Followers

Wednesday, August 24, 2011

you.



Assalamualaikum w.b.t




please take care.
don't you ever forget about us.

Cornflakes Madu *Amoi Heaxa*


Assalamualaikum w.b.t :)

wahhh tajuk entry tak tahan..^_~

saja je buat tambah2..


actually takdela special pon korang.

banyak2 kuih.

tiap2 tahun kuih nie yg saya tak pernah order dgn org.

selalu balik kg akan buat sendiri.

senang kot.bahan2 pon takla complicated.nak buat pon tak lama.

hahaha.kuih remeh temeh bolehla share dgn korang kan kan..keh keh keh..

actually ingat nak update nnt.

nak upload pic bahan2 sekali.

tp dah ada yg request.

makanya sy bg resipi dulu ye dgn cara2 nya 


nnt sy balik kg buat.


saya upload pic ^_^


sebab-sebab rumah bujang mcm sy peralatan tak mencukupi..uhukuhk..faham2la kan..=__="

walaupun simple plus takla menarik sgt pon.

ramai tahu buat.

tapi saja mahu share dgn korang.

bolehkan?kan?


jommm..cikizout..;p





Bahan-bahan
  • Cornflake - 1 kotak nestle corn flakes yg size large ( terpulang )
  • Madu - 1 1/2 cawan ( depends pada kuantiti cornflakes korang nak pakai.klu byk cornflakes contohnya 2 kotak.pakailah lebey :) tak kisah madu brand apa2 pon..janji madu ye.. :)
  • Gula - 1 cawan ( depends on quantity juga ye ) jgn terlalu manis sgt pon tak seap & kencing manis nnt..heheheh
  • ButterCup - 1 buku ( tak kisah brand apa2 pon.saya selalu pakai brand ButterCup yg salut die color emas )
  • Urai (chocolate rice) - tabur / choclate chip / badam / bijan ( depends pada korang ye )
  • Cup kertas


Cara-cara:
1. Cairkan butter dan madu di atas kuali dengan api yang kecil. Kacau hingga mentega cair.masukkan gula.kacau sehingga semua larut. sejukkan sebentar
 ( jgn terlalu lama nnt gula & madu akan menjadi keras) saya jarang sejukkan.pas semua sebati cepat2 masuk kan cornflakes :)
2. Cornflakes dihancurkan sedikit dan dimasukkan dalam kuali yang berisi butter,madu cair,gula tadi. Kacau sebati sehingga cornflakes diseliputi madu dan butter sepenuhnya. 
3. Masukkan bijan/ chocolate rice / chocolate chip / badam dan gaul sebati.
4. Isikan ke dalam papercups dan bakar selama 3-5 minit pada suhu 130c. Sejukkan sepenuhnya sebelum dimasukkan ke dalam bekas kedap udara.

( sesetengah org tak bakar.petua sy kalau mahu cornflakes kite tahan lama ranggupnye..makan ada bunyi kruukkkk krukkk..sedap sungguh rs kan? haha..maka haruslah dibakar sekejap )


pic ikhsan dari mr google.nnt sy upload yg saya buat ye.

korang bolehla buat.senang bukan?














da siap.later sy upload cornflakes buatan sy ok! ^_^
selamat mencuba~

Tuesday, August 23, 2011

( peel creme ultra care +)yang menghapuskan kesan blackhead & whitehead yg degil


Assalamualaikum w.b.t :)



jeng jeng






niela cream yg sy duk uarkan2 di fb tuh!



tapi broadband line sgtla meruntun hati.


makanya sy upload dulu k.


sbb dah ramai bertanya2 :)








dan






dan



actually nak review psl serum yang saya try saing dgn peel creme nie.

saya beli & try sekaligus..




dan












saya mmg dah JATUH CINTA>


seyes korang


SGT BERBALOI2


maybe it is too expensive but if worth it with our skin.


why not kan?




nak menjaga kulit mmg bukan senang.



perlukan pengorbanan.



antara mahu atau tidak saja.




from ultra care + juga !






later sy review about 2 of them ok ok ok




tata.


nunite!

ngantuk T_T


quotes 13



Assalamualaikum w.b.t :)





Being nice to someone you dislike doesn't mean you're fake. It means you're mature enough to tolerate your dislike towards them

i am always practice this.

whether they will call me hypocrite or whatever it is. 

i don't mind.

because for me.

we are same.

everybody's not perfect.

dalam dunia nie.

it is too small.

kemana kite pergi pasti kita akan terserempak.

i don't think that i need to " tarik muka bagai".

it is not nice right?

