Followers

Wednesday, July 3, 2013

8bulan ( 32weeks )

Assalamualaikum wbt,


Pejam celik saya dah in 32weeks sekarang. EXCITEDDDDDDDDDDDDDDDDD!! heeeeeeeee~

Perut pun dah membesar dengan jayanya , alhamdulilah semalam baru lepas checkup and my baby weight now 1.7kg :) sesuai dan seimbang dengan usia die dalam kandungan sekarang seperti yang doktor cakap. Alhamdulilah anak ibu membesar dengan sihat dan sempurna.

Semalam doktor scan nak ukur kepala dia , abdomen die n tulang peha die kemain die kangkang nak tunjuk kat ibu jantina dia....hahahhaha gelak besar hokay! Best tengok gelagat baby kita dalam perut dari die hanya titik hitam je saya scan , sampailah macam bentuk kacang gajus sehinggalah sekarang sempurna segala sifat dia, dalam perut pun babay sekrang dah tunjuk akal dia....excited sgt! :) Alhamdulilah diberi kesempatan merasa macam mana orang lain rasa perasaan macam ni, dulu saya hanya dengar cerita dan imagine sendiri but now happynyeeeeeeeeee dan sedar tak sedar tinggal lagi less than berapa minggu je lagi sebelum die keluar. Confirm saya akan rindu nak rasa die gerak gerak dalam perut heheheh.

Doctor cakap kedudukan kepala baby alhamdulilah dekat bawah dan doktor pun cakap takpe baby jangan besar sangat untuk anak first insyallah senang nak keluar. Dan saya memang niat doa mudahan saya dapat lahir secara normal seperti berjuta wanita dalam dunia nie, naturally. without epidural or induce. Mudah-mudahan dimakbulkan.

Alhamdulilah sepanjang 8bulan saya mengandung, semuanya berjalan baik dan saya masih aktif seperti orang tak mengandung! hahahah, memang jenis tak reti duduk diam kan so semua bende nak buat walaupun jalan pun dah kengkang, pinggang dah sakit, kaki saya mula dah bengkak, tido malam dah mula susah dan tak lena ( orang kata baby mula nak train ibu die sebelum die keluar ) amboiii babyyy ragging ibu ye...hehehehhe, Solat pun dah tak boleh macam orang normal, kene solat duduk.Doktor cakap masuk 32weeks kene get ready sebarang kemungkinan. Baby first normally 36 - 38weeks boleh bersalin, dan ada juga lebih dari 40weeks but mostly 36weeks and above. Saya duk berkira kira maknanya dalam 4-5minggu dah kene get ready now!  Baju baby pun tak sempat nak mendobi lagi, barang yang nak dibawa ke hospital pun tak packing lagi,haishhhhhh asyik busy dengan butik saya tak boleh pikir dah benda lain..

Oh anyway, siapa yang boleh share dengan amoi apa preparation or minum apa apa ke untuk 8bulan sekarang? sempat ke tak ek? hehehhehehe. komenla share dengan amoi okay ^_^

Alhamdulilah persiapan untuk amoi & baby semuanya rasa dah completed. Tinggal tunggu baby lahir je sekarang ^_^. Serious excited, nerveous, semua ada.

Dari sumber Pregnancy Calendar :') besar dah anak ibuuuuuu~


Saja menggedik menyelit persiapan untuk ibu baby ^_^
Disebabkan saya akan bersalin di sini, saya tak nak menyusahkan sesiapa walaupun mak mentua sendiri. So get ready beli barang set bersalin. Dan pilihan saya ialah Nona Roguy .
Kenapa? dari review review dang pengalaman kawan kawan sendiri yang guna dan nampak hasilnya.
Legaaaaa. Tinggal nak berpantangg jeeeeee.weeeeeeee~



 Masa opening Heaxabell Boutique ^_^
Oh anyway dress nie exclusived and inspired by me ^_^ untuk maternity or breastfeeding mommy or even anak dara pun boleh pakai. Multipurpose kirenya ^_^

Alhamdulialh less than 24hours updated. ada 7 colors kesemuanya dan almost 100++ pieces dah sold out. Alhamdulilah.

