Followers

Wednesday, January 4, 2012

hari keempat 2012 baru nak wish? agak2 org nak baca ke T__________T

Assalamualaikum w.b.t


*tutup muka*
hari nie 4 January 2012
*tunjuk mata sebelah kiri*
saya dah terlambat nak wish
*tunjuk mata sebelah kanan*
ala..bukan saya sengaja
*tunjuk hidung* O_o bkn lubang hidung ye.
tak nampak ke mata tunjuk simpati saya?
*tunjuk bibir*
*laju2 cakap*
sorrry guys! lama biar terbiar terlalai seketika belog nie.
banyak benda & perkara akhir 2011 saya perlu uruskan sebelum melangkah 2012
sampai fb belog semua terabai.


ok tak kira saya nak wish juga!
selamat melangkah ke tahun baru 2012
tahun baru, umur baru, perkara baru,dugaan baru.kawan2 baru
semua serba serbi baru kan?
kejam celik kejam celik.
rasa cepat sgt dah masuk january 2012.
terlalu pantas masa.
rasanya terlalu banyak wishlist 2011 yg masih tak tercapai bukan?
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa T_________T

masa mmg takkan menunggu kita.tapi kita yg harus mengejar masa.
T_T

apa plan korang 2012 nie?
mestilah kita nak yg baik2 kan?
tapi siapalah kita nak merancang yg baik2 tu semua berlaku.
apapun kite kene merancang,usaha doa dan tawakal :)
tuhan lebih mengetahui ;')


2011 banyak sgt perkara berlaku sepanjang setahun.
rasa mcm sekejap je kan
tapi beribu2 perkataan,beribu2 cerita,pengalaman,air mata,suka duka,gembira tangis,sedih,tawa,
dalam masa setahun.
kalau buat buku belum tentu 500pages cukup untuk menceritakan semua.

tapi semua tu tinggal kenangan kan ;')
kenangan yg akan kite sematkan ketat2 rapat2 dalam hati kita.
HANYA KITA & Allah s.w.t tahu apa yg kita hadapi :)

2011 bg saya pula terlalu banyak.terlalu banyak suka duka,tawa sedih,cerita, SPEECHLESS~
bila duduk sorang2...kadang gelak,kadang ketawa kadang sedih,sayu sgt.
itulah dinamakan KEHIDUPAN.

alhamdulillah 2011 banyak mendatangkan perkara2 dan cerita2 yg indah dalam hidup sy.
AMOI HEAXA semakin dikenali.
bukan glamor yg sy mahu.sy tak minta semua tuh.tp alhamdulilah.BLOG MINIHEAXABELL aka AMOI HEAXA dah ada 1020 followers, fb page ada 3880 followers,personnaly acc fb dah 5000 org.
unexpected.
siapa sangka org akan mengenali sy,biz saya? sedangkan sy bermula mmg dari zero.takde siapa kenal.tiada siapa tahu.
start sy mula berhijab.
2months selepas itu.sy mula berniaga.
tp niat saya berniaga bukan mahu menganggu periuk nasi org.
saya buat dgn cara saya.
saya menjual shawl & a fews brg kecantikan dgn cara saya.
sumpah sikit takde niat nak menganggu bis org.
ALHAMDULILAH.tuhan tahu niat sy.
biz semakin berkembang.ramai yg suka & feedback dgn sharing2 tips dr sy.
ramai yg tahu oh AMOI HEAXA yg jual shawl tuh ;')
terima kasih sgt2 korang.
terima kasih sgt2 juga tuhan sebab kalau bukan dgn izinNya sy takkan ada ditahap ni.
sedar tak sedar dah setahun lebih sy berniaga ;') dan tertubuhnya belog ini :)

saya semakin ramai kawan, sahabat yg betul2 ada disaat jatuh dan bangun sy.
kenangan bersama kakak2 & abg2 di nutrimetics.
ya allah bilakah lagi dapat bertemu kalian semua.
2011 juga berakhirnya NUTRIMETICS DISELURUH MALAYSIA.
lepas nie korang boleh dapatkan brg2 nutrimetics dr tupperware.