 

WISH AWAL ( SAYA EXCITED )


Assalamualaikum w.b.t



Bergurau senda sesama kita ,

Tersinggung,tergeram sering terasa ,

Kekalkan silaturrahim antara kita ,

Agar sentiasa mendapat berkat dari yang Maha ESA .



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN PD SEMUA KAWAN² DI FB,FANPAGE & JUGA FOLLOWER BELOG yew ^_^



terbiar


Assalamualaikum w.b.t



lamanya sy tak update belog nie kan?
sunyi sepi je rasanya.
takde apa² yg menarik perhatian.
dan menarik utk dibaca.



cume rs fikiran tak tenang utk tulis belog.
lately byk pula hamba allah yg mencemuh mencaci memaki hamun di belakang.
rs tersentap sekejap.

apa salah saya?


ntah.

mungkin itu masalah dorang.



niat saya bukan utk mencari musuh.

tp kalau kamu masih dan mahu juga bermusuh dan sebagainya.

terpulang.


itu hak kamu.


sebab bg saya.
hidup ini tak kemana kalau mahu bermusuh.



tau² esok lusa dah takde.


makanya.
eloklah kalau kamu tak suke akan saya.tak perlu menjengah fb,fanpage ataupon belog sy.

saya membantu kamu supaya tidak lg menambah dosa mengutuk saya tak kire waktu.

mesti hati kamu letey kan?
sebab terlalu bersaikologi dgn hati.


tp kalau kamu rs siapa saya utk menegur kamu?
baiklah.
saya pon masih belum sempurna.
jauh lg perjalanan utk menjadi sempurna.
danlah bukan alim atau berpura² alim spt kamu cakap.


tapi saya sentiasa berusaha untuk mengubah diri saya menjadi ke arah itu.

sebab saya dah nampak.
hidup ini tak kemana.
dr die kita datang.pada die juga kita kembali.

saya rasa dah cukup utk sy menjadi jahil,alpa,lalai seperti dulu.
tapi perubahan itu selalu terbuka utk setiap manusia.
kerana.
ALLAH maha pengampun lg maha mengasihani.
bukan?

sekurangnya saya berusaha utk menjadi ke arah itu.
antara diterima atau tidak.
Wallahualam.
sy serah pada die.


PADA KAMU .
Sebelum kamu menjudge dan mula post bukan² di wall laman sosial kamu.
kamu cermin dulu diri kamu.
kerana.
dari situ kamu dah mencerminkan diri kamu di mata semua org.
siapa kamu?
belajar utk terima kekurangan & kelebihan sendiri & org lain.

dr situ kamu akan tahu bagaimana mahu org repect & suke kamu!





dibulan² baik nie lagi mulia.
saya maafkan kata² yg kamu jatuhkan utk menghukum saya.
beserta dgn kawan² kamu
yg tak pernah saya kenal tp dgn sewenang² menjudge sy.\




takpelah.



Wednesday, August 17, 2011

quotes 12


Assalamualaikum w.b.t






There's a reason God put your eyes in front of your body not on your back, so you can see where are you going, not where you have been.






quotes 11


Assalamualaikum w.b.t










When someone comes into your life. God send them for a reason, either to learn from them or to be with them till the end.



