Followers

Saturday, June 25, 2011

♥Style Tudung♥

Assalamualaikum w.b.t

Bercakap psl style tudung? semuaaaa org sgt obses dgn fesyen kan kan?lagi² sekarang....zaman wanita muslimah makin ramai...sgt.....( maksud sy wanita bertudung)

siapa kata bertudung tak boleh bergaya?? cube tgkkk sekarang ramai yg bertudung sgt² bergaya kan...tgk di fb pon kite boleh tgk.......saya sendiri kagum & suke tgk gaya & style mereka semua ♥

Alhamdulilah..makin ramai budak muda yg bertudung,bergaya tp dlm masa yg smaa masih menutup aurat ♥

dan yg paling sy terharu sekali...some of my friends di fb dlu tak bertudung then die ckp die tgk sy bertudung membuat die rs cam sumber inspirasi die nak btudung..ALHAMDULILAH...yg penting niat & nawaitu kite kerana Allah S.W.T kan :)


kat sini jom sy nak review mcm² style tudung yg kite boleh share sesama nak? kalau agak buruk +pelik..diam² je la..tau tau

.
.
.
masa nie first time sj mula² try nak pakai tudung...beli dgn cik cherrie niela..ms nie eksited tahap ron 97 nak pakai tudung ok!! tak taula np rs cam muka bolat semacam T__T
pakai inner awning sbb ms nie rs tak yakin bile pakai inner cotton..sgt tak sesuai dgn muka T__T

dgn mummy aina!!! :) ms nie die belum mommy lagi....nice to know her actually ^_^
.
.
.
ok since da mmg nekad nak btudung sy mmg jd giler meroyan nak membeli shawl je..haishhh...mmg teruk sgt oke T__T
.
.
masih kekal dgn style inner awning
T___T
sy kalau da suke dgn satu tu akan pakai sampai la bosan..boleh ke?

pastu da start pandai² nak try inner cotton since da tau cara...mula la gile plak dgn inner cotton..semua color ada..tamak tak tamakla sy nie la kan sy nie...
antara style² sy dgn inner cotton
.
.







cukupla tu..nak tepek byk² pic sndiri plak kan..;p
then tetibe nama HANA TAJIMA melonjak² naik...so cmm² style dr hana tajima kite boleh tgk kat youtube..wahh..mmg dr hari ke hari adalah fesyen² yg kite tak pernah expect itu boleh dijadikan fesyen tp skrg fesyen? kalau dulu kite pakai mesti org kata pelikla...da mcm sarung nangka..kan kan? setuju tak? that's we called it fenomena HANA TAJIMA...dandan meletup² kan termasukla dgn sy² terjebak skali..so mula gatai duk try mcm  ni la mcm tu la style kan..tak sesuai..smpai incik tunang pelik..apo fesyenla yg kamu pakai nie? mcm tak siap pon ada? T__T
well..sy akan menjawab dgn tenang dan penuh confident..niela fesyen..kekekek..^__^
.
.
.

yuna & hana tajima...2icon muslimah yg mmg menjadi idollll wanita muslimah skrg :) dorang ni bukan je cantik+pandai+bijak ( er..bijak pandai bukan sama ke? perlu diulang² ke? =__=" ) ook takpela...
tgkla betapa stylista je mereka n kecomelan mereka...ohhhh damnnn~ T__T

see..wat muka cam ala² pon ttp jelita?menarik da bommm...T___T cer ner tu?

aksi comel..haishhhhh damn T__T comel sgtla kamu
nak sigggggggggggggnnnn buleeeeeee?( agak² die paham ke klu ckp jawa?:P)

OMGGGGGGGG...arghhhhhhhhhhggghhh!! streeeessss!!! comellll gilosssssssssssss kamu ni hana tajima syggg!!! dr sudut tepi pon.....@____@


sy streesss 1000000000x oke!!!! T__________T

ok..sy da cukup stresss even bru beberapa keping tgk pic die..bukan stresss apa ye..stress sbb ko ni knp comel sgt!!! natural beauty k even without make up! oh stresss lg T__T
so disebabkan sy kunun² nak la budget jd comel & stylista mcm die..so trus search youtube and tgk video² die....so inila hasilnye dr tgn yg mmg pengkau T__T

budget nak nmpk comel klu side tepi mcm hana tajima la? * pleasela...T__T

rs mcm sgt serabai pakai mcm nei..sikit² nak betulkan..arghh tak selesa! T__T

sy suke style nie sbb kemas terletak! :) bcoz of kain pashmina nie pon bagus terletak ♥ 10 marks utk kamu ♥