It looks very exclusived kan :) Dan boleh bergaya untuk raya nie sambil tidak runsing memikirkan jika anak meragam nak menyusu.Heheheheh

Yang tak sempat grab sorry sangat ladiesss and insyallah sebelum raya kami keluar lagi breasfeeding ( multipurpose dress ) okay! Stay tuneddd!!!!

Tunggu update di facebook page like AMOI HEAXA okay ^_^

Nie one of colour juga . Shocking pink.
Masa nie shoot for Utusan Mega. Insyallah dalam minggu nie akan keluar cerita pasal amoi dan zorascarf :) 
Jangan lupa dapatkan ye.
hehehehhehe

( Alhamdulilah 8months =32weeks bump ) Amoi dah berat tauuuuuuuu.berat sekarang dah 59.5kg...takpe demi baby ibu pasrahhhhhh.nanti lepas deliver barui fikir nak slim balik.Sekarang nie nak enjoyyyyy dulu ^_^



Motip sangat.hehehe...
baby please jangan ikut perangai ibu yang suka camwhore =_="



Nyawa dan semangat saya.
ada 2orang. sorang dalam perut tu.
hehehehe



 Sikit sikit lelama jadi bukit, hahahahha tau tau dah banyak juga nie. Tinggal nak mendobiii je and tak sabar tunggu si kecik tu pakai...

pastu semalam lompat lompat bintang dapat gift dari followers ;')

tq sangat uols....

Murah rezeki baby belum keluar dah ramai pos hadiah die.
tq tau tau tau :')

Doakan amoi dan baby selamat semuanya ye :) 
Doa kalian penting buat amoi.

16 comments:

Anonymous said...

~ baby gurl eyh...xlme da tu...btw,moga selamat smuenya..aminn

Nadya Bubble said...

Take care, sis :)
Moga dipermudahkan segalanya, in shaa allah !

amal said...

May Allah ease everything kak moi :') *love youu*

boni kacak said...

semoga dipermudahkan segalanya. dan semoga dengan kehadiran bakal baby ni , pintu rezeki semakin diluaskan oleh YANG ESA. AMIN

EIKA said...

oh sis...nanti inform pliz bila nak kuarkan bju ni :) pening pala pikir baju raya dgn pwot kedepan :P

Zumie said...

kita sama dah 32weeks..hope awak and baby sihat hendaknya :)

Cik Eka said...

bby gurl ye kak amoi..

mesti comel cm kak amoi..

ramai kata set nona roguy bagus kan..

ainshariff said...

Kak amoi cantik sangat. Semoga dipermudahkan segalanya sis :) tak sabar nak tunggu baby sis mesti omeyomey cam sis :)

Anonymous said...

sis..
sis nak exclusive bf baby ke?
dgr org kate la better amik y xde jamu.huhu.kte pn tgh mencari y ok..
aritu tnye doc..die pn ckp mcm tu..n nk elakkn bby dr kena kuning..klu sis nk pkai set bersalin y ada jamu kne start pkai after 2weeks. tkut baby alah..
kte tgh survey tanamera..rmai kwn da pkai..seme kate bgus..n boleh hasilkan susu y byk..n elak bby dr kena kuning..tu je pndpt kte.huhu

Anonymous said...

Try search produk tanamera..ada mnyk kelapa dara,blh elak dr tkoyak byk msa deliver nnt.

IEJA 3SHA said...

Aloo..comey je pewot dia
Smoga Allah permudahkn n sihat selalu.
Kamoo ttap lawoooo je dear Amoi...

aCu atiQ said...

baby girl eh amoi? pink je sumee. huu. moga dipermudahkan bersalin nanti. :)

ayu aiman said...

Salam..tumpang iklan ye tuan rumah. .jemput ke blog saya :)

http://sayasukavitamin.blogspot.com/?m=1

Ayu Azmir said...

Comel... semoga dipermudahkan semuanya...

ComelComot said...

heheh seronoknya tgk mommy to be tgh prepare barg utk bb. camtu lah jugak saya 4bln lepas berdebar2 tggu si manja kua. skang alhamdllh dah boleh meniarap sudah..

semoga segalanya slamat u n bb sihat okeh.

BLADE H said...

salam...

tahniah!

welcome to d world of parenthood