 




p/s: sorry tershow off..mood sgt gedik..^_^

Tuhan kau kekalkan hatinya dgnku.kau dekatkan hatinya dgnku.kau kekalkanlah hati kami berdua.
kami hanya mampu berusaha dan sesungguhnya hanya kau maha mengetahui.

semoga die menjadi lelaki yang terakhir dalam hidup aku.dan semoga dielah yg terbaik utk aku.dan semoga die boleh membimbing dan menjadi imam dalam setiap solatku.
dan menjadi ketua keluarga yg terbaik dlm hidup kami nnt.
InsyaAllah.

Doakan saya juga ye kawan² ♥

sayang korang juga menjadi followers sy!!!











quotes 10


Assalamualaikum w.b.t









I don't wanna be your 'number one'. That implies there's a number two and maybe a number three. I want to be your ONLY one







quotes 9


Assalamualaikum w.b.t






I'm better than this, I'm better than that. Keep telling yourself, you can do better, and not only will you be better, you'll get better.




Saturday, August 13, 2011

Blusher kesukaan saya yg menawan sanubari ♥


Assalamualaikum w.b.t


perempuan mmg tak boleh dipisahkan dgn barang² make up?

setuju tak?

tak ek?T__T

ala...ke saya sorang je yg addicted dgn barang² make up
T__T


SGT ADDICTED

sampai tak boleh tgk kalau lg² packaging sgt comel lote

ke sy yg ada sindrom?
ok FINE T_T


jom nak kite berkenalan dgn blusher kesukaan sy yg paling comel.

tgk packaging die terus jatuh cinta.

makanya terus membeli tanpa berfikir then terus

melompat² kegirangan mcm budak kecik dapat aiskrim

perangai mmg budget comel.

uhukuhuk.

memula saya dapat free dr seorang kakak nie.

sebabnya saya beli foundation supra dari die.

borong sekali banyak ok.

bukan utk sy seorang ye.

tp belikan utk kawan² yg nak join sekali.


pastu kakak nie pon bg free gift.

dapat terus sy rasa wah happy giler

dari situ saya tahu wujudnya

nama ETUDE HOUSE.

haha..


jom jom berkenalan dgn gerangan si cute ini?


lihatlah pandangan dari depan.
cantik bukan packaging die? T__T
mahunya saya tak mcm org sawan suke?


color die pink.^_^
then bile pakai di pp terus mcm comel² sebabnya nampak cam merah semulajadi je kat cheeks tu ;p
wahh budget²..
see...di situ ada mirror kecik.
so jimat masa bukan? agak² nak touch-up..semua da ada..
then jimat space dlm handbag ^_^
uhukuhk..

siap sediakan berus.3in1..package segera.
dah la kau nie comel plus complete set.
ada brush & mirror.
nak simpan dlm poket jeans pon bole kalau agak² malas nak bawa handbag.




selepas kejadian sejarah itu.
sy pon mula la google di mana ada ETUDE HOUSE.
& adik incik apeq bitau ada di
ALAMANDA.
ok FINE.
bergegas.
takut terlepas peluang
then terus jd giler bile sampai
tak padan dgn sakit baru kuar hospital.
hidung masih bleeding
selepas ope
nampak je kiosk etude yg super duper comel.
lupe diri.
keh keh keh.
mmg annoying T__T





akan tetapi.
blusher mcm di atas tu dah takde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh
die kata tu lama punye.
sekarang ada yg baru.
ok T___T
fine.!
saya baru nak tgk color lain T_T

sekaliiiiiiiiiiiiiiiii die suggest yg lain.
hadoi
lagi super duper mmg nak pengsan sepuloh kali lah
packaging comel giler kot!
terus berdesup testing²
jatuh cinta lg.
p kaunter.
bayar.
T____T

tanpa memikir panjang.


see? he he he..mcm ekslusive yg tahap comel kan.



die ada 4tone color ^_^
sweetkan color² die?
mmg menyampah betul!

stapi bile pakai di muka color die comel je.tak pekat pon.
just natural.
And i like it! ♥




tiap² hari gilir² pakai blusher berdua ini.

^_^


Friday, August 12, 2011

TOLONG FAHAM

Assalamualaikum w.b.t





dalam hidup ni kita takkan pernah lari dengan kisah silam bukan?

