya gitu kan...SUMPAH trus sy beli tau korang ONE SET ocayyy pas die buat review & tutorial free kt rumah die.... T__T uhuk...mmg usaha lecturer sgt berbaloi² ocay..$$$$ sy da terbang sbyk rm4++ tanpa memkirkan selepas itu sy kne beli paket MAGGI byk²..padan muka haku kan...mmg pas tuh nak muntah la korang sik mkn maggi je..tp tukr menu..isnin,maggi ayam,seterusnyew,kari,tomyam,asam laksa....T__T sedihh kan..haha..cite psl MAGGI plak..ok² back to the story...so niela antara barang² product MARY KAY NI ☺
.
.
.
.


Taraaaa!!!! niela product yg paling mahal pernah sy pakai kawan²..nie basic skincare die...sy tak dpt cr kat MR Google product yg lain pernah sy pkai kat Mr Google yg smpai rm4++ terbang tuh..maybe product nie da discontinued or da diubah packaging kan..ye la ms sy pakai tu tahun 2005...dalamaaaaaa kotttt~ tak hagak² kan klu tak updated langsung packaging die kan kan...

Bila dah dekat sebulan pakai, saya rasa best. Kawan² sy  tanya ada rasa perubahan tak? Untuk kulit muka saya yang tak sangat berjerawat, saya tak de la rasa apa2 beza sangat cuma rasa kulit makin bersih, moisturized dan everytime lepas pakai mask memang rasa kulit tegang (firm bukan tegang mcm ketat tu), skin tone makin cerah dan bersih.

Sekarang saya lebih disiplin untuk amalkan penjagaan kulit yang basic: remove makeup, cleanse, refresh (tone), and moisturize setiap hari tanpa gagal. tak kira apapun product ☺ actually product nie ok je klu kite teruskan penggunaan die..apa yg sy kurang best ialah.....sy tak tau knp sy pakai product nie muka sy nampak sgtt kusammmmm T___T eventgh mmg kulit rs licin+bersih ^_^ tu yg sy decide utk bertukarr lg product....OMG T__T kesall dgn diri sendiri yg suka bertukar2 product.....>.<

selepas pakai mary kay sy pernah mencuba product yg mahal juga utk remaja seusia sy ms tu la kan...kan...*_*

actually kan kan...sy eprnah bkerja di butikk kecantikan dolu², ms tu bru lepas spm....bersama sepupu sy...sy bkerja di felisa cosmetic..^_^ korang tau kn product nie..?ala yg dulu² sellau menaja radio Era utk utk anugerah ERA apa tah..da lupa >.< " sgt kesal dgn daya ingtan yg sgt lemah...mungkin terlebih makan kepala ikan bilis nie...wuwuwuwu T__T

sy pernah pakai product felisa nie satu set...huyaii..tp sgt mahal ocay..around rm4++ juga....tp disebabkan ada sepupu bkerja disana sy bole membeli dgn harga yg murahla..haha..budget kan..;p ..jom kite review product felisa nie...

taraaaaaaa!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Quality picture sgtla tak lawa...salahkan MR GOOGLE..>.< hanya nie je yg sy dapat..maaf yew..

