Followers

Friday, February 3, 2012

TIPS MEMILIH SUNSCREEN FOUNDATION DGN BETUL

Assalamualaikum w.b.t

apa yg saya nak bebel kali nie.

of coursela product yg paling HAVOC masa kini.

kalau tak havoc takdenya byk tempat dah habis dijual bukan?

ALHAMDULILAh. suke sgt2 dgn feedback positive dari korang semua!

SEYESLY KORANG MMGLA TERSGT2 BEST!!

bukan saja ada yg membeli sunscreen faoundation cosmoderm tp malahan ada yg membeli the whole product utk penjagaan muka juga.

wahhhh TERHARU la sgt oke!
;')

akan tetapi kat sini saya nak advise korang sikit.

Kepada uols semua yang nak beli sunscreen Cosmoderm....dinasihatkan pilih ikut warna kulit masing-masing ya. Jangan pilih kod yang cerah-cerah hanya untuk nampak cerah sebab nanti muka akan nampak bercapuk.So warna yang sesuai untuk kulit cerah kod 01 atau 02, kulit normal kod 03 atau 04, dan kulit gelap sikit kod 05 .......

Macam kulit saya sesuai dgn code 02( natural pink) dan juga kulit sy sgt sesuai dgn code 03( NATURAL BEIGE) code 03 juga sesuai utk NORMAL SKIN ( for both ) maknanya utk yg sawo matang,kuning langsat,putih kemerahan.mmg sgt2 sesuai dgn code 03 ataupon 04. pada mereka yg kulit agak tank & gelap sedikit dinasihatkan memakai 05.

kenapa sy cakap mcm nie?
kerana apabila kulit korang sawo matang tetapi korang teringin nak nampak putih makanya lantas korang membeli code 02 natural pink.korang pasti akan dpt kesan yg kurang memuaskan hati.hah kan da ckp awl2.tapi korang degil kan kan.korang akan dpt kesan yg bertapuk2 malahan kulit and foundation tu macam tak sekata je.pastu dahla nak letak bedak lagi.ayoo..korang boleh tak bayangkan apa yg saya cube bayangkan.so itukan tak cantik?

bukanlah sy cakap korang tak boleh pakai code apa yg saya pakai.
terpualng tapi kalau kulit mereka putih yellow mcm sy.mmg sy akan syorkan memakai code 02 sebab kulit sy blend dgn code 02 ini.

so sebelum korang decide utk membeli foundation sunscreen nie, dinasihatkan agar tester dulu di tgn korang supaya korang tak akan menyesal dan dapat kesan yg memuaskan hati :)


kite dahlah beli even tak mahal pon tapi dah pelaburan disitu kan.so atleast bairlah ia memuaskan hati kan?
betul tak?

so kepada gadis2,kakak2 di luar tolong sgt2 yes sebelum korang meratapi penyesalan better korang cek dulu and tester dulu ok! ^_^
bukanlah kamu kene pakai code 02 mcm sy pakai baru boleh nampak flawless? jgn begitu.code2 lain pon akan nampak flawless juga.
nnt korang nak sgt flawless ikut apa code sy pakai pastu apa korang dpt? kulit bercapuk.
huwaaaa~ kan sedihhh nnt sy juga disalahkan.
no no no.

saya takmola korang dan korang nnt sedih sebab tak serasi dgn kulit.sbb sy dah dpt beberapa inbox customer kenapa dorang pakai bercapuk.=_=" mana taknya should be kulit pakai 03 atau 04 tp kamu membeli 02.mcm mana tuh.huwaaaaaaa T___T


p/s: yang nak nampak putih sebab muka mmg gelap & kusam, sy tak advise korang beli color foundtaion yg lebey putih dr kulit korang sbb korang akan nampak percampukan di situ ( err betul ke ayat percampukan sy tu) =_="
akan ada tompok2 dan kulit and foundation tak blend very well. so advise sy, if korang pakai code cerah cmm kulit putih , korang blend dgn compact yg color gelap sedikit dr color foundation,dan yg memakai foundation color gelap korang boleh memakai blend kan dgn compact cerah sedikit dr foundation.
faham tak kawan2?

itula advise sy utk kite makeup look natural,mmgla semua nak nampak putih bercahaya glowing senantiasa kan? tapi kalau dah color muka tuh lain bebenor dgn kulit tgn, jgn kata suami atau bf takut tgk.silap2 anak sendiri menangis meraung2,org sekeliling pandnag dgn pandangan annoying.
mana satu pilihan kamU?

saya prefer apa yg saya advise .
saya sendiri memakai natural pink code cerah then blend dgn compact color medium :) so gelap dr foundation and spt yg kamu tgk pic di bawah.itulah hasilnya bile kite blend well foundation and compact dan yg sesuai dgn kulit kite ^_^



saya dan ain memakai code yg sama :) then kami berdua blend kan compact yg gelap and sedikit dari color foundation kamu :) ain memakai compact pixy natural beige
and saya memakai compact miami color medium.

segala persoalan kamu boleh tanya directly email sy di amoiheaxa@gmail.com atau inbox or sms sy ataupon utk bertanyakan pendapat,malahan kamu bukan sahaja boleh mengetahui sunscreen foundation die tetapi skincare yg lain kamu juga kamu boleh pergi ke page & like COSMODERM dan boleh mendapatkan nasihat dr pakar perunding kulit dan kecantikan cosmoderm sendiri ima zara :)

TILL THEN,


4 comments:

illa said...

da beli cosmoderm!yeay~hikhik

Adila Saidi said...

lawanya amoi ^^

JarN Eha said...

saya pun dh beli cosmoderm..:)

farahd101 said...

hi kak ain :)
fara adew beli cosmoderm nyew foundation, tapi bila pakai, rasa drying sgt2 padahal fara jenis kulit berminyak :(
adew tips tak, nak bagi tak nampak kering and kulit mengelupas? cos fara memang pakai moisturizer sume tu da..