Followers

Wednesday, June 12, 2013

SHAKLEE PRODUCT ( SET MENGANDUNG )

Assalamualaikum w.b.t


Ya allah lamanya amoi tak update kan?Semakin busy semakin takde masa  nak buka blog sendiri pun. Oh anyway alhamdulilah sekarang amoi dah 29Weeks ^_^ . Another 11 weeks je tinggal sebelum si kecik nie lahir ke dunia. Ya Allah permudahkanlah dan korang doakan semoga semuanya dipermudahkan :)

Actually ramaiiii sangat sangat bertanya email whasapp sms yang memang kenal amoi dari zaman amoi anak dara kan dan bertanya sepanjang mengandung nie apa supplement yang amoi amalkan? Ye la mereka yang bertanya tu pun pregnant juga kan , kita orang perempuan nie excited nak share share kan :) Ye la dorang bertanya sepanjang preggy nie nampak amoi sangatlah aktif dengan urusan kedai kesana kemari, jd model semua so tak penat ke?larat ke? sebenarnya memanglah penatkan kita dah jd mengah mengah gitu,nafas pun dah mula jd pendek hehehe....TETAPI alhamdulialh walaupun mengandung diberikan kekuatan untuk mencari rezeki untuk ahli keluarga baru ni :)

Disamping itu juga amoi ada mengamalkan pengambilan beberapa supplement yang amoi rasa yakin dan tak was was untuk sepanjang preggy nie. Banyak sangat iklan dan product orang jual kesihatan sebenarnya, ikutkan nafsu wanita nie memang semua benda nak try especially kalau dengar elok utk kulit memutihkan menggebukanla untuk baby bijakla, untuk mudah bersalinla dan macam macam lagi. Actually honestly first preganncy nie amoi jd sangat berhati hati sebab kita takde pengalaman kan, mendengar pengalaman orang bole tapi nak nak ikut semua tak bole sebab immune system badna kita berbeza beza , makanya kita kene sedar keperluan diri kita perlu kan apa. Tak boleh nak main dan je semua sebab kita makan baby pun akan serap dan makan juga kan? :)

Owh honestly untuk first trimester amoi memang alahan ubat mahupun makanan.Morning sickness yang sangat sangat teruk menyebabkan tak boleh telan apa apa pun. Just amik folid asid utk pertumbuhan tulang baby ( as doctor said ) dan minum susu HL  sahaja. Amoi ada beli susu anmum dan enfamama but seriously memang tak boleh telan okay, maybe tekak amoi tak boleh terima di saat saat loya mcm tu. Sampai ke sudah susu tu peram macam tu je. Tapi disebabkan first trimester nie orang nasihat ramai kan dan kandungan kita masih dalam kategori fragile amoi sangatlah berhati hati atleast ubat folid asid amoi keep on makan dan susu HL amoi amalkan 2kali sehari.

Alhamdulilah masuk fasa kedua , segala loya semua berkurangan syukur alhamdulilah. Risau juga kot sebab dengar orang cakap ada sesetenga orang sampai deliver die masih muntah muntah.Ya Allah dalam hati berdoa moga aku diberi kekuatan.Yela satu kerja nak buat tak boleh kalau dah start muntah pening semua, badan jadi sangat lemah , lembik dan paling risau kesian baby sebab nak makan pun tak selera nanti baby nak makan apa kan?Huhuhu.Alhamdulilah pengalaman first trimester dah berlalu dan rasa nak bangga dengan diri sendiri sebab berjaya melalui fasa pertama yang penuhhhhhh dugaaan. Syukurrr :)

Start masuk fasa kedua amoi start makan supplement, tekak dah mula selera dan boleh makan macam macam kan...hehehhe. Happy sangat! Rasa macam dapat balik nikmat makan okay.Orang yang mengalami maybe faham apa yang amoi maksudkan...Hihihii

So mulala nak survey search google dan tanya kawan kawan,actually everytime kite checkup memang doc ada bagi ubat tapi macam banyak giler nak kene makan.Oh memangla tak suka dahlah besor besor pil die pastu banyak sangat. Memang sampai kesudah dah faham dengan diri sendiri yang tak displin sangat nie,confirm tak akan makan ubat ubat tu. Tapi mana bole pentingkan diri sendiri..sian baby ibu perlukan semua tu kan. THEN TERJUMPALA SUPPLEMENT YANG MENYAKINKAN DAN TANPA WAS
WAS.


