Followers

Tuesday, February 14, 2012

pssst~

Assalamualaikum w.b.t


heyyo heyyo HELLO!
ok jgn nak pelat sgt ye.

marah diri sendiri.

korang amacam??
dah try tak SUNSCREEN COSMODERM TUH?
BELUM?
=_="
kenapa belum.......sedihlah mcm nie.

takmo kawan
>.<
2minit je.pastu kite kawan balik ye ye.
haha

korang kene try tau cosmoderm sunscreen.

bermacam2 feedback amoi terima.
ada yang kata sgt2 ok.
ada yang kata "nampaknya tersimpan di dalam drawer bersemadi"
=_="
sorrylah kalau ia tidak sesuai dgn korang.

tak taulah nak explain mcm mana.
maybe disebabkan hormon memasing
ataupon faktor minyak yg berleluasa sgt di muka.
tp byk positive feedback dari negative feedback amoi terima.

ALHAMDULILAH.

Tapi amoi boleh katakan sunscreen sunblock cosmoderm nie antara FOUNDATION/BB CREAM kesayangan amoi yg perlu ada dalam kehidupan seharian.
ecewahhh~
poyo tak?

sebabnye buatnye muka amoi tetibe meroyan?
pening gak nak kene tepek tebal2 pakai compact.
tak suke =_="

pastu bawah mata lingkaran gelap mmgla ketara amat kan.
letak tepek compact bebanyak confirm bercapuk.
tak suke juga =_="

so amoi lagi suka sapu secara tipis2 je di muka then tepek compact sedikit je.
ala kadar je org kata.
so nampak natural gitewww~

then COSMODERM FOUNDATION mmg pilihan terbaik utk mengatasi masalah itu uols~

so lepas solat kat mana2 korang nak pakai balik pon boleh.sebab taklah rasa keralatan sgt kan.harga murah kan.
semua mampu gaji beli sekaligus 5bottle.
hahah.overr kan =_='

ada yang bertanya
"bukanke tak elok pakai bb cream/foundation.tak elok untuk kulit kite.
effect maybe not now tapi soon.

amoi nak explain kat sini yang actually mana2 product kecantikan even compact yg korang pakai tu pon if hari2 duk tepek liang2 pori ofcourse tersumbat jugakan?
even bedak tabur baby tu pon korang pakai akan tersumbat juga.
tapi mcm mana cara nak makesure benda2 tu tak tersumbat?
caranya.
penjagaan & pembersihan yg betul.
so korang tak kisah nak pakai bb cream for daily use pon boleh
BUT make sure balik or nak solat or after balik kerja,cepat2 bersihkan kulit bg fresh & rest kan kulit kite selepas seharian bertepek sana sini.

sometimes kulit kite perlu protection from UV.
lagi2 cuaca sekarang masyallah.
korang sayang tak kulit korang?
nak pakai lama kan?
amoi sayangggg uiiiii~ sayang belum umur 40tahun tapi kulit dah mcm umur 40tahun,
pori2 dahlah besar pastu pigmentation banyak,
takmo kan?


THEN IMPORTANT after cleanser displinkan diri utk TONER/TONING LOTION.
itulah salah satu kaedah penjagaan muka supaya kulit muka kita tak terbuka liang pori then utk menghalang dari kotoran bb cream/foundation/compact powder masih tertinggal tersumbat.

insyallah kulit korang takkan ada masalah.

SEBAB TU LA AMOI SYORKAN COSMODERM SUNSCREEN FOUNDATION/BB CREAM sbb tekstur die sgt lembut soft plus ringan sgt2 bile dimuka.takla rasa tertepek tebal kan.
then tak suke pon tebal2 sebab susah nak cuci nak solat semua.

then COSMODERM bukan sahaja ada SUNSCREEN FOUNDATION yg BEST tp cleanser,toning,cream,gel exfloating and macam2 lagi utk penjagaan kulit yg sempurna
^_^


KORANG BOLEH JE PERGI
LIKE PAGE Cosmoderm
untuk usha2 product2 mereka yang lain selain product SUNSCREEN FOUNDATION die ye :)

pssst~ dah alang2 beli foundation tu joinlah untuk contest
Sunny Shopaholic Contest.

bukan nak suruh gila glamor, tapi dah alang2 korang belikan.
apa salah mencuba nasib kan.
mana tau rezeki korang.
beli SUNSCREEN FOUNDATION sekali menang rm2000
tak ke HAVOC rasa.
shopping lah uolsss
apa lagi kan! ^_^

tarikh tutup penyertaan sebelum 1st MAR 2012.

so sempat lagi nie.
apa kornag tunggu lagi uols

cara penyertaan senang sahaja.

korang boleh refer dekat
entry amoi yang ini ye

SELAMAT MENCUBA DAN JOMLAH KITA SAMA2 JADI CANTIK LANTAS MENJAGA KESIHATAN KULIT KITA.
wah boleh tak statement haku
>.<''




ofcourse sy memakai
SUNSCREEN SUNBLOCK FOUNDATION/BB CREAM COSMODERM

saya dan ain memakai color code yg sama
02-natural pink

pic saya memakai
SUNSCREEN SUNBLOCK FOUNDATION/BB CREAM COSMODERM
baby juga memakai.
hahaha(kenyataan palsu disitu)
mengamuk mommy baby nie kecik2 nak mitap2.
haha




 

saya dan cherrie memakai SUNSCREEN SUNBLOCK FOUNDATION/BB CREAM COSMODERM
code yg sama juga 02-natural pink
(budget nak jadi duta compact) haha
kalau korang rasa pas pakai nak tepek2 secara tipis compact pon boleh.
seperti gambar gedik di atas.





 
saya dan mama cherry
yang semakin berseri semasa pregnant.
(hope me tooo berseri cenggini juga :P ahaks)



keadaan muka di ptg2 hari.
ok nie dah menunjukkan pukul 7 tapi muka takla maintain sgt tapi takla oily sgt kan kan.
so
apa lagi.

SUNSCREEN SUNBLOCK FOUNDATION/BB CREAM COSMODERM
cepat2 grab di GUARDIAN,APEX PHARMACY ataupun VITA CARE ^_^

kalau takde ditempat korang boleh laju2
contact kakak hot mama kite ni
untuk order secara online
kerana die bekerja di COSMODERM.
lagi mudah bukan ^_^

jgn lupa dah beli alang2 join CONTEST tau!!!


till then,

3 comments:

Azroy Nieza said...

B4 amoi pakai bb cream tu amoi de kai pkai produk adha x?

Azroy Nieza said...

B4 amoi pakai bb cream tu amoi de kai pkai produk adha x?

Azroy Nieza said...

B4 amoi kai bb cream tu,,amoi de pakai produk adha x?