Followers

Monday, May 30, 2011

begitu & begini

Assalamualaikum w.b.t
sy kuat
sy tabah
sy sgt independent
sy tak mudah mengalah
sy penyabar
sy tahu tahap kemampuan sy
saya....
sy adalah sy....


tapi....


tabah ke saya?
kuat ke saya?
independent ke saya?
betul ke sy tak mudah mengalah?
penyabar ke sy?
betul ke sy tahu tahap kemampuan sy?
T_____T

semua org yg kenal & tak bper kenal sy...yg tahu kisah sy..sikit2...semua ckp...
kamu sgt tabah! kamu sgt kuat!
tp sy mmg nmpk tabah..sy nmpk kuat...
yahh..sy akui...
tp betul ke?

jgn hipokrit yana...allah tak suke...>.<"

sy lembik
sy mudah menangis klu dugaan dtg bertimpa2
(itu je cara utk sy release...sy tau...st tak boleh hrpkan sesiapa,susah mcm mn sy akan iktiar...itu sy )
sy drama
sy selalu depressed
sy mudah marah
sy mudah give up
sy sakit
sy byk kekurangan
sy selalu emosi
sy sgt sensitif


kalau sempurna itu 100% sy hanya 0.1%


sy rinduuuu
itu pasti
sy tahu setiap org ada kekurangan & kelebihan
sy tahu tak baik mengeluh dgn dugaan yg allah bagi
tp sy selalu mengeluh..
Allah marah >.<

sy selalu berangan kalau dan kalau dorang masih ada...
sy tahu tak baik
saya tahu tak patut menyalahkan takdir..
saya tahu semua tu..
tp salah ke sy nak berangan..
sebab...
sy rinduuu
rinduu semua..
mereka pergi terlalu awl....

di saat sy masih memerlukan kasih syg & belaian mereka..sy da lupe semua tu...sy tak ingat suara mereka mcm mana..sebaik ada gambar klu tak sy mesti lupe mcm mn wajah mereka...
sy kesal dgn diri sy kerana mudah lupe..

adakah sebab accident tu menyebabkan sy mudah lupe? =__="
wallahualam...

tp mcm mn pon sy ckp..itu ini..kalaulah..kalau begini kalau begitu...
yg pergi ttp pergi...
sy tak mampu melawan takdir dr ilahi..
yg hidup pasti akan mati..
cuma saat dan ketikanya ...
Wallahualam..hanya dia mengetahui...

cume....
sy rinduuuu...
dan yg pasti sy sgt mencemburui rakan2 sebaya sy dr dulu...
yg masih ada ibu & ayah..
astaghfiruallahalzim :(

sy patut bersyukur sy masih ada nenek...
terima kaish segalanye nenek..
terima kasih Allah..
kerana semua yg berlaku dugaan yg kau beri
kau mematangkan aku utk hidup di atas bumi mu ini...

semoga roh mereka ditempatkan bersama org2 yg beriman...kau kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani ku semasa aku masih kecil...
kawan2...mari sama2 sedekahkan al fatihah utk arwah mama & ayah sy :')
Fauziah bte Abdullah & Jamaludin bin Rohani..
terima kasih kawan ;')
tak lupe utk arwah atok sy yg jaga sy dr kecil..
Rohani Bin Hj Elias..
Terima kasih sekali lg akwan2...

semoaga allah merahmati kite semua..


salam..♥



 Tipu sgtla kalau akta sy tak rinduu kan?
22 tahun sy hidup tanpa mereka...
Sumpah..sy rinduuu separuhhhh mati.....
Hanya Allah yg tahu...
Al fatihah ♥















10 comments:

dark r0se said...

jangan sedih3 yew? moga mereka dirahmati olehNYA~ amin ya rabbb~:)

Neeja Ami said...

semakin dugaan menghimpit semakin kuat kita tanpa kita sedari..insyaAllah :)

ohh ddy said...

tabah lah dear. taw. ni mesti sedih sebab hari ibu n ayah kan. huuuuuuu

yang masih ade ibu bapa tu, hargailah mereka. :)

Chikova_Araishii said...

sbar ye yana,
ni smue dugaan dan ujian dr Allah,
Dia uji sebab dye syg,
n Dia syg yana. :)

Puteri981 said...

arwah emak awak secantik awak laa...semoga mereka ditempatkan dikalangan org² beriman...aminnn...

bieLa said...

awak..sabar ye wak..
semoga awak kuat hadapi semua ni...
dan semoga awrwah ibu bapa kamu ditempatkan di kalangan orang yang soleh dan solehah..

u y u n said...

saba ye syg. ;( mmg besar dugaan utk yana. tp yakinlah. pada setiap kesukaran, Allah pasti sediakan kemudahn. rindu tuh pasti ade. tp jgn pernah putus ase k syg?. ;)

Anis Nazierah Rz said...

Be a strong girl.. Allah uji kita mengikut kemampuan kita.. Kakak pasti boleh... :)

tiha said...

salam perkenalan...

marilah join kontest blog saya : http://fasham87.blogspot.com

marilah beli brooch , hairpin :
http://fasham87.blogspot.com/2011/05/new-stock.html

Amoi Heaxa said...

dark rose : thanks awk :')

neeja : thaaaaaaaaaaankkkks sgt neeja ;')) insyaAllah ♥

ohh ddy : yup awk..everday i miss them :'(

chikova : thanksss dear!!! :) yup..Allah lebey menyayangi mereka kan :)

puteri : alhamdulilah..terima kasih puteri..: tak dinafikan arwah mama sy wanita paling cntik sy pernah ada ;'))) itula yg family terdekat selalu bercerita die ;') aminnn :)

biela : terima kasih awk..mudah2an...al fatihah ;')

kakak uyun : terima kasih akk..yup rindu itu pasti ada...yana redha dan yana percaya..allah da tentukan eprjalan hidup yana mcm nie :) dan mesti ada hikmahnye disebaliknye :) insyallah...selagi ada iman n akal..yana takkn eprnah putus asa..even kdg2 terpeliuk skit2 ;') sebab da terlalu rapuh ;')

anis : thankssss anis :;')