Followers

Thursday, April 4, 2013

Selongkar handbag

Assalamualaikum w.b.t

Kaum lelaki selalu mempersoalkan kenapa handbag gf/wife/adik/mak/kakak/nenek mesti berat?Apa yang mereka bawa dan isi?Makin besar sesuatu handbag makin besarlah ruang dan makin banyaklah isi yang boleh disumbat dengan jayanya tanpa rasa bersalah.

Amoi selalu mengalami situasi di mana keliru nak keluarkan barang apa yang patut dan tak patut dalam handbag.Kenapa rasa semuanya penting???huwaaaaa...Korang pernah tak mengalami situasi macam nie?ke amoi sorang je?Kalau pernahh seppp sikit!!

Bila dah decide tak jadi nak keluarkan barang yang xsepatutnya ataupun tak berapa nak penting or memberi fungsi sangat at the end bila dah keluar rumah terus rasa bersalah sebab?

Suami yang akan bawa handbag amoi.Kesian sampai bengkok bahu suami.ngeeeee sebab isteri sendiri tak tahan bahu nak bawa handbag sendiri.Walhal masa anak dara okay je.Terus bagi alasan yang mungkin boleh diterima si suami "nie practice sayang pasni ada anak lagi banyak beg kene bawa dan berat" ataupun kdg buat gimik dengan malas bawa handbag hanya bawa hp dan wallet sahaja automatic si suami akan volunteeer tanya " handbag mana?" si isteri dengan muka minta simpati malaslah sayangg sebab berat....so dengan itu suami akan volunteer " takde takde meh saya bawa" wahhhh bersinar3 matakuuu.hehehe..Banyak function handbag wanita nie pada pasangan kita sebenatnya,hehehe..dia bole tumpang letak kunci kereta,handphone,wallet...cer bayangkan kalau takde handbag mau meloyot kocek suar.hahahaha.opss So fair & square la kan kan. ( kalau laki aku baca nie confirm kene jentik ) hahaha

Amoi rasa semua perempuan mengalami masalah handbag berat kan?Tapi amoi pernah ada beberapa kawan yang handbag dia just nice dan ringan giler.OMG!! mcm mana ini bole berlaku?Amoi banyak kali filter handbag sebelum keluar tapi tetap sama berat.pffttttt

Amoi nak selongkar apa berat macam batu bata yang amoi bawa nie sama tak isi apa yg kita wanita nie selalu bawa sampai handbag berat?

Perkenalan diri...hahahah

Wallet mestilah kewajipan yang kene bawa.Ic ,ATM Card, Duit, membership card untuk shopping.hohohoho.penting tu. 

Makeup Case nie penting bagi seorang wanita/gadis/perempuan dalam dunia nie. Wajib kot. Walaupun tak banyak isi dalam dia paling kuman kuman pun mesti ada mascara,eyeliner ,compact powder,lipstick dan blusher. betul tak? hehehe....

Dalam Makeup Case amoi barang yang wajib ada Eyeliner , Mascara , Tony tint merangkap lipstick kewajipan amoi, Serum Vitamin C Collagen dan juga Krim Siang Adha as my foundation. Doundation pun ada kalau kalau tetibe datang mood nak makeup makeup ^_^

Spec untuk yang rabun macam amoi.hahahah Dan sebenarnya mata amoi alahan pakai lense sangat sensitive, Mudah berair dan pedih dan bengkak.Sobs Sobs....tak danla mata nak nampak dolly dolly dan color color. Kadang kadang je mampu.Pfffttt

Supplement.Hehe

Inilah Supplement saya untuk Ibu mengandung macam saya.
Yang color kuning tu B-Complex with Folid Asid dan Hijau VITA-LEA iron formula dari Shaklee dedua vitamin yang saya makan semasa preggy nie. Tak boleh banyak sangat makan sebab baby menolak.Confirm saya akan muntah balik.huhuhuhu
Compact powder pixy white ^_^

saya pakai color natural white or natural beige yang sesuai untuk color kulit saya :)

jarang pakai tapi mesti wajib ada dalam handbag especially saya preggy nie muka kusam amat hehehe

Perfume miniature yang comel lote untuk letak dalam handbag Takla perlu bawa pergume gabak kan.Hahaha. Perfume penting untuk wanita.ahaksss. 

Oh yeay ada lagi barang penting. Kunci rumah kunci kereta dan juga Handphone ^_^


Last but not least. 
MY BFF 
LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA
yang wajib ada dalam handbag saya since preggy nie sebab keadaan pening dan mabuk tak menentu :)
So ada benda nie takla risau sangat :)

So you guys macam amoi tak? handbag sentiasa berat?
Kalau sama seppp sikit ^___^

Daaaaaaaaaaaaa


13 comments:

NinaAz said...

Mak aiii. Byk nya. Nina ada purse dgn hp jea

||aLeaSaRa|| said...

hahhaha like entri ni 100 kali.kak lea pun sm kdg2 pening kemas handbag.makin dikemas makin sama je beratnya.nak2 lagi kalau nk gi ofce tiap mgu suka bertukar handbag.masa tulah fenin2 lalat brg mn nk sumbat mn x.

mak akk lagilah.ayah belikan new handbag sbb beg lama dh koyak n kecil.tapi makin bsr beg tu makin byklah pulak item yg disumbat.sgla resit pun disimpan alahai makku ^^

HaFizaH aYu said...

Lumrah pompuan...ska bw hndbag bsr sbb blh sumbt brg kecik2 tatkala singgah sping mall..

Mysara Ab Rahman said...

byknyer isi..siap beg make up lagi tu..msti dlm beg make up tu g penuh..hee

Anonymous said...

geotorelxzp low interest loans
debt consolidation loan

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

a'ah...beg kite mesti berat. tak tahu apa yang ada... :(

Cik Rad said...

kalau rad ada tambahan lg.. hihihi.. mesti ada note book kecik siap pen + sampul duit raya.. hehehe

mazs mazlan said...

haha,,same la cume bezanya sy takde beg mekap tu,.tapi tetap berat..

dya said...

suppelement tue kandungan 12weeks bru mkn ke dear?

falloutaimi said...

hehehe..sama la...mostly perempuan mmg cm tu..dah mcm poket doremon dah..

zulhilmi tempoyak said...

perghhh... beg dah mcm poket doremon.. hehe

cik hani said...

Sy ada hp, purse and beg mkp kcik.beg xberat.tp klu jln hopping akn bw air masak byk btol.so beg berat.hihi

Anonymous said...

purse fossil amoi 2 cntik..beli ktne?