Followers

Thursday, April 18, 2013

Photoshoot bersama baby "S"

Assalamualaikum w.b.t

Oh i am so happy happy happy today :)

Malam tadi niat nak checkup baby sebab nak dengar heartbeat dan pengerakan dia sebab saya dah 21weeks tp saya kurang rasa baby kicking or orang kata sekarang cuit cuit. Maybe saya yang tak perasan atau pun baby masih kecil.Untuk melegakan hati nie saya ajak suami untuk pergi Pakar doctor yang memang selalu saya refer di seri kembangan.

Alhamdulilah my baby "S" in a good condition :) Syukur ke hadrat mu Ya Allah ya illahi, Balik tu saya terus buat solat dan sujud syukur dan baca alquran menenangkan hati yang lega sangat. Tuhan je tahu kerisauan saya.....

Bila doc scan perkara pertama saya minta doc nak dengar heart beat die bole.Terus rasa phewwwwwwwwwwwwww nak menitik tapi ditahan. Doc cakap baby awk tgh gerak nie awk tak rasa ek. Hasben terus cakap lemak ibu banyak sangat tu tak rasa. Hahahahah dengan doctor doctor gelak.Dah alang alang scan doc scan lilitan kepala die kaki die peha die panjang badan die, Nampak dah backbone anak ibu. Kali nie anak ibu kemain show off, doc scan die pun memang muka facing camera habis sampaikan doc cakap kalau masa awak scan 4d position baby macam nie memang jelas nampak dah muka dia.Lagilah saya rasa excited sangat.

Doc cakap kaki anak awak panjang nie, kaki meringkuk pun nampak kepanjangan kaki dia, alahai si comel ibu nie tak sabar nak nyium nyium gomolllll. Position die muka menghadap camera , kepala beralaskan tangan kaki meringkuk macam position tido arwah nenek die ( my late mom ), sebijik macam pakcik dia dan juga macam ayah dia tido.Mak die tido suka terlontang hahahaha.

Tengah check check tetiba tergerak nak tanya doc agak agak nampak dah tak gender baby?

Doc terus cari position thennnnnnnnnnnnnnnnn tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

heeeeeeeeeeeeeeeee super excited, Jelas nampakkkk tau.

Kemain show off anak ibu pada ibu dan ayah dia, suprise suprise bersujud bagai sebelum nie kali nie haaaaa hehehe :)

Alhamdulilah :) tak kisah boy ke gal ke yang penting baby "S" sihat sempurna, jadi anak yang soleh /solehah, terang hatinya,panjang akalnya.Mudahan ye anak ibu & ayah.

Ibu akan jadi ibu yang mungkin bukan terbaik untuk kamu tapi ibu usaha untuk jadi ibu yang terbaik dan sentiasa ada dengan kamu.Insyallah jika umur ibu dipanjangkan.

Tahu tahu lagi 4 bulan je amoi nak kene tunggu :) nervous,excited especially dah tahu gender tak sabar nak start shopping.

Alhamdulilah sepanjang masuk 5 bulan nie alahan mabuk semua dah berkurang cuma sekarang demam selera makan agak kurang.

Semua yang jumpa amoi tak percaya yang amoi mengandung 5bulan lebey, maybe kecik lagi kan orang kata lepas 5bulan or masuk 7bulan dan nak sarat makin besar mendadak.Oh seriously tak sabar.

Rezeki photoshoot sepanjang mengandung pun murah.Alhamdulilah rezeki anak ibu.

Insyallah soon nak photoshoot keluaran maxi sleeveless / Longsleeve paisley dan juga maxi princess cut dwicolor :) serious tak sabar! :)


Walaupun dah start mengah photoshoot sekarang tapi semangat baby "s' dgn ibu bergabong meletop gitu kudratnya :) heheheh


Celebrate belated birthday adik yang super manis rupawan 
Nawal Nazihah :)

Taken from if dila..hehe our photographer for zorascarf that day :)


Hasilnya :) kemain berkibar kibar effect shawl tu .
kau hado?

Them :)

Love them both! <3 p="">


Ate muka teman tak segoman hahaha






Bila dah habis shoot pun tak reti penat agaknya mak buyong nie.
Pot pet pot pet je mulut tak berhenti =_="

oh yah guys :) anywway location photoshoot untuk zorascaft nie berlaku di ZoraScarf & AmoiHeaxa Boutique <3 p="">
So you guys customer boleh datang satu kedai tapi ada dua nama :) 
Macam macam hado insyaAllah :)

Next shoot insyallah Amoi punye collection.



Shoot for Minaz Boutique :)

Actually for one of magazine under Utusan soon :)


Owner , Mak buyong , adik manis rupawan nawal , kak mimi MUA. Actually kak mimi official mua orascarf & amoiheaxa boutique nanti :)


Kak pija nak fly ke korea esok! Ohmyyy best giler okay! Siap tanya baby apa dia nak shoppkan baju untuk baby amoi.haaaaaaaaaaaaaaaaa so sweet of u kakak <3 nbsp="" p="">
have a nice trip & holiday 

Adik nawal yang super barbie doll. 
Baby "S" confirm sayang manja dengan mama nawal nie sebab selalu berkepit dengan adik nawal sepanjang mengandung nie hehehe



Dedua amik feel ke termenung?


Siapa cakap photoshoot best dan tak penat?

Penat kot especially berbadan dua tapi rezeki demi baby kene kuat kan :)

Baby "S" ibu mesti rajin ikut ibu ye.haaaa puhlish rajin ke :P


Bila malam je effect die baru terasa lepas photoshoot mulalah kaki krem, pinggang sakit sebaiklah ada Losyen Mustajab Pati Halia and of course my favourite DELIMA


Lotion baby favourite sepanjang mengandung nie kulit super dry uolsssss.

8 comments:

cik kurus said...

Subhanallah kak momoi.. so gojes sgt neh.. :)

dya said...

berseri2 lah muka amoi nih..cantik sgt..seri muke ibu bole show off kan gender baby tau..hihihi ;p

Ana Farhana said...

Dah bukak ye kedai? Bangi kan..dkt mane

Anonymous said...

hai.. ;)

Anonymous said...

Mesti boboi ni..slalunye boboi senang nmpk..hihi

tenku butang said...

hai..
done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Note : Amoi.. teman ni Silence Full yg sembang kat FB hari tu.. heee.. xtau pulak amoi ada blog.. ketinggalan keretapi betui teman ni kann..

tenku butang said...

for you dear.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/05/amoi-zorascarf-butik-amoi-yang-akan.html

Anonymous said...

kakak baby s..syahirah sama macam nama saya..hehe