Followers

Tuesday, August 2, 2011

PENTINGNYA PENJAGAAN TANGAN


Assalamualaikum w.b.t

WHO LOVES SOFT HANDS?

I am absolutely in love with this product and I would repurchase it again and again...

Mary Kay's Satin Hands product hand treatment is the best product that i have ever used ^__^
kesannya??lepas je pakai ia akan meninggalkan kesan yang sgt effective pd tgn sy .tgn saya yg kasar akan automatic jadi sehalus bayi ok.sgt lembut dan berbau wangi...Tangan saya sgt kasar kesan dari sabun basuh pinggan ( bukan alasan malas nak basuh pinggan ok..T_T ), sabun basuh baju..dan sebagainya yg boleh menyebabkan tgn kite automatic pecah², sgt kasar & kering dan mengelupas2..betul tak?  I was always searching for a product to make them feel nice again and alhamdulilah sy dah jumpe product tu dari some of my frieds yg jadi dealer MARY KAY.

Actually saya dulu mmg dealer MARY KAY..join dr lecturer sy dulu..kalau korang pernah baca entry skincare yg pernah saya pakai.saya kan pernah pakai mary kay skincare? so dari situ sy kenal product mary kay ^_^

Agak mahal juga la product nie T_T
tetapi sy tak ingat lah harga die T__T
one set ada 3barang.

tapi sekali beli boleh tahan bertahun sebabnya kite just pakai sikit je ^_^

Dalam set ni didatangkan dgn  EXTRA EMOLLIENT NIGHT CREAM, SATIN SMOOTHIE HAND SCRUB, and the HAND CREAM. Cara pakai : setiap malam first one sapu the night cream then gunakan scrub,rinse and then use the hand cream and WOW!! SANGAT BERKESAN! :)

pastu terus berangan asyik usap² tgn sendiri kerana tgn mcm baru lahir..hahah..mcm tak pernah basuh pinggan,tak pernah basuh baju,tak pernah buar kerja rumah..hahaha.

And then EXTRA EMOLLIENT NIGHT CREAM tu actually bagus utk disapu di kuku & digosok lama² tau.ia sekaligus bukan utk melembutkan tgn sahaja tetapi mengilatkan kuku.rs mcm pergi buat treatment ok..jimat :)

tetapi malangnya kuku saya sangatlah kecik plus kontot² ( org panggil kuku cawan ) makanya...tak cantik utk ditayangkan..tak nampak nnt.hahaha ^_^












There are different kinds you can purchase from Mary Kay if you are not big on the smell. This one is the peach scent I believe and I really like the smell! You can check out some of the other Satin Hand Kinds  if you are interested & suitable with you  ^_^


if korang takmo pakai product nie pon korang boleh cari apa2 jenis product penjagaan tangan^_^

kenapa saya kata penting???
sebab...sebab...


korang cer cer bayangkan k......
(imagine.....) cepat imagine sekaranG!
hehehe


korang jaga muka bagai nak rak...ok fine! umor da 40++ muka still tegang..wahhh...kagumm sgt oke! tapi tetibe tgk tgn...



errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
FAILED!!
dala kasarrrrr...pastu da terkopek2,luka la lebam la,semya yg sewaktu dgnya la...pastu keduttttt...
oh no!!!
da terussssss dari org nak puji 
" auntie nie walau da berusia tapi cantikkkk ooo..pandai giler die jaga kulit muka dieeee...."
mula2 dah kembang kempis hidunggg sebagainya....
tetibe ada continue lagi 
" errr...cer tgk tgn die.....eyuuuuwwww...kedutt gilerrr!! berbeza dgn kulit muka die????"



so????
apa cerita wei?? hahah
nama pon perempuan..apa2 berkenaan perempuan semua melibatkan pelaburan kan?
dari hujung rambut hingga hujung kaki..
sebab tu dilahirkan wanita mempunyai 9nafsu 1 akal :)
nafsu die merangkumi semua bendaaa..

pantang benda yg melibatkan kecantikn...pasti tanpa berpikir panjang? betul tak? sanggup menghabiskan duit kan??

tapi kite jgnlah cenggitu..lainla kalau masyukk kan ^_^
so yg seadanya :) tak semestinya kite kene keluar modal besar utk cantik...:)

byk lg cara nya :)
tgk je zaman nenek moyang kite...
seyesly saya cakap korang..kulit nenek saya even yg chinese belah my mommy & belah my daddy
dua2 eventgh da cecah hampir 80 tapi kulit masih cantik :)

so? korang decide k :) nak situasi yg mana satu! :) 

heheee...


this is just for sharing what the best among product i have ever use :)

















Have you tried Satin Hands or any other hand treatment that you have loved?? ♥



bye~

2 comments:

ZurainiSwarnoD'Amor said...

loikeee :DD

Mr.B[e]ave[R] said...

wow....selembut sutera tu..lembutttt