Followers

Thursday, April 7, 2011

BEAUTY REVIEW - Part 1

salam korang...as my promise before..sy janji nak buat review psl skincare yg pnh sy guna dr zaman remja smpaila skrg..^_^ actually sy malas nak buat review psl nie..sbb takut ada yg akan salah faham budget sy mcm bagusss plak kan...uhukkk..uhuk...exccccuuuuuseee me girls..first of all to those yg rs tak suke dgn review nie so korang takyahla spent time korang utk membaca review merepek sy nie ye :)

Sy buat review nie pon coz ramai sgt yg bertanya dkt FB ( through inbox/chat) skincare pakai apa..kulit cantik..putih bersih..mulus..gebu..flawlesss . OK! FULLSTOP! sila muntahhhh byk² T____T

syukur ke hadrat Allah s.w.t aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..tp sy bukanla sebegitu hendaknya..=__="
actually..kulit sy takla spt yg korang dan korang semua tgk kat picture tu semua..jgn tertipu oleh teknik editing,lighting,camera trick ye...O_o sbb sy juga pnh mpunyai msalah kulitt yg sgttt terukkk T___T rs ms tu tak nak kuar umah nak bkurunggggg smpaila kulit muka back to normal taw!! sila percaya...TT_TT bukti da takdela..mnla pergi pic² zaman dlu...*kesal atas kecuaian sendiri *

setiap gadis/wanita mengimpikan kulit yg licin,putih,bersih kan? tp tak semua org yg bertuah memilikinya...betul x? tp korang kna tahu semua tu hanyala luaran shaja..yg penting korang kne bersihhhkan hati korang dr sifat2 munafikkk ok!! ^_^ automatically akan tpancar kat wajah korang..seyesly!! im not good person to advise it..dah² CUKUP..kite continue pd  tajuk utama..^_^

Some people terlalu obses utk mencantikkan diri masing ² kan smpai sgup wat operation,cucuk botox, and etccucukla mcm nie..

nie cth terlalu obses nak cntikk sgt!! klu korang pilih cara nie..tak dapekla den nak nolong...

contoh sebelum die buat botox n selepas die buat botox
trus jd muda weiii dr muka cam nenek kebayan!! hahaha..scaryy kot..;p
.
.
.
.
nie plak effect terlalu obses sgt nak cucuk² kan...tak puas da cucuk skali cucuk lagi n lagi n lagi..maka jadilah begini.......
.
.
.
.
.
.
toingggggg!!!! nie da mcm muka narnia la pulak sy tgk?? =__="
pelikkkk weiiii!!!

kite org islam kan..kalau boleh takmola tjebak dgn benda² nie kan ☺Allah melarang umatnya mengubah ciptaannya yg da cukup sempurna ☺ bersyukurla dgn apa yg kita ada kan kan kan ^__^ tak semua yg cantik tu sempurna.setiap org akan ada kekurangan & kelebihan masing² & tak semestinyew kurang cantik itu tak cantik...akan ada kelebihan yg ada dlm dirinya yg akan membuat die nmpak cantik dimata orang ☺

so kita semua nie telah diciptakan oleh Allah S.W.T dgn kelebihan & kekurangan masing², so tak perlula berdengki² akan kelebihan org lain sbb kamu juga ada kelebihan kamu sendiri..kan lebih bagus kite semua mengagumi keindahan n kesempurnaan ciptaan ALLAH S.W.T ♥

Masa kite kanak² ad ake korang pakai pencuci muka bagai semua????takde kan? nak kne ketukkk pala laju²..=__=" tak taula klu korang kan..sy start berjinak² nak jaga muka bagai ms tu sy FORM 1..ouchhh~ terasanya da lama meninggalkan alam persekolahan,zaman comot²..uhukk..>.<

ok takmo bebel lg..jom kite review apa yg product 1st sy gatal² nak try kunun² da mula rs nak cantik² kan muka semua bagaila..

taraaaaa~...
.
.
.

ok..dulu zaman sek men..sy hanya mampu memakai product dr Clean & Clear shaja..mmg dijaminnn CLEANNN & CLEARRRR ok!! utk kulit yg msih virgin ms tu la kan ☺

1) utk pg & malam sy gunakan essential foaming facial wash ( helps prevent pimples,oily shines and blackheads )

2) Selepas mencuci muka sy akan amalkan mguna toner..sy mmg displinkan diri sy utk tidak ketinggalan mgunakan toner since umur sy 13tahun :) since mgedik² kan diri pakai skincare nie la kan ☺ tak kirela apa pon jnis toner sy akan pakai ☺ dlu sy guna toner dr clean & clear essential oil control toner ( works deeps in pores to control oil )

3) selepas guna toner sy akan moisturizer..ia bagus melembapkan kulit kita, smpai skrg pon sy takkn tinggal utk mgunakan moisturizer. dlu sy pakai moisturizer dr clean & clear juga..essential moisturizer ☺ almaklumla..zaman remaja..tak tau lg n cetek lg bab² skincare nie..main hentamla labu nak pakai apa..;p tak tgk pon die for oily ke,normal skin ke too dry skin ke..hentam sjla..hahahaha~