same pashmina & material pic kat atas..:) suke sgT! ♥

nie time terserempak bersama blogger kesayangan ramai ♥ cntikk sgt budak nie...ain pinjammmmmmm muka jap bole?? ^__^

ok budget da okla pakai mcm nie?tp rs cam serabai sikit..tak selesa..dlm pic nmpk ok kot T__T

event dinner nutrimetics..ketandusan idea takde baju nak ke event da..so main saokk!! cmm pelik x? =__="


then saya ada satu syle yg sekarang nie sy sgt suke pakai style nie kemana²...walhal dlu sy tak suke kalau muka tepek nmpk bolattt..sbb muka saya da cukup bolatt mcm belon...tp tah kenapa skrg suke? adakah sebab confident level da up sikit?? mmg nak kene lempang ok T_T
tah..tapi suke.tu je nak ckp.




muka pucat abaikan ye >.<

sy sgt suke style ni skrg..tak tau kenapa.rs sgt kemas & selesa...^_^
.
.
.
ada satu lg...sy tgk kakak cntik nie punyew video..sgt unik dan cantik style..die..kakak elya shazleen..tp sy tak tau knp sy pakai tak secantik die..tp nmpk cam pelik T___T
.
.

boleh kamu nampak tak apa yg pelik?? abaikan pose yg pelik nie..motif sy take pic mcm nak pergi yuyu da kenapa? T__T haishhhhh~

.
.
.
.
ok one more thing ada satu fesyen yg semuaaaaa tau ia mudah,senang cepat kalau terbgn lambat ke ofis....dan semua generasi umur pon suke dgn gaya nie...
cer tgk picture nie..pastu adakah betul apa yg sy ckp????
( ayat sgt skema? T__T )

.
seeee????????sy da lama giler meningalkan fesyen ini??? last ms zaman belajar? since sy decided utk terus bertudung inila pertama kalinye saya memakai nye? tibe2 jd jatuh cinta terusssss dgn gaya nie,,,bolehhh tak?? T__T
sebab sy merasakan muka sy sangat nerd plus baikk giler once pakai mcm nie..ala2 ayu & automatic nmpk muda remaja ok? adakah btul?? dush2x..T__T

agak2 kan kawan2 klu sy start jual bawal balik laku x? sy rasa fesyen bawal nie tak lapuk dek zaman...so utk korang yg da lipat2 bawal dlm bakul ke kotak ke...jgn abaikan nye ok..sy pasti fesyen nie akan dtg balik!!!!
hehe...sukenyew!! terus jatuh cinta..rs hari2 nak pakai..yp sy ada satu je? yg lain semua di kampung..damn*! >.<





which one yg style yg paling korangg suke??? dan selalu pakai n paling korang tak jemu! :))))
jom shareee style korang plak dgn sy yew?♥♥♥




30 comments:

Fieqa Afieqa said...

wow. awesome sangt. sye suke gamabr yg akak dengan ain tu.

pas ni boleh la buat tuto pakai shawl pulak. hee

Amoi Heaxa said...

thankd sudi baca dik :) tuto da buat dik..kat fb la tapi :) heheh

HaFizaH aYu said...

cantik sumer cantik1!wat la tutorial kt blog plak kat fb takut xdpt add u..huhu

♛ Azie Azra ♛ said...

azie suka semua. tapi dalam byk2 paling sesuai yg hana tajima kot. nampak lagi amoi. hehehe =)

Amoi Heaxa said...

hafizah : insyallah :) t kite kene add kat youtube dulu :)baru boleh link ke blog :)

azie : hahahah..da mlsla style hana tajima..:D kekeke

Cherrie Pie Sweety said...

heheh mekacih sbb jd pembeli tercomel & tercantik saya.. terharu sbb awak ingat lg kita org pertama yg awak bli.. kita rasa berbaloi sgt bwk awak pegi gadis melayu tu, n jmp awak n jd rapat smpi skrg.. thanks for the friendship dear.. love u so much :)

Amoi Heaxa said...

cherrie : haruslah syg!!!!!! :) thanksssss sgt ..sbb kamu bawa sy ke gadis melayu..membuatkan sy terus tergerak nak memakai tduung bile tgk wow..ramainye gadis jelita ebrtudung...teringin mjd jelita spt mereka2 :)))))))) alhamdulilah....syg awk sgt2 tau!!!!♥

Neeja Ami said...

sis AmOi,muka macam pelakOn JANET KHOO
(gambar dengan Sis NURUL AIN tu :)

NUR FARHANA ZAIDI said...

akak lawaaaa.buat tuto pakai shawl plsssssss! slalu beli shawl kat mana? lawaaa. yg style shawl kaler pepel yg akak ckp kemas tu. nk pkai cmna eh? yg last tu pon nk tau gak cmna.hehe ;ppp

Syaheera Abd Wahab said...