2011 juga kawan2 kesayangan sy bersalin dpt baby, berkahwin dan juga (preggy) alhamdulilah.
dan 2011 juga bertimpa musibah dtg satu persatu.tp tuhan maha adil bukan? pengakhiran 2011 sy diberi ganjaran dan hikmah tak terhingga.
satu persatu berita gembira dtg pd sy dan juga kesayangan sy .
alhamdulilah syukur.

akan sy sematkan dlm hati sepanjang 2011 yg terlalu byk cerita :)
tak terluah dgn kata2 :)
even dgn taip pon sy tak tau nak tulis mcm mana.

dan permulaan 2012 kita harap bermula dgn yg baik2 :)
sebelum kite dpt yg baik2 kita harus kuat & kental utk menempuh segala dugaan & rintangan.
insyallah.tuhan tak kejam.
die takkan menduga seseorang hambanya diluar kemampuanya.
Allah yg menciptakan kita yakin dgn kemampuan kita.inikan diri kita sendiri?
sedangkan dia yg mencipta kita.die yang memberi kita nyawa,die yg menentukan takdir hidup kita.
die yg memberi kita rezeki.kite kene yakin dgn segala yg die tetapkan.
insyaAllah ;')

byk wishlist sy 2012 nie.
terlalu banyak.
insyallah saya akan bermula dgn pekerjaan baru.position baru ( alhamdulilah)tempat sy mencari rezeki.
doakan sy boleh menerima keadaan di tempat baru bersama rakan2 baru,cabaran baru.kerja baru.
moga segalanya dipermudahkan.
semoga bis sy semakin berkembang & maju. insyallah saya akan mempelbagaikan biz selain shawl dan brg kecantikan :) permudahkan tuhan.
semoga keluarga sy semua dilimpahkan rezeki yg murah,diberikan kesihatan yg sempurna dan dberkati.
semoga semua kesayangan ( sahabat2 ) dipermudahkan segala perancagan yg baik,dilindungi,dimurahkan rezeki.dan semoga relationship kite semakin akrab insyallah.
semoga perancangan untuk menamatkan zaman bujang bersama chenta hati juga dipermudahkan. ( doakan ye korang )


bila saya bersedia saya akan announce kan bila *uhuk..tutup muka..maluuuu~*



semoga korang2 yg membaca juga dimurahkan rezeki dan bahagia bersama keluarga tercinta.

"Dear past thank you for all the life lesson you have taught me. Dear future, i am ready now~"

assalamualaikum .

tillthen,










11 comments:

sya azleen said...

saye pon baru buat entry wish 2012 jugak. biarla lambat, nak wish jugak T.T

nway, samat tahun baru :)

rina ellisa said...

happy happy sis.. kawan jemput tau :)

enn chung said...

hepi new year jgk...
well i really luv to read your blog..
n wishing u best of luck..
ske sgt tgk u...gojes sgt.....=)

enn chung said...

hepi new year jgk...
well i really luv to read your blog..
n wishing u best of luck..
ske sgt tgk u...gojes sgt.....=)

Cik mama said...

Good luck yerr si santik, kamu pasti berjaya.. hapi new year juga. (^_^)

yu ya said...

Wishing you happy 2012! Not all bad things r bad :P It makes us easier as times passed

lisa said...

happy new year :) cepat2lah get married. hehe :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ada. sy baca:) hehe. happy new year sis. wlupun dh lewat..

gegurlpurple said...

^_^...HAPPY NEW YEAR...MOGA2 THUN YG BARU NIE DAPAT PELAJARI BENDA YANG BARU.....:p

dott said...

happy new year jugaaa :)

#hye tuan tanah :)

Nurul Faizah said...

wahh nak kawin ea thun nie..cograt2..nie faeza nie dak kptm time kat batu pahat dulu(junior)..eza bru ade blog bru..nk mnta kbnrn taruk link blog nie kat page eza yer..jom2 exchange2 blog :)