Followers

Tuesday, April 12, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 3

Assalamualaikum w.b.t semua ^___^

sy nak continue part 2 yg lepas punye entry...hadoii..knp sy ckp mcm berbelit² T__T sila sikuu laju² >.<
ok..sudah..sudah...nnt sy akan melalut lebih panjang...
ok girls..pd entry yg lepas..sy review product  loreal yg sy pakai ms sy zaman kolej kan?? after tu??apa product yg sy pakai???? selepas sy mgalami kekringan tahap kritikal dimukaaa selepas gedik menukar kpd loreal deep cleansing yg colorr blueee tu?? ala..yg sy mentioned sejuk² rsnya..sesuka hati je haku ckp kan..>.< ingat x? ingat? tak ingat?? OK FINE....takpe meh sy truskan k..

so selepas product loreal yg color blue tu sy try tak serasi dgn kulit wajah sy..sy pon mencuba product lain..kebetulan ms dizaman kolej dlu..lecturer sy jd agentt product nie..so die pon panggil all girls classs die suh dtg umah secara percuma siap ada makan² ocay...sgt best! die buat tutorial & review for product!!
JENG....JENG...JENG......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MARY KAY!!!
korang pernah tak dgrrr product nie?? mesti penah kan?kan? ok..first of all product nie mmg terSGTlaaaaa MAHALL!!!
ok da tahu mahal knp sy PAKAI??? ok..mengaku kelemahan diri T___T yg cepat tergoda dgn barang² yg bile org ckp bagus je..trus cepat serbu??perluuu ke??? tanpa mengira mampu @ tidak?? OMG..jgnla ikut perangai budak nie...
er..er...er..Actually lecturer yg jual product nie..sy mmg admier giler ocayy!! sbb kulit die sgttla cntikkk+sgtlaaa bersih+flawless..bercahaya gitu kan...SUMPAH trus sy beli tau korang ONE SET ocayyy pas die buat review & tutorial free kt rumah die.... T__T uhuk...mmg usaha lecturer sgt berbaloi² ocay..$$$$ sy da terbang sbyk rm4++ tanpa memkirkan selepas itu sy kne beli paket MAGGI byk²..padan muka haku kan...mmg pas tuh nak muntah la korang sik mkn maggi je..tp tukr menu..isnin,maggi ayam,seterusnyew,kari,tomyam,asam laksa....T__T sedihh kan..haha..cite psl MAGGI plak..ok² back to the story...so niela antara barang² product MARY KAY NI ☺
.
.
.
.


Taraaaa!!!! niela product yg paling mahal pernah sy pakai kawan²..nie basic skincare die...sy tak dpt cr kat MR Google product yg lain pernah sy pkai kat Mr Google yg smpai rm4++ terbang tuh..maybe product nie da discontinued or da diubah packaging kan..ye la ms sy pakai tu tahun 2005...dalamaaaaaa kotttt~ tak hagak² kan klu tak updated langsung packaging die kan kan...

Bila dah dekat sebulan pakai, saya rasa best. Kawan² sy  tanya ada rasa perubahan tak? Untuk kulit muka saya yang tak sangat berjerawat, saya tak de la rasa apa2 beza sangat cuma rasa kulit makin bersih, moisturized dan everytime lepas pakai mask memang rasa kulit tegang (firm bukan tegang mcm ketat tu), skin tone makin cerah dan bersih.

Sekarang saya lebih disiplin untuk amalkan penjagaan kulit yang basic: remove makeup, cleanse, refresh (tone), and moisturize setiap hari tanpa gagal. tak kira apapun product ☺ actually product nie ok je klu kite teruskan penggunaan die..apa yg sy kurang best ialah.....sy tak tau knp sy pakai product nie muka sy nampak sgtt kusammmmm T___T eventgh mmg kulit rs licin+bersih ^_^ tu yg sy decide utk bertukarr lg product....OMG T__T kesall dgn diri sendiri yg suka bertukar2 product.....>.<

selepas pakai mary kay sy pernah mencuba product yg mahal juga utk remaja seusia sy ms tu la kan...kan...*_*

actually kan kan...sy eprnah bkerja di butikk kecantikan dolu², ms tu bru lepas spm....bersama sepupu sy...sy bkerja di felisa cosmetic..^_^ korang tau kn product nie..?ala yg dulu² sellau menaja radio Era utk utk anugerah ERA apa tah..da lupa >.< " sgt kesal dgn daya ingtan yg sgt lemah...mungkin terlebih makan kepala ikan bilis nie...wuwuwuwu T__T

sy pernah pakai product felisa nie satu set...huyaii..tp sgt mahal ocay..around rm4++ juga....tp disebabkan ada sepupu bkerja disana sy bole membeli dgn harga yg murahla..haha..budget kan..;p ..jom kite review product felisa nie...

taraaaaaaa!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Quality picture sgtla tak lawa...salahkan MR GOOGLE..>.< hanya nie je yg sy dapat..maaf yew..

