Followers

Monday, October 29, 2012

Last Checklist

Assalamualaikum w.b.t


Phew....pejam celik pejam celik another 10days to go for my wedding.owh..cepatnya masa berjalan.

Seriously dalam kepala sekarang bercampur campur siap berlanggar accident dengan satu sama lain. bayangkan nak fikir 10 benda dalam satu masa. OWH! memang rasa kepala nak pecah; No wonderla makin nak hampir sangat nie always migrain. Kepala berdenyut-denyut bagai nak pecah.

Semua orang yang dah berkahwin mesti dulu-dulu pun macam nie kan? Dulu masa belum kahwin kemain nak buat ala-ala fairytale bagai.Sekali bila sendiri uruskan majlis sendiri.Owh Tobatttt nangess weiiiiii~ DUIT mengalir laju macam air. Non stop punye. Lagi makin hampir dan hampir ada je benda yg kita rasa cukup ke tak cukup nie.tak complete lagi nie. bla bla bla bla....

kalaulah boleh buat Nikah je pastu bg org makan-makan cukup sudah kan best~ ~_~
Tapi inilah omputeh kata " Once in a lifetime" so bila lagi kita nak ada moment2 indah kan? nanti atleast bila dah tua bolehlah tunjuk kat cucu cicit gituuu~

Tapi bagi amoi biarlah berserdahana dalam segala hal kan.
Actually ramai cakap dan ingat majlis amoi nie grand and wedding of the yearlah....hamboiiiii jangan nak wedding of the year sgtlah...pas majlis hutang keliling pinggang nanges tak berlagu-lagu kang. So biarlah ala kadar dan berserderhana bagi amoi. Yang amoi pentingkan makanan untuk tetamu yang hadir. Dan Doa dari tetamu yang hadir itu amat-amatlah amoi perlukan untuk memberkati majlis yang sederhana nanti =)


Tinggal lagi 10 hari je nie.  Jomla check list besar2&kecik2 apa yang dah DONE. If ada kurang or amoi terlepas pandang. rakan-rakan pembaca share dgn amoi ye. Sometimes amoi termissed out or terlepas pandang sebab semua nak fikir dalam satu masa kan. hikss~ urat sekarang pon dah banyak putus belum beranak lagi.hiks~

 1)BORANG NIKAH - DONE
2) Tukang Nikah / SAKSI - DONE
3)DEWAN - DONE PAYMENT BOOKING
4)CATERING-(in package) Dah discuss apa makanan yang nak/color alas meja makan/makanan pengantin/bungkusan utk tetamu/kompang/music dj ( bayar half 1weeks before event )
5)DOORGIFT - DONE PACKING 
6)BAJU NIKAH LELAKI - DONE ( For songkok/brooch/sampin )
7) BAJU NIKAH WANITA- DONE ( Veil/Lace/Kasut/Baju)
8) BAJU Reception - In progress
9) Bridal - DONE ( decide for Colors Theme/ theme pelamin/ photo booth /Hiasan Bilik Tdur/Mini Pelamin for nikah/ Makeup for nikah & reception)
10)Bunga Pahar - belum beli
11) Bunga Telur-Belum Beli
12)VIP Door Gift-Belum Beli
13) Kad Kahwin - Almost Done ( yang tak pos tapi diinvite di fb dijemput hadir juga ye, Amoi dah attach map untuk ke majlis amoi ^_^ )
14)Catering For Nikah - Done Decide menu.
15)Photographer - Done
16) Hantaran - Done
17) Wedding Cake- Belum order
18)Budak Zapin - Done Booking

Apa lagi ye yang termissed out. Nie je yang mampu boleh fikir...~_~

Confius sangat pilih "jajan" macam semua sedap kat tekak sendiri

10 days to go~
Permudahkan segalanya ~







11 comments:

Cik Eka said...

eka pun tengah sibuk dengan wedding adik...

akak dia belum lagi..hihihi

adik eka 24-25 ni..banyak jugak benda nak dibuat

semoga dipermudahkan ye kak amoi

isha said...

amin.. kte nye mjlis 24/11 amoi.. jmpuut dtg jgk.. kita buat lgi smple dari amoi.. seyeslu.. duit kuar cam air jep laju jeaa
btw congrats syg.. :)

amirawani said...

wahhhhh...tahniah sis..msti berdebar2 kan sis..xsmpt bls emel sis..nnt eh...

Chah Ibrahim said...

semoga dipermudahkan segala urusan amoi.. :)

Aisyah@Chah Ibrahim said...

semoga dipermudahkan segala urusan amoi.. :)

Aisyah@Chah Ibrahim said...

semoga dipermudahkan segala urusan amoi k :)

araa cruch said...

akak pakai apa .. makin putih .. grrr :) sahre lah . hihih

Rara Nasiha said...

ouhh, mesti letih sgt kan. pikir macam-macam. kalau boleh lepas nikah, nak je bawak jamu tetamu kat kedai mamak. tapi tak boleh. hehe

boni kacak said...

besederhana itu lebih afdal..wah, baru tgk calon nakal suami awak. sama cantik sama padan..semoga berbahgia hingga ke akhir nyawa.amin..

Anonymous said...

salam kak amoi.. if sempat boleh gi nilai 3 utk beli bunga pahar, bunga telur & door gift for vip.. situ byk pilihan & murah2.. moga kak amoi dipermudahkan semuanya ye.. ;)

Anonymous said...

jgn lupa daun inai...