ok kalian semua..nie adalah sabun muka tau..bukan sabuh basuh baju ke apa..hahaha~ mmg nmpk sgt besarkan?? ok..sabun nie bahan die dr tebu..so die mmg sesuai utk kulit normal mcm sykla..die ada satu lg jenis sabun color merah..itu dibuat dr betikk..normally utk kulit yg problem mcm oily & berjerawat yg kritikal..sabun hitam nie mmg sesuai utk semua jenis kulitla dan bertindak menanggalkan sel-sel mati,agen pengelupasan dan mencerahkan kulit .
.
.
yg ini pula dipanggil facial cleansing foam...nie dikire pencuci muka juga tp jenis foam..yg tadi sabun kan..pencuci nie sgtt soft utk permukaan kulit kite..kite takkn rs tegang setegang kite pakai pencuci yg sabun tula..disebabkan set felisa nie ada penglupasan..eyuuuuwwww ( piling bak omputeh panggil) so..lepas kite wat piling kulit sureee pedih sikit kan...( piling felisa nie tak kuat..dun worry ^.^ ) so..disuggestkan utk memakai facial foam bile kite buat piling..so takla pedih sgt...♥ ia bertindak meratakan warna kulit, dan mengecutkan liang roma..
.
.
.
.
nie pencuci yg ketiga selepas kita memakai sabun & facial foam, sy akan emmakai cleansing cream nie...ia diperbuat dr orange dan bau die pon sgt best..bau orange..☺fungsi kite memakai cleansing cream nie adlaah utk mengeluarkan sgala sel² mati kat kulit kite...die sgt lembut & kite hanya sapu di seluruh wajah dan urut secara perlahan..disamping itu ia bertindak melembapkan serta melembutkan kulit wajah ♥
.
.
.
.
.
.
nie SF lotion...toner nie bertindak utk mengembalikan kesegaran kulit selepas kite mencuci muka kan ☺ dan ia bertindak mengecutkan jerawat,mengecilkan liang roma,mencerahkan kulit dan juga merawat jeragat♥
.
.
.
.
Nie adalah Sunblock beta-carotene...ok sure kroang taula kan kalau da nama sunblock confirm² utk penghalang uv..bla..bla..bla kan? ☺ so, apa yg best ttg sunblock nie..ia menghindar & merawat jerawat,mencerahkan kulit serta melembutkan kulit.
.
.
.
.
.


nie GP night cream..nama pon NIGHT CREAM..pasti2 la utk mlm kan? jgnla plak..ada yg pakai tghari buta matahari tgh mencanak atas kepala..hahaha..kang kejutannnn terus kulit korang...kekeke..^_^
yg pasti..krim nie mmg menggelupas...bila korang pakai krim nie..kulit akan nmpk mcm kusam +gelap skit..tp korang stop..after that barula penglupasan berlaku..kulit akan nmpk cerah dan berseri²....ada step utk pakai GP night cream njie..korang kne pakai dlm sebulan 2kali je..takyahla kerap..kang tak nmpak apa2 plak plak dr jauh..nmpk biji mata hitam tu je kan..putih sesgt..hahahaha...lg stu die kan penglupasan..so tak elok utk pakai sellau..effect kulit akan jd halus...bile korang rs kulit d atebal sgt tu..penuh dgn daki+kotoran+sel² mati yg tak seharusnya ada dikulit korang..korang pakaila..:) so..takla kulit2 mati kite terkubur diwajah kite nie kan ^.^
.
.
.
.
.
nie sy tunjuk picture sepupu sy yang dr zaman anak dara die ms bkerja di felisa butik bersama² saya sampai skrg die masih maintain dgn product FELISA...kulit die mmg cantikk sgt korang..putih melepak+bersih sgt..klu tgk dekat2 rs mcm nak pegang je...mmg cmm kulit patung tau..even kitaorg family2 nie pon baik sepupu or makcik2 mmg suke sgt dgn kulit die..
.
.
.
.
nie picture die dgn anak die...comell jugakan anakk die? adakah die menyapuuu krim felisa dimuka anak die juga?? T__T haishhh~ putih bersih kan ^_^

saya mmg da tak pakai dah product nie sbb tak mampu...kwang..kwang..kwang....^-^ biaslaah korang nie..sy nie mmg suka tukar² payah nak stick dgn satu product....cume skrg je sy stick dgn satu product..insyallah nnt sy cerita ye...( tp mcm ada ura² nak tukar juga..sebab da terpengaruhh d anie..dgn satu product nei...coz tgk kesan kat beberapa org yg pakai product yg sy da jatuh cinta nie...T_T tp mahal juga..nak pk panjang dlu..sy kne kumpul duit utk kawen..T__T wuwuwuwu

