Followers

Thursday, April 14, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 4

Assalamualaikum w.b.t semuaaaaa ^__^ ( sila jawab dgn penuhh & serentak ye )

ok2...nie nak hupdateeee beauty review part 4..wahhh..da mcm drama da ada part² kan..( budgettt sungguh...tp nak buat mcm mn..kata beauty review kan kan..^^ )

selepas sy memakai felisa cosmetic sy memakai product biasa² je..sy pakai OLAY bercampur dgn LOREAL skit pastu bercampur dgn SAFI..huishh..mmg ms tu terumbang ambing sekejapla..tak tahu mn hala tuju kan..sian pada kulitt sy yang ditonyohh dgn pelbagai product.....tapi Alhamdulilah..sy tak prnah mengalami masalah yg kronik pada kulit....*tak pernah ada jerawat ke* soalan yg selalu orang tanya di inbox fb...ya allah korang..tipula kalau sy ckp sy tak pernah ada masalah jerawat kan...sy pernah mengalami masalah jerawat yg super double tripleee terukk tau...habissss keadaan dahi saya da tak licin masa tu...sgt frusttt  T___T itu disebabkan kerana  masalah synus yg sy alamai..apa itu synus?? synus tu org melayu panggil RESDUNG...ayat saintifikkk dipanggil SYNUS...

semua org pon sedia maklum kan masalah RESDUNG nie mmg akan ada jerawat punyela...mcm mn sy boleh ada RESDUNG?? doktor mengesahkan salah satu punca kite menghidapi RESDUNG adalah faktor keturunan...yah..Arwahh mama sy mmg mengalami masalah synus...hidung die selalu merah & berair sahaja..tak pnh takde tisu ditangan die..( itu review yg sy dgr dr keluarga belah mama & ayah syla..) ye la sy kan kecik lg ms mereka ada..manala saya ingat..hadoiiiii~ So..kesimpulanya...dr situ sy tahu knp saya setiap kali bangun pagi mesti bersin²..pantang sejukk sikit mula la mcm kene demam selemo...( selsema ) rimasssss sgt kot..>.< cube tanya semua rakan² sekolah sy smpai ke kawan kolej smpai ke offismate & housemate..haha..mereka kenal la tabiat sy yg mmg terkenal dgn hisung selemo...kekekeke~

malah mereka akan pelikk kalau hidung sy tak selemo...akan terpancul la soalan begini * aik???tak selemo ke arini?? T__T huwaaa~ sy tak tau ms tu sy nak buat apa kat org yg tanya tu??? >.< koranggg mcm rinnduu n sukela plak dgr haku sok sek sok sek ye..hampagusss sungguh T__T

alamak...nie da melalut plak cite pasal synus sy plak..MOTIFFF kau diyana nak bercerita??haiyoooo~ T__T sy minta maaf atas keterlanjuran & kepochi sy kalau bercerita..haish..amat dikesali...T___T"

ok2...since sy start keje di shah alam..ms tu baru sgt lepas habis blajar...tahun 2008...maybe baru2 kerja kan kan..so faktor cuaca n keadaan disni menyebabkan muka saya ada masalah sikit..berjerawat tk kire masa..hilang satu naik lg satu..smpai sy sendiri sgtt DOWN T__T rimass sgt..mungkin faktor berat badan saya turun mendadak masa tu..hormon pon tak betul kan...ye la korang bayangkan..masa belajar berat saya lingkungan 56kg tau...>.<" jgn ckp sy gemukk ok..nnt sy takmo kawan..hahaha! takla..just joke..but seyesly..gemokkn..sennag hati sungguh..mn tak sik makan makan n makan..biz class kul 2 balik..activity TIDO...smpai keptg..haiyoo T_T then once sy start keje je..korang bayang kan berat sy mendadak tru jd 45kg...habissss sgala seluar semua loss habis!! mybe itu salah satu punca knp muka sy sgtt truk berjerawat...;"(  sudah hampir berputus asa...sy nekad menggunakan product yg salah seorang sahabat sy suggest...kulitt die sgtt cantikkk taw...so sy pon mencube set....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korangg kenal tak kalau packaging macam nie? ^^ niela  product NATASHA...bukan NATASHA HUDSON ocay...jgn salah paham...>.<"