Bila nampak semua di atas okay dah mula terujaaaaaaaa

Nie yang di advisekan seeloknyaaaaaa la tapi amoi tak larat nak menelan semua dan confirm tak semua habis so amoi amik yang mana perlu dan memang tersangat penting :)



Bila dapat info macam nie barulah kita jadi clear kan? So lepas bersalin tak payah pening pening terus ke set berpantang dan set menyusu ( mudahan dipermudahkan dna dimurahkan rezeki susu ibu nanti )
Banyak banyak product yang disyorkan tak tahula kenapa instict more to shaklee product.Maybe experienced dari kawan kawan dan history shaklee yang buat amoi pilih shaklee tanpa was was.

JOM amoi share apa yang amoi amik sahaja sepanjang preggy nie, if uols nak follow bole , if nak ikut seperti shaklee suggestkan pun bole :) nie amoi just sharing untuk yang bertanya :)




SUPPLEMENT PERTAMA :
CARA PENGAMBILAN : ONCE BELI DGN AMOI I WILL GUIDE U EXCLUSIVE ^_^
B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


SUPPLEMENT KEDUA :-
CARA PENGAMBILAN :- ONCE BELI DGN AMOI I WILL GUIDE U EXCLUSIVE ^_^

Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin & Multimineral

The Perfect Multi
The best of Shaklee science in one of the most comprehensive and balanced supplements you can buy. Vita-Lea is specially formulated to provide you with 28 essential vitamins and critical minerals needed by adults.

Taken Daily, Vita-Lea:
•    Helps in maintenance of good health.*
•    Contains beta carotene that helps in the maintenance of
      growth, vision, and tissue development.
•    Calcium, phosphorus with vitamin C and D, for healthy bones
      and teeth.
•    Biotin and pantothenic acid help to metabolize fats and
      carbohydrates.
•    Vitamin B12 helps in the formation of red blood cells.*

This product contains alfalfa (Medicago sativa). Individuals with a predisposition to systemic lupus erythematosus should consult their physician before consuming this product.
No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added. 


SUPPLEMENT KETIGA :-
CARA PENGAMBILAN :  ONCE BELI DGN AMOI I WILL GUIDE U EXCLUSIVE ^_^


OsteMatrix™

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

SUPPLEMENT KEEMPAT :-
( Yang ini amoi advise amik lepas 2nd trimester bole amek omega guard ) 
( Ia bagus utk baby sbb diee minyak ikan omega 3 ) 
CARA PENGAMBILAN :
ONCE BELI DGN AMOI I WILL GUIDE U EXCLUSIVE ^_^

26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak







SUPPLEMENT KELIMA :-

CARA PENGAMBILAN :- 

ONCE BELI DGN AMOI I WILL GUIDE U EXCLUSIVE ^_^

Actually yang ini honestly amoi tak amik during my pregnancy ni , tapi memang dah aim lepas je deliver amoi terus amik , sebab ia bagus untuk penambahan susu :) Dan if tak preggy pon bole amik tauuu :) 


SIMPLE DAN MUDAH KAN? NAK ORDER BOLEH DIRECT ORDER MELALUI AMOI TAU ^_^


SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID : 927850
Sekiranya Anda seorang yang pentingkan kecantikan & kesihatan,hubungi saya 
Facebook : AMOI HEAXA
Instgram : AMOIHEAXA
Email : amoiheaxa@gmail.com
SMS/WHATSAPP : 019-2380038
Apa yang amoi janjikan??
# FREE CONSULTATION
3HARGA YG SUPER MURAH
#TIPS EXCLUSIVE

And anyway selain shaklee amoi ada juga amalkan pengambilan Jus delima sepanjang mengandung nie, ye la nak dapat buah delima dan makan sebiji sebiji tak berapa nak rajin kan . So amik Jus je senang siang malam amoi minum je :) Dan amoi akan share for next entry okay :) Nak beli kene cod datang kedai amoi sebab die beratttt plus fragile takut pecahhhh nantiii.

SEE YOU!!!! :)
 Dress amoi pakai maxi dwi color available now kat page AMOI HEAXA!!! :) BOLEH CUCI MATA OKAYYY ^_^

BLOUSE FISHTAIL COTTON NIE PUN AVAILABLE JUGA TAU UOLS!! :)


SEE YAH!!!!

3 comments:

dye laskar said...

Amoi..i pon tengah pregnt..i mmg amalkan shaklee b4 tahu i pregnant..hasil nya i tak ada langsung morning sickness.. shaklee mmg osem tau..
and i nak tnye..u Minum Jus Delima jename apew yea dear..byak kan jenama kat pasaran..

NinaAz said...

Comelnya amoiii

Nurul Ashikin said...

Salam,,, sis,,,
I pn nga prgnnt,,,
Tp xtw nk mkn pe selain "Obimin",,,
Mmg perlukn sgt2 cdgngn dr sis,,,,
Harap sis blh m'bantu,,,,