okla..next entry sy update lg yew..nak eprgi makan..laparrrrr~ salam ♥




Friday, April 8, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 2

Assalamualaikum girls ^__^

Spt yg dijanjikan Sy nak continue entry yg lepas ☺ok..entry lepas sy cerita psl skincare yg sy guna zaman sekolah menengah..product tu sy pakai lama tau..dr sy form 1 smpaila form 5..hehehe..pengguna yg setia kan kan ? ^^v tp mereka tak panggil pon utk jd model product mereka..hahahaha..*hahaha..budget betul ayat T__T *

so..nie nak cerita lepas form 5..ouchhh~ konon2 cam da masuk alam remaja pra dewasa la akn..so knela tukar skincare..gatal sungguh kan..actually ok je tp sebab muka da terlalu immune dgn product lama so mula nak mencuba yg lain plak..padahal gabot( perkataan dr loghat n9 yg bermaksud BOROS)..haha..mklumla study kan dpt pinjaman blajar..org bagi duit blajar suruh buat duit beli buku ke yg bkenaan dgn blajar la kan..nie beli macam..haishhhhh *menyesal dgn sikap diri sendiri..hahahah*

ok² STOP melalut..after spm sy mula gatal nak menukar skincare lain...☺ product yg menjadiiiii mangsaaaa aimmmm sy ialah....
.
.
.
.
.
LOREAL PARIS
kekeke....tak hagak² kan nak pakai =___=' mcm byk duit sgt..kunun² nak jd secantik model loreal tu la konon..MAYA KARIN..tp tak juga jd...huwaaaaa T__T

ok.jomm review product loreal yg sy penah pakai nie k...check it out!! ♥
.
.
.
.

nie nama die Facial Foam..hahaha..mcmla kroang tak boleh baca apa yg da tertulis kat situ kan??heheh..sj nak buat org rs nak lempanggg haku laju² hahaha~
ok komen sy dgn pencuci muka nie..NOT BAD ☺ maksudnya okla kan ☺

1 ) Bertindak menanggalkan make up,membersih secara mendalam dan menyingkirkan ketidaksempurnaan untuk kulit yang bersih
2) Ia juga meningkatkan kecerahan kulit bermula dr pembersihan yg sempurna
3) Ia juga diperkaya dgn kuasa melano - block yg terbukti bertindak ke atas sintesis melanin & white perfect membersihkan kulit anda dgn sempurna
4) Ia juga menyinggkirkan sel mati di permukaan kulit utk hasil kulit yg putih berseri² ☺

itu kata penajala kan kan ^^ so meh sni comment sy selepas memakai product ini :

1) sy merasakan tekstur kulit sy jd lebih lembut,bersih dan selepas cuci muka kulit x rasa terlalu kering spt ada pencuci2 muka yg lain kan..
2) selepas mncuci muka sy akan merajinkan diri sy utk tidak ketinggalan memakai toner...eventgh klu sgt malas pon sy akan letak kat telapak tgn & just tepek² di muka ☺
.
.
.
niela toner  White Perfect yg sy pakai selepas mencuci muka ☺
sy sukeee sgt tonerr nei..coz die membuat muka sy rs sgt² freshhh okey!!! ^^

3) Selepas memakai toner sy  akan merajinkan diri sy utk tidak ketinggalan memakai moisturizing ☺ kulit kite nie sensitif tau uols...so lepas basuh Muka tu..liang pori² di wajah kite akan terbuka effect dr pembasuhan muka yg kerap or berkala pon ia akan terbuka juga even kecil..itu yg kadang² kite tgk some people..kulit die bersih tp liang² roma die terbuka besar  jelas bila kite tgk dekat²..tu semua effect dr tidak mendisplinkan diri memakai toner dr awl..sy bukanla ckp sy nie arif..tidak..tetapi sy mmg mendisplinkan diri sy dr dulu akan memakai toner..tak kirala product tu campur² atau dr same products ☺selepas kite memakai toner kite kne pakai moisturizing tau..supaya kelembapan ph kulit kite tidak terlalu kering & tidak terlalu berminyak sgt ☺
.
.
.
saya pakai krim moisturizing loreal paris White Perfect...apa yg best ttg moisturizing nie,,die ada SPF 17/PA++ , so klu korang nak bjemur tgh panas pon korang tak payah risau da coz die da ada sunblock protection utk kulit kite ☺ besttt bukan?? samapai skrg sy masih menggunakan krim moisturizing loreal white perfect nie eventgh sy da pakai skincare lain baik dr facial n toner!! ~ mmg superbla krim nei! seyesly..tryla ^^v

