Followers

Tuesday, May 7, 2013

Bebelan

Assalamualaikum w.b.t


Long time no see.... Ya Allah, masa terlalu mencemburui kita kan? Ingatkan bila dah bekerja sendiri masa untuk beristirehat dan menyiapkan bermacam macam perkara lagi mudah dan lagi senang takde pending dan sebagainya, tapi amoi silap...Sekarang baru faham bila orang yang bekerja sendiri berkata bila kita bekerja sendiri masa tu lagilah sangat sangat limited. Yang best kita yang manage masa kita sendiri, tetapi jika kita lalai sekejap masa tak menunggu kita. Huwaaaaaa sedihh betul jd orang lalai dan suka mengabaikan masa.

Banyak benda yang amoi kene kejar dan banyak benda yang kene settlekan dan masa yang ada terlalu singkat rasanya...Sesiapa yang budiman nak meminjamkan masa mereka yang selalu terbuang? Really need it!

Ramai bertanya bila kedai amoi nak launch nie?Bila nak opening nie? Apa nama kedai? Apa alamat? Ya allah seriously terharu bila ramai yang tak putus-putus email la inboxla sms col untuk bertanya di mana lokasi butik amoi...Tq guys for your kindness & support :)

Kedai sepatutnya dah boleh walk in dah tapi terlalu banyak benda pending so semua jadi tergendala.Kedai belum complete sepenuhnya tapi kalau nak walk in now pun belum ada penghuni di kedai lagi. Insyallah we will try our best untuk customer atleast bole walk in dalam May nie juga :)

Kami sedang menyusun barang barang di kedai kami, ye la malulah orang datang tapi kedai kosong kan? hehehe...Insyallah nanti semua ready dengan sepantas mungkin amoi akan uar uar kan :)

Kedatangan korang dan kunjungan korang selalu di butik amoi sangatlah dihargai :) . And oh yeahhh amoi bergabung dengan Zorascarf didalam satu butik kami . So pilihan customer tu lagilah banyak. Nak mix & match dengan collection kami pun bole. Insyallah nanti customer bole datang wlak in untuk dapatkan product kecantikan dan pelbagai fashion untuk muslimah dan juga shawl yang menarik hati . Dan boleh datang jumpe amoi dan owner zorascarf directly di kedai kami untuk dapatkan opinion or untuk kita beramah mesra .Insya Allah :)

Dan yang akan selalu ada kedai adalah Amoi ^_^. Rasa rasa nak jumpe mak buyong comot nie bolehlah datang singgah di kedai amoi. Lepas nie insyaAllah baby amoi pulak yang meriuhkan butik tu. He he he

Alhamdulilah keluaran Batch 1 untuk Custom made Maxi amoi buat mendapat Sambutan yang di luar jangkaan amoi. Syukur ya Allah rezeki baby. Terima Kasih tak terhingga pada yang dari dulu sampai sekarang sentiasa membeli collection dari amoi dan mengikuti apapun yang amoi jual dan sentiasa menyokong , tanpa korang siapalah amoi dan siapalah amoi nak buka butik kecil ini . May god bless all of you dearest.

Amoi mndapat feedback yang sangat sangat terharu bila mereka mendapat  dress mereka , dan pada yang mohon amoi buat size extra,yang untuk breasfeed, yang untuk size orang rendah, insyaAllah amoi akan memenuhi permintaan korang slowly ye semua :)

For currently amoi buat free size dan mungkin  terlalu panjang untuk orang yang mempunyai ketinggian yang 160cm ke bawah. Dan actually amoi buat panjang dan tinggi normally orang macam amoi susah nak cari baju yang dijual panjang dan tak senteng, dan insyallah permintaan yang lain akan cuba amoi penuhi ye. Maaf jika amoi tak dapat memuaskan hati semua pihak.Tapi amoi akan cuba . InsyaAllah.