Syeera lak suka pakai syria smpai diri sendiri tgk pun bosan. HHAHAAHA :p

Amoi Heaxa said...

neeja : hish..jauh beza syg!!! :)))) die cntik..sis mcm cine bukit..:)

farhana : yg mana syg????????? purple??? yg last?yg akk suke tu ye?? :)

syera syg : kan kan..suke satu fesyen smpai sndiri bosan tgk muka sndiri kan? rinduuu kamu ♥ :(

zOeY zAu YaH said...

pttlah kak nurul ain ckp kak nih cantik (kak erk? ke muda lagi?)..mmg cantik pun!!! sgt2 cantik..

hadjar.bam said...

hai sis! buat la tuto banyak2! suka sangat ngan style sis. cantik dan kemas :)

Amoi Heaxa said...

zoey : kite baya ain :) hish..ain tu die lg super duper cntikkk sgt tau :))))

hadjar : sis ada buat tuto di fb sis thru video..ada add sis x? :)

Shykin Moksen said...

kamooo cantik sgt! suke tgok.

Anonymous said...

kak amoi pakai shawl cemane pon ttp cun gitu! pstu skirt biru tu cantek!

fara sukor said...

sy suke amoi pakai yg dgn apek tu..huhu
tp sume cantik2 laa!!

fara sukor said...

sy suke pakai shawl yg mcm amoi tgh ckp phne tu..
amoi pakai sume kene dgn muke!
cantik sgtt!!

Nurul Syazwani Muhamad Isa said...

sangat cantiklah kak moi....lawoo..hihi :D

NUR FARHANA ZAIDI said...

nak add akak kat fb boleh?

hadjar.bam said...

alaaa sis. saya da try add. tapi tak dapat pun :(

farahin said...

sy still suke bawal. hehehe. sis pkai ape2 pn ok :) mne ah nk dpt bawal skrg ? susa cari, sis jual r bawal. haha :D

farahin said...

sy still suke bawal. hehehe. sis pkai ape2 pn ok :) mne ah nk dpt bawal skrg ? susa cari, sis jual r bawal. haha :D

Mimie Cikonett :) said...

akakk, kite pon penah pakai style loose tu pastu mmg rimas gile! asik nak betul kan aje.

yang pashminaa tu cantikkkk sgt. mmg kemas lah. kite ade beli pashmina, tp tak pakai sbb mcm tebal je. taktau nak pakai cemane T_-T kak, buat lah tuto! hehe

Fieqa Afieqa said...

ouh hokay kaq, skrng jugk fiqa tengok tuto dekt fb akaq,

••♥shidaradzali♥•• said...

style bawal tu mmg ari p ofis pki sbb ari2 pon slalu bgn lambat hahahahahaa...tu yg plg senang in-case klu ade pape event kat opis jek bru pki shawl tu pon kne set jam bgn awal (tu pon bape kali snooze bru nk bgnn hehehe...)
shawl slalunye akn pki bila nk jenjalan jek bru pki :)

deena said...

hye amoi..u xde buat tutorial pkai shawl ke?cth mcm shawl hana tajima tu?ke u dh buat hihi..

Amoi Heaxa said...

deena : i da buat :) tp video kat fb :)

Anonymous said...

mcm mna nk pkai style yang awak suka tu?cntik sangat...:)

Anonymous said...

salam kakak comel...Alhamdulillah akak ada niat nak pakai tudung scr tetap...Tapikan saya ada rasa sikit terkilan bila blogger2 yg cun2 n pastinya bertudung x mengikut apa yg ditetapkn oleh Islam...bukannya sy nk tunjuk baik ke apa,tapi akk2 blogger yg top2 n popular setara artis mesti mudah dijadikan cth n ikutan oleh gadis2 lain...terutama yg baru nk berjinak2 pakai tudung..lagi diorang suka nk ikut bila blogger2 tu cantik2...jadi,sy harap akk blh bykkan bertudung spt gamba akk kat banner blog tu...sgt sweet n terlihat berganda sopan...sori klau apa yg saya tulis ni sakitkn hati akk atau mcm menyibuk.. =.=' just itu luahan hati yg sedih bila ramai sgt org pakai tudung tapi x ikut apa yg Nabi n Islam syariatkn..tmbhn pula akk mmg dh comel..sgt syg..tu je nk komen..sori sekali lagi klau sy dh mcm penyibuk/... T_T