4) and then sy pernah try Radience Boosting Double Essence...krim nie die ada mcm 2layer taw! sebelah putih sebalah cam color tan brown...mahal sgt krim nie..sy pnh pakai 1botol shaja..disebabkan tak mampu utk membeli lagi..so sy just hanya boleh memegang setiap kali sy ke watson & guardiann..dgn harapan nak beli..nak beli..pastu smpai cashier..u--turn balik then letak..hahahah~ sungguh annoying ok! jgn ikut T__T

5) then pd masa yg sama sy juga pnh mencuba UV PERFECT ( longlasting UVA/UV PROTECTOR) ok korang die ada SPF50 UVB ocayyy!!! plus UVA PA +++ ( korang sila jgn teperanjat ocayy!! dala SPF die 50 hambikkk ko!! mmg confirm korang jemur di bawah matahari yg terik tu confirm takkn terbakar punyela..jgnla plak korang dgn merelakan diri p jemur btul2 bwh matahari terik =__=" kang satu hal plak..klu pitam kat stu..sapo nak tolong..eden jauh..hahahaha~ ocayyy!! then da la da ada SPF 50 UVB ok not UV shaja..pastu add on UVA PA +++ lagi!! ada tripleeee +++ ocayy korang!! sila ulang smpai 10x die baris yg sy highlightkan..hahahahah~ tetibeee?? motiff?? !!

tp mmg bestla protector nie..color die color skin org kite..so kpd yg mmg kadang² xsmpat nak pakai foundation bagai kan..korang just pakai nie pon da ckup..coz die bukan sahaja bertindak sbg protector UV utk kulit kite tp bertindak sbg foundation coz color die mmg mcm color foundation n sesuai utk semua jenis kulit ☺ mmg best protector nie ok...!!♥



6 ) last for not least..sebelum sy terlupa...sy pon pnh try set loreal yg ini juga tp tak lama la coz..maybe kulit sy sgt tak serasi dgn product yg ni..tp kawan sy pakai ok je...
nie product dr LOREAL PARIS juga..tp ini PURE ZONE...set product nie once kite pakai kan..seyesly rs cammm sejukkk je taw!! mcm letak ais je kat muka...*hahaha,melamapu imaginasi sy * T__T
tp betula seyesly..mmg rs cool je kat muka..dr facial foam die smpaila ke semuanyew...tp sayangnyew kulit sy sgtt tak serasi memakai product nie..ia telah menyebabkan kulit sy jd kering sekerin²nya dan sekontang²nye...jdla mcm ada air liuk basi kat celah² rongga n tepi² mata,hidung n bibir...eyuuuuuuuw sgt x best >.< sbb sy telah menghabiskan beriban² duit beli 1set ocay!!! ( tula...sapa suh gatal sgt nak tukar² kan..da elok² pakai set whitening tu ok je...T___T )

tp personallay product dr LOREAL PARIS mostly mmg bestla...sy pengguna LOREAL dr zaman remaja ok..smpai skrg pon sy still memakai & pengguna setia moisturizing cream die ok!! belum terpk utk bertukar ke mn² product lg..tak taula nnt gatal plak kan..;p

*next entry sy akan continue product apa sy pakai selepas sy mengalami kekeringan di muka² sy selepas ketidak serasian dgn PURE ZONE loreal paris nie...tunggu ye sayang² sy ♥