Actually dress amoi buat Fit Size S to L size. Risau juga kalau yang ada yang confuse baju yang amoi jual itu untuk ibu mengandung k? Ye la dah mak buyong yang jadi modelnya kan. No No No itu baju untuk bukan mengandung tetapi orang mengandung pun selesa memakainya :)

Especially orang mengandung nie lagi selesa pakai maxi kan? Dan pada yang bertanya macam mana nak beli baju amoi? Pergi Fan Page Amoi Heaxa dan Like dan disitu amoi akan update setiap keluaran dan product yang amoi jual. Insyallah for 2nd Batch nie keluaran Cardigan yang lama amoi stop jual dulu dan ditunggu tunggu akan keluar tapi limited colour dan free size. Pada yang tak sempat nak grab jualan batch 1 insyllah June akan ada batch kedua dan pelbagai lagi fashion dress yang sesuai dipkai Hari raya nanti ^_^




Alhamdulilah semua dah habis dijual, sorry guys barulah berkesempatan amoi nak cerita & share di blog. Hu Hu Hu Hu



Untuk tengok setiap update collection dari amoi pergi ke page Amoi Heaxa dan Like :)

Dan juga melalui Instagram AMOIHEAXA :)

Ini antara collection yang dah alhamdulilah dah habis dijual dan ada juga yang lain boleh tengok page amoi ye :)

Tq pada yang terlibat dengan shoot collection amoi hari itu, Asbesstos Photography & Mua Farah Adnan  yang makeup mak buyung yang comot nie ^_^


Berkerjasama dengan mereka berdua memang AWESOME!!! :) Mudahan dapat bekerjasama dengan mereka untuk next collection amoi ye ^_^ . Kalau perut tak memboyot dengan jayanyaaa kalau tak sapa volunteer nak jadi model untuk collection amoi heheheheh

Adik Farah Adnan yang Hot mama Gojrgeous  ^_^


Semua bertanya pada amoi , eh amoi dah tak muntah muntah lagi? Tengok active semacam je? Alhamdulilah syukur masuk je fasa 4bulan amoi dah tak lembik dan tak muntah teruk macam 4 bulan pertama ^_^ Tapi tipula kalau tak penat kan lagi kita bawa nyawa lagi sorang dalam perut tu and alhamdulilah now kandungan amoi dah masuk 6 bulan :) Semua tak percaya maybe sebab kecik je perut amoi tapi alhamdulilah berat baby semua normal dengan usia dia . Mungkin pembesaran amoi 7bulan keatas baru mendadak dengan jayanya . He He He


Sebaik ada Losyen Mustajab Pati Halia yang memang menjadi rakan karib amoi sepanjang amoi mengandung nie :)

Kaki agak agak krem amoi akan sapu , sebab die panas dan berangin kan? Memang memberikan kelegaan dan keselesaan sangat2 


Rahsia amoi untuk sentiasa aktif gitu dan sekarang bukan rahsia lagi ^_^



9 comments:

cik kurus said...

kakak.. rindu nak baca blog akak.. yes.. new entry bez sgt ok:)

edNA tinynasweet said...

semoga amoi success selalu ye..

Cik Yaya said...

salam cik amoi.. ^_^

lame xsinggh blog amoi..ala amoi, baju tu sume dah sold out ke..?kalau dah restock nti update lg ye..lupa hari tu kat fb amoi ade update,xsempat tgok pon... =( baju lawa..wuuuu

dya said...

amoi maxi tribal tue brp iyer,,rajin lah tag kat fb dya iyer.,.

Shafiqah syufaat said...

rinduuuuuuu akak amoi jugeeee

hanun hamizah said...

kak amoi.. yg shawl plain kak amoi pakai tu beli mana?? cantek

Nurul Aziz' said...

Assalammualaikum amoi..dah lama ikut blog amoi ni..suke dress yg amoi pakai tu..nak order boleh?..

Nurul Aziz said...

assalammualaikum amoi.dah lama kite follow amoi kat ig n blog..tp xmengkomen..harini nak tgglkan komen lah..dress amoi tu comel la..cane nak order?..

Nurul Aziz said...

assalammualaikum amoi.dah lama kite follow amoi kat ig n blog..tp xmengkomen..harini nak tgglkan komen lah..dress amoi tu comel la..cane nak order?..