so selepas berputus asa dgn keadaan hormon yg tidak stabill yg telah membuat hormon jerawat sy pon mencanak² keluar..sy pon nekad mencuba set NATASHA nie..eventhough sy ada dgr set nie ada penglupasan..org kata set penglupasan tak elok utk kulit..ye saya akui itu...tp disebabkan sy pernah mencuba set penglupasan sebelum nie..so saya pon tanpa ragu² dan was²  lagi..sy nekad utk mencuba...kalau tak ok sy stopla..apa susahkan..^^..tp kan korang..actually..product yg ada penglupasan nie mmgla atk elok.tp tak semua product die ada penglupasan..mcm natasha nie set cream night die sahaja yg menggelupas..yg lain tak...^^...sometimes..keadaan persekitaran skrg ni jugala...kulit kite byk terdedah dgn kotoran dan mcm² lg pencemaran...kite perlu membuang sel² mati yg ada di muka kita nie...tp jgn pakai selalu..it is not good ok ^^

so sabun pencuci natasha nie...kite tgk review die..Formulasi terkini berasaskan herba-herba semulajadi dan diperkaya dengan ekstrak kacang soya, aloe vera, dan Vitamin E dalam bentuk sabun berfungsi sebagai pembersih yang mampu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati,menanggalkan minyak berlebihan, mengawal keseimbangan lembapan semulajadi dan mencerahkan kulit selain daripada menghilangkan jerawat. Sesuai untuk semua jenis kulit bagi lelaki dan perempuan...
.
.
.
.
.

.
.
.
.
Toner ini bukan sahaja bertindak membersihkan malah dapat mengembalikan kulit wajah yang kusam dan lesu selain mengecilkan pori-pori kulit. Untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah, pastikan anda menyapunya setiap hari. Kelembapan kulit akan lebih seimbang. Sesuai untuk semua jenis kulit. Toner Natasya dihasilkan daripada ekstrak timun untuk menyegarkan serta menutup pori-pori kulit yang terbuka. Ia juga membantu mengekalkan kelembapan kulit supaya seimbang agar tidak terlalu berminyak selain daripada dapat merehatkan kulit wajah

.
.
.
.
.
.
.
.
.

nie pulak cream night natasha..ok apa yg sy nak cakap kat sini..paling best sy suke gile cram natasha night nie...ia buat kulit kite makin halussss,makin cerah then die membuang sel² kulit mati dgn cara penglupasan..tp penglupasan yg terkawal..maksud sy terkawal tu takla yg jenis mcm itik kne panggang..merah apdam muka bile duk kat cahaya matahari..TIDAK..ia sgttt BEST..sampai sekarang sy akan menggunakan cream night nie 2bulan sekali..utk membuang sel2 kulit mati yg terperangkap kat kulit muka saya nie...ye la kite kadang² make up semua kan...saya akan pakai 2bulan sekali..then seminggu sy akan direct pakai..pastu stop....then 2bulan seterusny saya akan pakai lagi dan begitula seterusnya ...^^

Krim Malam
Krim Herba dihasilkan dengan kaedah Teknologi Nano menggunakan kombinasi ramuan terpilih dan herba untuk membantu mengatasi masalah kulit seperti jeragat, jerawat dan cela tanpa pengelupasan dalam masa yang singkat.

Cara Penggunaan:
Selepas mencuci muka dengan Sabun Herba, semburkan Toner keseluruhan muka dan sapukan Krim Herba secara nipis pada keseluruhan muka. Krim Herba perlu dipakai ketika muka lembap atau sedikit basah. Digunakan pada waktu malam sahaja.

But seyesly...i am very satisfied with this product especially cream nightt die...and Alhamdulilah..totally my scars pimple & pimple hilang tanpa dapat dicari kesannn kewujudannya..kekekek ^^

tapi...selepasss muka da ok sesgtt kan...sy terpengaruh dgn kezen bf sy yang mengatakan die pakai satu product nie..takde penglupasan tp ok je..^^ so sy pon teringinla plak mencuba kan..almkalumla...sy nie kan mmg pantang org ckp yg tu ok..yg nie ok..haish...>.< knpla sy mcm nie kan....T___T" *dushhh..dushhh*
nak tau ape die??? laterla sy continue ye?? sy ada byk keje nie..nie pon curi² update....^^ tungguuu ye..!!! product nie saya pakai palingg lama dekat 2tahun dan sampai sekarang ......^_^...tungggggu ye awak² semua..

Salam..♥








2 comments:

Anonymous said...

hiii amoi cntik:)

Question>> rite now u still guna produk natasya ke?:) or produk kezen bf u?

sayasayangkamuhamim (: said...

sis , orang kata product natasya ni memang okay . tp kita tak boleh stop guna dy . once sis dah stop , kulit akan teruk . kawan saya dah kena . tapi memang ramai yang cakap macam tu . taktau la betul ke tak huhuhu