Assalamualaikum W.B.T


Thursday, April 7, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 1

salam korang...as my promise before..sy janji nak buat review psl skincare yg pnh sy guna dr zaman remja smpaila skrg..^_^ actually sy malas nak buat review psl nie..sbb takut ada yg akan salah faham budget sy mcm bagusss plak kan...uhukkk..uhuk...exccccuuuuuseee me girls..first of all to those yg rs tak suke dgn review nie so korang takyahla spent time korang utk membaca review merepek sy nie ye :)

Sy buat review nie pon coz ramai sgt yg bertanya dkt FB ( through inbox/chat) skincare pakai apa..kulit cantik..putih bersih..mulus..gebu..flawlesss . OK! FULLSTOP! sila muntahhhh byk² T____T

syukur ke hadrat Allah s.w.t aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..tp sy bukanla sebegitu hendaknya..=__="
actually..kulit sy takla spt yg korang dan korang semua tgk kat picture tu semua..jgn tertipu oleh teknik editing,lighting,camera trick ye...O_o sbb sy juga pnh mpunyai msalah kulitt yg sgttt terukkk T___T rs ms tu tak nak kuar umah nak bkurunggggg smpaila kulit muka back to normal taw!! sila percaya...TT_TT bukti da takdela..mnla pergi pic² zaman dlu...*kesal atas kecuaian sendiri *

setiap gadis/wanita mengimpikan kulit yg licin,putih,bersih kan? tp tak semua org yg bertuah memilikinya...betul x? tp korang kna tahu semua tu hanyala luaran shaja..yg penting korang kne bersihhhkan hati korang dr sifat2 munafikkk ok!! ^_^ automatically akan tpancar kat wajah korang..seyesly!! im not good person to advise it..dah² CUKUP..kite continue pd  tajuk utama..^_^

Some people terlalu obses utk mencantikkan diri masing ² kan smpai sgup wat operation,cucuk botox, and etccucukla mcm nie..

nie cth terlalu obses nak cntikk sgt!! klu korang pilih cara nie..tak dapekla den nak nolong...

contoh sebelum die buat botox n selepas die buat botox
trus jd muda weiii dr muka cam nenek kebayan!! hahaha..scaryy kot..;p
.
.
.
.
nie plak effect terlalu obses sgt nak cucuk² kan...tak puas da cucuk skali cucuk lagi n lagi n lagi..maka jadilah begini.......
.
.
.
.
.
.
toingggggg!!!! nie da mcm muka narnia la pulak sy tgk?? =__="
pelikkkk weiiii!!!

kite org islam kan..kalau boleh takmola tjebak dgn benda² nie kan ☺Allah melarang umatnya mengubah ciptaannya yg da cukup sempurna ☺ bersyukurla dgn apa yg kita ada kan kan kan ^__^ tak semua yg cantik tu sempurna.setiap org akan ada kekurangan & kelebihan masing² & tak semestinyew kurang cantik itu tak cantik...akan ada kelebihan yg ada dlm dirinya yg akan membuat die nmpak cantik dimata orang ☺

so kita semua nie telah diciptakan oleh Allah S.W.T dgn kelebihan & kekurangan masing², so tak perlula berdengki² akan kelebihan org lain sbb kamu juga ada kelebihan kamu sendiri..kan lebih bagus kite semua mengagumi keindahan n kesempurnaan ciptaan ALLAH S.W.T ♥

Masa kite kanak² ad ake korang pakai pencuci muka bagai semua????takde kan? nak kne ketukkk pala laju²..=__=" tak taula klu korang kan..sy start berjinak² nak jaga muka bagai ms tu sy FORM 1..ouchhh~ terasanya da lama meninggalkan alam persekolahan,zaman comot²..uhukk..>.<

ok takmo bebel lg..jom kite review apa yg product 1st sy gatal² nak try kunun² da mula rs nak cantik² kan muka semua bagaila..

taraaaaa~...
.
.
.

