Followers

Thursday, August 11, 2011

APRICOT MMG AWESOME ??



Assalamualaikum w.b.t



hye korang! :) 
pernah dengar tak apricot? ala..buah apricot?


mari kite berkenalan dgn mrs apricot?

tadaa~ hye sayala mrs apricot itu..
haha




nampak mcm enak saja bukan??
T___________T




haippp!!!
saya bukan cerita buah yg sedap utk dimakan?
hehe
tapi buah mmg sgt elok utk dimakan bukan? 
dan juga sgt elok utk kulit kita ^_^


so! saya saja nak share dgn korang!
apa product currently yg sy pakai for skin! :)
and saya baru try ^_^


almost 3months ^_^
then kesan sgt oke..
sebabnya sy cakap sgt oke??


1) saya dah lama giler tak menggedik tukar pencuci muka?sebab takut tak serasi dgn kulit saya.kang naik biji2 merah ke terbakar ke?sapooo nak jawabbbbbbbbbbbbbb??? T_T
2) saya berani utk try apricot nie sebabnya saya bekerja di sini?so senang sy nak membeli bila stock habis? wahh promote haku kan? T__T
3) harga sgt murah plus tahan berbulan2
4) product nie paling lama di NUTRIMETICS..percaya tak korang.almost berpuluh tahun okey product nie! since bermulanya nutrimetics! bayangkan.....( jgn pulak korang duk terus termenung sambil pandang ke atas..then bayangkan? mmg saja la kan..uhukuhuk..) company nutrimetics nie da berusia 30tahun ok..lebih abad dari umur eden..eden belum lahir lagi tau!!seriously...kali nie bukan nak up kan barang kat company sendiri...tapi cuba korang tanya mak2 or nenek2 or makcik2 korang...mesti dorang tau !
sebab2...masa saya kecik2.saya selalu nampak pencuci muka nie auntie2 saya pakai,sepupu saya yg masa tu remaja semua pakai.saya suke giler tgk sebab color die strigking kan.so mcm excited giler..
haha..poyo je >.<"


tup tap..saya keje kat nutrimetics..wahhh..mmg REJEKIIIII la kan bak orang JOWO kata..keh keh keh..
so why not saya try kan?
kebetulanya pencuci muka saya ( sabun tia amelia tu sudah habis )
malas mahu singgah di mana2 utk membeli..
so saya decide utk try.


then ALHAMDULILAH.
takde apa2 pon terjadi pada wajah saya.
cuma makin lembut! plus apricot nie sgt wangi..
rasa mcm mahu mencuci muka setiap minit..
hahahaha T__T

tekstur die pon lembut.korang just press  sikit je then bubuh air..then tonyohla di muka..
so boleh sgt2 jimat tau! :)

jom kite review kebaikan apricot nie ^_^

Buah Apricot ini kaya beta-carotene, magnesium, zat besi, fosforus, kalium dan vitamin C. Aprikot juga kaya dengan agen-agen anti-pengoksidaan,fiber boleh larut dan juga salicylate semulajadi. Salicylate ialah ramuan utama dalam aspirin. Nutrien-nutrien yang ada dalam buah Apricot mampu memberi manfaat seperti berikut:-

    • Mengatasi strok

  • Mengatasi kanser

  • Mengatasi ketidakseimbangan tekanan darah

  • Mengatasi kemunduran Macular

  • Mengatasi penyakit katarak

  • Mengatasi penyakit Prostate

    • Mengatasi penyakit jantung


ok ini khasiat buah apricott untuk kesihatan kita ^_^

Then for our skinnnn..zaaaasssssssss~


Rangkaian Aprikot membantu untuk menyubur, menghidrat dan melindungi kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Setiap produk diperkaya dengan sari pati extract Apricot untuk menjadikan kulit lebih bersih, lembut, licin dan kelihatan muda. Diuji sah oleh dermatologi.

Ciri tambahan:
1. FOAMING CLEANSER
Diperkaya dengan ekstrak isirong aprikot dan mengandungi vitamin E untuk kesihatan kulit. Membantu menghapuskan kotoran tanpa mengeringkan kulit. Menjadikan kulit bersih dan lembut.
Mari Kite berkenalan bersama Mrs Apricot saya?
mahu?mahu?





see? ok saya letak size X-Large supaya korang boleh Melihat dgn jelas...
keh..keh..keh..

Saya juga membeli utk adik lelaki saya..coz lately muka die naik jerawat.
then so far alhamdulilah...
sesuai dgn kulit muka die :)
then die pon mahu sy membeli utk gf die?
BOLEH?
ok...BAYAR ARRR~ 
hahaha

so..Mrs Apricot saya juga boleh menjadi Mr apricot..
UNISEX ok..
he he he he ~


SO? kalau korang confius tak tau nak pakai pencuci muka apa? 
i can suggest this one.
sgt selamat :)
boleh juga kalau utk suami ke? tunang ke? bf korang ke? ayah korang ke?
kerana utk lelaki pon elok :)

Price die pon terlalu affordable :)

RM 16.00 sahaja!


bye!

11 comments:

liana fuad said...

heehe..mmg best..sy dh try..

liana fuad said...

mmg best!!!dh try..

FARHANArazaki said...

woah.kene try~

FARHANArazaki said...

woah.tuka ah pasniyh ;)

zOeY zAu YaH said...

dulu2 selalu nmpak mak kwn saya pakai.mmg glamer lah hihi

Cherrie Pie Sweety said...

he betul.. dari ekcik2 dah nampak ramai sgt pakai yang ni heheheh

vanilla strawberi said...

wow . mcm best , dekat mana nak beli ?

Cik Eka said...

yeke..eh nak beli jugaklah..hihihihihi

Anonymous said...

yup pencuci ni mmg bagos :)

miss biebbiey said...

halal ka sis??

tbe.boutique@yahoo.com said...

dah try juga..mmg best..boleh tgk di page :

tupperware warna warni(gambar kedai kuning ungu)

:-)