ok kalian semua..nie adalah sabun muka tau..bukan sabuh basuh baju ke apa..hahaha~ mmg nmpk sgt besarkan?? ok..sabun nie bahan die dr tebu..so die mmg sesuai utk kulit normal mcm sykla..die ada satu lg jenis sabun color merah..itu dibuat dr betikk..normally utk kulit yg problem mcm oily & berjerawat yg kritikal..sabun hitam nie mmg sesuai utk semua jenis kulitla dan bertindak menanggalkan sel-sel mati,agen pengelupasan dan mencerahkan kulit .
.
.
yg ini pula dipanggil facial cleansing foam...nie dikire pencuci muka juga tp jenis foam..yg tadi sabun kan..pencuci nie sgtt soft utk permukaan kulit kite..kite takkn rs tegang setegang kite pakai pencuci yg sabun tula..disebabkan set felisa nie ada penglupasan..eyuuuuwwww ( piling bak omputeh panggil) so..lepas kite wat piling kulit sureee pedih sikit kan...( piling felisa nie tak kuat..dun worry ^.^ ) so..disuggestkan utk memakai facial foam bile kite buat piling..so takla pedih sgt...♥ ia bertindak meratakan warna kulit, dan mengecutkan liang roma..
.
.
.
.
nie pencuci yg ketiga selepas kita memakai sabun & facial foam, sy akan emmakai cleansing cream nie...ia diperbuat dr orange dan bau die pon sgt best..bau orange..☺fungsi kite memakai cleansing cream nie adlaah utk mengeluarkan sgala sel² mati kat kulit kite...die sgt lembut & kite hanya sapu di seluruh wajah dan urut secara perlahan..disamping itu ia bertindak melembapkan serta melembutkan kulit wajah ♥
.
.
.
.
.
.
nie SF lotion...toner nie bertindak utk mengembalikan kesegaran kulit selepas kite mencuci muka kan ☺ dan ia bertindak mengecutkan jerawat,mengecilkan liang roma,mencerahkan kulit dan juga merawat jeragat♥
.
.
.
.
Nie adalah Sunblock beta-carotene...ok sure kroang taula kan kalau da nama sunblock confirm² utk penghalang uv..bla..bla..bla kan? ☺ so, apa yg best ttg sunblock nie..ia menghindar & merawat jerawat,mencerahkan kulit serta melembutkan kulit.
.
.
.
.
.


nie GP night cream..nama pon NIGHT CREAM..pasti2 la utk mlm kan? jgnla plak..ada yg pakai tghari buta matahari tgh mencanak atas kepala..hahaha..kang kejutannnn terus kulit korang...kekeke..^_^
yg pasti..krim nie mmg menggelupas...bila korang pakai krim nie..kulit akan nmpk mcm kusam +gelap skit..tp korang stop..after that barula penglupasan berlaku..kulit akan nmpk cerah dan berseri²....ada step utk pakai GP night cream njie..korang kne pakai dlm sebulan 2kali je..takyahla kerap..kang tak nmpak apa2 plak plak dr jauh..nmpk biji mata hitam tu je kan..putih sesgt..hahahaha...lg stu die kan penglupasan..so tak elok utk pakai sellau..effect kulit akan jd halus...bile korang rs kulit d atebal sgt tu..penuh dgn daki+kotoran+sel² mati yg tak seharusnya ada dikulit korang..korang pakaila..:) so..takla kulit2 mati kite terkubur diwajah kite nie kan ^.^
.
.
.
.
.
nie sy tunjuk picture sepupu sy yang dr zaman anak dara die ms bkerja di felisa butik bersama² saya sampai skrg die masih maintain dgn product FELISA...kulit die mmg cantikk sgt korang..putih melepak+bersih sgt..klu tgk dekat2 rs mcm nak pegang je...mmg cmm kulit patung tau..even kitaorg family2 nie pon baik sepupu or makcik2 mmg suke sgt dgn kulit die..
.
.
.
.
nie picture die dgn anak die...comell jugakan anakk die? adakah die menyapuuu krim felisa dimuka anak die juga?? T__T haishhh~ putih bersih kan ^_^

saya mmg da tak pakai dah product nie sbb tak mampu...kwang..kwang..kwang....^-^ biaslaah korang nie..sy nie mmg suka tukar² payah nak stick dgn satu product....cume skrg je sy stick dgn satu product..insyallah nnt sy cerita ye...( tp mcm ada ura² nak tukar juga..sebab da terpengaruhh d anie..dgn satu product nei...coz tgk kesan kat beberapa org yg pakai product yg sy da jatuh cinta nie...T_T tp mahal juga..nak pk panjang dlu..sy kne kumpul duit utk kawen..T__T wuwuwuwu

okla..next entry sy update lg yew..nak eprgi makan..laparrrrr~ salam ♥




8 comments:

sumaiyah mokhtar said...

hehehe da follow sys rupenyeee :) ala sys tu pkai ape pn dah mmg natural beauty :)

cik ira said...

yeaa....cpt2 update nti boleh follow lg...

Amoi Heaxa said...

cik ira : terima kasih sbb follow..terharu sgt :')

Amoi Heaxa said...

hye sumaiyah :) thankss sbb follow kite :) alololo~ tak natural mn pon yang...klu muka bgn tido cm hantu mak limah..heheh

FiZ said...

tertarik sungguh dgn entry beauty kamo ini...cepat2..update entry ttg beauty ni..super excited nk tahu u pkai produk apa skrg ni....hehehe =)

Amoi Heaxa said...

hye fiz :)))) terima kasih ye sbb sudi follow entry mgarut marut kite..:) nnt kite continue :)

syira said...

aah.. asyik2 tuka produk je.. nak taw gak skang pakai ape..
hee~~ :)
suspen

Amoi Heaxa said...

syira : kan..kite mmg jnis buakn stick pd satu product..tak sesuai sungguh :D