ok..dulu zaman sek men..sy hanya mampu memakai product dr Clean & Clear shaja..mmg dijaminnn CLEANNN & CLEARRRR ok!! utk kulit yg msih virgin ms tu la kan ☺

1) utk pg & malam sy gunakan essential foaming facial wash ( helps prevent pimples,oily shines and blackheads )

2) Selepas mencuci muka sy akan amalkan mguna toner..sy mmg displinkan diri sy utk tidak ketinggalan mgunakan toner since umur sy 13tahun :) since mgedik² kan diri pakai skincare nie la kan ☺ tak kirela apa pon jnis toner sy akan pakai ☺ dlu sy guna toner dr clean & clear essential oil control toner ( works deeps in pores to control oil )

3) selepas guna toner sy akan moisturizer..ia bagus melembapkan kulit kita, smpai skrg pon sy takkn tinggal utk mgunakan moisturizer. dlu sy pakai moisturizer dr clean & clear juga..essential moisturizer ☺ almaklumla..zaman remaja..tak tau lg n cetek lg bab² skincare nie..main hentamla labu nak pakai apa..;p tak tgk pon die for oily ke,normal skin ke too dry skin ke..hentam sjla..hahahaha~

4) selepas sy akan mgunakan TEMULAWAK krim..korang penah dgr x?? heyy..ms zaman sekolah sy dlu..fofularr ok krimm nie..semua berbeut2 p kedai runcit cr temulawak krim nie...( bgitu hebat penangan temulawak nie taw!! hahahaha ) sy suke pakai ms nak kuar umah & klu nak tdo paling best duk letak dot dot dot kat mn2 scars miss J &  miss J yg baru nak membiak...haish..mmg akn dibanteras awal²..katakan tidak kepada miss J..hahahaha ( T__T sgtt obses dgn temulawak ms tu ) kpd sesiapa yg xpnh dgr nie sy attachkan pic temulawak..tak taula skrg ada lg ke x?heheheh~ da lama tak pakai..^_^
.
.
.
.
yey!!! sebaik jumpe kat mr google..terima kasih mr google !! nie yg sayang lebih ♥
niela krimm yg sgt sy banga²kan dlu..

yg paling xtahan kan wei..ms zaman sekolah dlu..biasala nama pon BUDAK sekolah kan..dgn kelas pagi,pastu ada cocuriculum ptg tu kan..ms pagi..cntik putih licin je kan..smpai tghri..hambik ko..bcapuk² krim nie kat muka!! hahaha..mmg niela salah satu disadvntages krim murahkan =__+" tp seyesllyy weii...hilang kot jerawat n parut² jerawat!! sy berani ckp sbb sy pnh try! ☺ tp tak surela krim temulawak skrg msh bkesan ke x?sbb da byk sgt tiruan kan =___="

4) sy juga suke guna krim fair & lovely dlu!!ala..yg iklan slalu guna muka ala² hindustan tuh...aku pon musykil knp klu iklan fair & lovely mesti hambik org muka ala² hindustan?? ok fine..bukan nak kata apala..tp dr dlu kot aku perasan? adakah fair & lovely diimport dr sana?? tak kesala kan..tp krim nie mmg yg paling mampula nak guna..zaman sekolah kan....

.
.
.
nie packaging skrg..packaging dlu lain sy rs??takpela..hentam je la labu jji fair & luvly kan? ☺
apa yg best ttg krim nie..die wangiiiii~ rs cam nak mkn je..;p pastu die mmg pakai trus serap ke kulit kite..terasa sgtt smooth skin kite ni :) pastu tepek bedak tabur..da siap! haha..sgt simple kan dlu ☺
.
.
.
dlu pakai bedak taburrr je dik nonnnn~ tu pon da rs flawlesss amtat ocayy..^^
terima kasih bedak baby johson krn menyempurnakan hidupku..hahah ttibe * T__T


ok so inila skincare yg 1st sy pakai dolu²...next entry sy akan sambung yew...tunguuuuuuu~ ♥