Followers

Wednesday, January 30, 2013

Our little Munchkin ^_^

Assalamualaikum w.b.t


Exciting sangat nak menulis pasal nie. Tak tahu macam mana nak express what am feel rite now ^_^
Syukur ke hadrat ilahi atas rezeki awal yang diberikan pada amoi dan suami.
Pejam celik pejam celik sekejap je kan. Tahun lepas akhir tahun lepas Amoi bertukar status menjadi seorang isteri kepada mohd fazriq ( apeq ) . Amoi masih cuba untuk menjadi isteri yang terbaik untuk suami. Yelah it is not easy kita nak membiasakan diri sebenarnya yelah dulu hidup sendiri makan pakai pun jaga sendiri kan? sekarang apa apa kene fikir suami dulu tak boleh fikir diri sendiri lagi hehehe...

Dan amoi dalam process nak membiasakan diri dengan keadaan baru dan after 3-4weeks perkahwinan kami dikejutkan dengan berita yang sangat sangat gembira dan amoi pasti semua pasangan yang berkahwin mengimpikanya . Alhamdulilah rezeki kami dan hajat dan doa kami dan kalian yang mendoakan dimakbulkan Allah s.w.t dengan izin Allah s.w.t.

No wonder amoi demam lama sangat dan spekulasi ramai orang yang cakap amoi bunting pelamin dan mengandung alhamdulilah menjadi kenyataan. syukur alhamdulilah.Dan for sure amoi dan suami orang yang paling excited dengan kehadiran si tecikk nie. Since tau amoi confirm preggy suami orang yang paling banyak bagi advise itu tak boleh ini tak boleh itu boleh ini boleh. hahah that was the most sweet moment actually! betul orang kata anak first adalah pengalaman yang paling paling seronok and  now amoi merasainya. ^_^

So ada 2 tanggungjawab amoi sebagai seorang isteri & bakal ibu. Tahun baru 2013 tahun yang bertimpa timpa berita gembira :) menjadi isteri bakal menjadi ibu insyaAllah amoi bakal membuka kedai kecil kecilan untuk customer amoi walk in & directly berjumpe amoi untuk membeli barang barang. Syukur ya Allah. Ini adalah permulaan  hidup baru buat amoi sebenarnya. Okay pasal kedai kita story later okay. now we are focus more to my little munchkin. Ouchh

Last 2 entry amoi ada update psl upt test line yang mengesahkan amoi mengandung :) dan dalam usia 5weeks 4days amoi pergi checkup baby dan baby tecik cinonet je masih belum nampak even kantung amoi pun tak berapa nak nampak sangat sebenarnya. hikssss

 Masa nie berusia 5weeks. kantung pun tak berapa nampak masa nie risau juga sebenarnya tapi bila doctor cakap kantung ada nie cuma kecil lagi dan you mengandung dalam rahim. phewwwww leganya ya allah. suami siap tanya maknanya mcm mana tu doc? hahah. doc pun gelak jee dan doc cakap maknanya semuanya normal ^_^ syukur. so for next scan sangat2 tak sabar sebenarnya & paling excited nak dgr heartbeat die ^_^


Dan cukup je 9weeks amoi terus buka buku merah yang menjadi kewajipan untuk setiap wanita yang hamil. So masa tu kene check darahlah beratla air kencing tinggi semualah. memang nak nangis tunggu dengan ramai orangnya huwaaaaa. sudahnya sampai ke petang barulah siap. Alhamdulilah darah amoi ookay . berat pun tak naik hehehe dan yang kelakor tak turun juga walaupun amoi memang tak selera makan sangat sekarang tapi syukurlah tak naik kalau tak nanti doctor mesti marah kan... so doctor advise untuk sebelum 20weeks maintain berat naik 0.5kg je setiap bulan. owhhh boleh ke amoi maintainnn sekarang maybe tak selera makan lagi. ramai cakap once masuk 4months selera meluap luap. owhh sgt tak sabar sebenarnya.Sekarang amoi tengok makanan pun napsu dah hilang ke mana, tapi demi baby amoi gagahkan diri telan juga walaupun lepas tu muntah dan muntah terus tido.