4) selepas sy akan mgunakan TEMULAWAK krim..korang penah dgr x?? heyy..ms zaman sekolah sy dlu..fofularr ok krimm nie..semua berbeut2 p kedai runcit cr temulawak krim nie...( bgitu hebat penangan temulawak nie taw!! hahahaha ) sy suke pakai ms nak kuar umah & klu nak tdo paling best duk letak dot dot dot kat mn2 scars miss J &  miss J yg baru nak membiak...haish..mmg akn dibanteras awal²..katakan tidak kepada miss J..hahahaha ( T__T sgtt obses dgn temulawak ms tu ) kpd sesiapa yg xpnh dgr nie sy attachkan pic temulawak..tak taula skrg ada lg ke x?heheheh~ da lama tak pakai..^_^
.
.
.
.
yey!!! sebaik jumpe kat mr google..terima kasih mr google !! nie yg sayang lebih ♥
niela krimm yg sgt sy banga²kan dlu..

yg paling xtahan kan wei..ms zaman sekolah dlu..biasala nama pon BUDAK sekolah kan..dgn kelas pagi,pastu ada cocuriculum ptg tu kan..ms pagi..cntik putih licin je kan..smpai tghri..hambik ko..bcapuk² krim nie kat muka!! hahaha..mmg niela salah satu disadvntages krim murahkan =__+" tp seyesllyy weii...hilang kot jerawat n parut² jerawat!! sy berani ckp sbb sy pnh try! ☺ tp tak surela krim temulawak skrg msh bkesan ke x?sbb da byk sgt tiruan kan =___="

4) sy juga suke guna krim fair & lovely dlu!!ala..yg iklan slalu guna muka ala² hindustan tuh...aku pon musykil knp klu iklan fair & lovely mesti hambik org muka ala² hindustan?? ok fine..bukan nak kata apala..tp dr dlu kot aku perasan? adakah fair & lovely diimport dr sana?? tak kesala kan..tp krim nie mmg yg paling mampula nak guna..zaman sekolah kan....

.
.
.
nie packaging skrg..packaging dlu lain sy rs??takpela..hentam je la labu jji fair & luvly kan? ☺
apa yg best ttg krim nie..die wangiiiii~ rs cam nak mkn je..;p pastu die mmg pakai trus serap ke kulit kite..terasa sgtt smooth skin kite ni :) pastu tepek bedak tabur..da siap! haha..sgt simple kan dlu ☺
.
.
.
dlu pakai bedak taburrr je dik nonnnn~ tu pon da rs flawlesss amtat ocayy..^^
terima kasih bedak baby johson krn menyempurnakan hidupku..hahah ttibe * T__T


ok so inila skincare yg 1st sy pakai dolu²...next entry sy akan sambung yew...tunguuuuuuu~ ♥

8 comments:

norhazanita said...

along .
krim temulawak mmg jadi pujaan la dulu . mmg berkesan habis . tapi now da ssh nk jump .
semua yang along pakai mmg terbaek . (sbb ita pakai gak dulu) :)
sabun susu kambing juga .

norhazanita said...

alonggg .
krim temulawak mmg jadi pujaan la dulu . mmg berkesan abis . cume now da ssh nak cari jer .
semua produk along mmg terbaek sbb ita pnh pakai gak dulu . :)
susu kambing lagi tau .
hihi

Amoi Heaxa said...

kan ita kan...heheheh~ mmg pujaan la..semua gadis2 berlari² anak ke kedai runcit semata2 nak cr krim temulawak..hehehe

ღ.faiez.ღ said...

bedak bby!!!kte pon suke pakai bdk bby.sbb bau besh,bau bby...lagi suka pki bdk bby drpd compact powder;)))

jom tuka link jom;;))

Amoi Heaxa said...

faiez syg ; kan kan kan..:) bau d ala mcm baby..serta merta rs cam baby je..ahaks.ss..~ jomm~ bg link kamu dear :) brg kawan kamu da smpai infm ye :)

bantalbucuk said...

dulu kita pernah pakai temulawak juga..memang femes.. ^_^

tapi tu la..dia memang berkesan hilangkan jerawat tapi dalam masa yang sama dia mengakis kulit..bahaya bila kulit jadi makin nipis..huhu

Amoi Heaxa said...

aah betul tu bantal bucuk...biasal kan zaman2 sekolah mn mampu pakai mahal2 kan..but so far alhamdulilah..skrg even sy d atak apkai temulawak..kulit msh ok :)

Anonymous said...

sy adalah pengguna setia krim temulawak smpai lh skrg.10 tahun dh!alhamdulillah..hasilnye mmg amat2 memberangsangkan.ramai yg memuji ^__^ susah kot nk tukar produk lain coz mmg dh serasi.lagipon harga amat2 lh berpatutan.sy mmg pengguna bedak tabur bb johnson tuh.xminat bedak compact smpai skrg..