So for next checkup doc kerajaan cakap baru scan but amoi memang ada made appointment dengan one of clinic swasta untuk scan heartbeat baby on 29th jan ( semalam ) . So semalammm sangatlah excited. suami sepatutnya kene outstation isnin tu ke melaka tapi demi nak dengar dan tgk anak tecik dieee minta excuse untuk pergi lewat sedikit after kami checkup and the result is jeng jeng jeng







Tadaaaaa ^_^ seeeeee alhamdulilah syukurrrrrrr ^_^  tuhan je tahu perasaan nak pergi scan masa nie. Hanya mampu doa semoga semuanya baik baik sahaja ya allah.
Dan bila doctor scan je ya allahhh nak nanges rasaaaaa kantung dah membesar dengan jelas sangat dan nampak tak dalam kantung tu colour white? itu adalah baby amoi tecikkk je lagiii pic tak berapa nak jelass tetapi doc tunjuk tali pusat die gerak gerak plus heartbeat die berkelip kelip ada figure kepala kaki dan tangan. Alhamdulilah anak ibu mmbesar dengan sihat ^_^

Dan bila doc ltak je dkat hearbeat die bunyi dup dup dup dup sangat sangat lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ^_^ masa nie tak tahu nak cakap perasaaan tu nak nanges tapi taklah nangis depan doctor kan tgk suami gelak amoi pun gelak dan automatic kat screen perut goyang goyang kihkihkih . tak senonoh tau ibu kamu nie.

Dalam hati amoi tuhan je tahu macam nie rasanya kan. Barulah yakin dan barulah rasa ada benda bernyawa dalam perut aku.Kuasa Allah s.w.t kejadian Allah penuh rahsia.

Amoi tak sabar nak tengok dia membesar dan membesar dengan sempurna ^_^ Ahamdulilah now amoi dah berusia 10weeks ^_^

Doakan amoi & baby tecik amoi sihat sempurna ye :)


now i want to enjoying during my pregnancy ^_________________^\


Daaaaa~



12 comments:

NMS said...

Bestnyaa. Tak sabar nak tengok baby kak amoi. Mesti nomey nomey mcm kak amoi :) Semoga sihat selalu kak amoi

Cik Eka said...

bestnya kak amoi..hehehehehe

kita2 pembaca ni setia menanti baby kak amoi.

misti omeyyyy

ComelComot said...

wah tahniah..bestkan bila dapat tau pregnant, cam saya juga, skg dah 27w..debar2 juga sbb ni pun 1st baby. Suami xyah citerlah die punya excited sgt2 terserlah n syukur kan..lepas ni tunggu lah awk bakal dilayan bagai permaisuri..sangat2 super duper manja..kihkih..

Shykin Bunga said...

congrats dear! im happy for you... :)

cik chinta said...

jg kesihatan tau (:

AmirahSM said...

tahniah sis... bahagia je sy dengar.. =) moga baby dan ibu dia sihat sentiasa dgn izinNya. =)

Nadya Bubble said...

Ya Allah, alhamdulillah :)
Tahniah sis Amoi.

Amoi Heaxa said...

tq nms :)

cik eka tq dear :) doakan baby sihat sempurna ye :)

comel comot : wahhhh awk lg dah besar ^_^ seronoknyeee jaga diri ye semoga awk n baby dedua dipermudahkan urusann :)

shykin : tq shykin :)

cik chinta : tq cik chinta insyallah :)

amirah : insyallah mudahan2 allah permudahkan semuanya :) terima kasih :)

nadya : alhamdulilah syukur tq nadya :)

fifie said...

Selalu sangat stalk Amoi di Instagram geram dengan kecomelan Amoi, baby Amoi mesti comel sangat sangat warisi fair skin Amoi dan Apeq. hehe. Semoga Amoi dan baby selamat selalu. InsyaAllah

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Anonymous said...

Tahniah sis!! =)
Btw,Please support,like and share my new page :))
https://www.facebook.com/pages/Nurmoon-Healthcare/342522685861265?fref=ts

After this,,all items will be update only at my pages yer..This item sgt bgus utk ibu2 yg mengandung jugak dear. thanx for ur support!! Love u ! :')

Wawa Tasliman said...

CONGRATS.. 1st trimester kena betul2 jaga sebab sangat fragile.. :)