Tak kira lah macam mana trauma,manis,pahit kisah itu ia tetap dipanggil kisah silam / memories.

yahh..aku terlalu byk kisah silam.

tapi tak perlu rasanya utk aku ceritakan satu² kisah silam hidup aku.

biarlah ia menjadi satu memories yg manis,pahit yg akan aku simpan rapat² ketat² dlm hati ini.

sebab bagi aku.

past is past.

no need to turning back anymore.

we learned from past.

we improve ourself from past.

kalau tak manusia itu akan sama sahaja, bukan?

kalau tak manusia takkan kenal erti sesal?serik?

nama pon manusia.

Hamba Allah yg kerdil lagi lemah,alpa,selalu lupa.

Tapi Allah S.W.T maha pengasih lagi maha pengampun dan juga penyayang.

sehina atau senaif mcm mana pon hambanya.

kalau kite bersungguh² untuk berubah.

Allah akan membuka jalan & pintu taubat utk setiap hambanya bukan?

sesungguhnya maha besar Kuasa Allah S.W.T

Waallahualam.

siapa kite untuk menghakimi masa silam seseorang?

kalau tiada semua itu juga makanya tiada lah kita hari ini.

hari ini bermakna lebih baik dari semalam.

dan kalau boleh tidak mahu menjadi mcm semalam.

bukan?

"Life always replaces everything you lost. If it asks you to put something down, it’s because it wants you to pick up something better."

aku suke akan poem/quotes

yg boleh memberi aku satu spirit supaya mengimprovekan diri

supaya menjadi yg lebih baik dari sebelumnya.

salah ke?

tidak bukan?

perkara yg lalu juga mematangkan aku.

perkara yg lalu juga menginsafkan aku.

perkara yg lalu juga mengajar aku erti kehidupan.

dan aku percaya setiap yg telah berlaku & akan berlaku dalam hidup aku

hanya DIA yg tahu..

ALLAH S.W.T

makanya aku tak pernah sedikit menyesal atas apa yg telah & pernah berlaku dalam hidup aku.

sebab tuhan tau apa yg patut & harus terjadi pada aku.

aku sebagai hambanya hanya mampu berdoa.

memohon keampunan dan memohon supaya aku dijauhkan dari perkara² yg tidak elok.

kerana hidup ini bukanlah panjang mana.

silap² esok lusa tibanya masa aku.

siapa tahu?

aku cuba utk buat yg terbaik utk jd yg terbaik.

makanya tolong hormat akan aku.



 apa yg aku mahu sekarang.

aku jaga seeloknya apa yg ada di depan mata aku sekarang.

selagi aku mampu.

aku akan jaga.

walaupun aku tahu.

bertahun bersama pon.

belum tentu ia akan jadi milik aku.

kalau dia mmg tersurat jodoh buat kita, maka ia.

jika dia bukan jodoh kita, teruskan hidup.

Sesungguhnya aku percaya perancangan tuhan utk aku sejak wujudnya aku dalam rahim arwah mama.


Whatever mistakes we have made, our only way out is to move forward. Life's proven formula: don't look back in regret but move on with Hope





.

Thursday, August 11, 2011

APRICOT MMG AWESOME ??



Assalamualaikum w.b.t



hye korang! :) 
pernah dengar tak apricot? ala..buah apricot?


mari kite berkenalan dgn mrs apricot?

tadaa~ hye sayala mrs apricot itu..
haha




nampak mcm enak saja bukan??
T___________T




haippp!!!
saya bukan cerita buah yg sedap utk dimakan?
hehe
tapi buah mmg sgt elok utk dimakan bukan? 
dan juga sgt elok utk kulit kita ^_^


so! saya saja nak share dgn korang!
apa product currently yg sy pakai for skin! :)
and saya baru try ^_^


almost 3months ^_^
then kesan sgt oke..
sebabnya sy cakap sgt oke??


1) saya dah lama giler tak menggedik tukar pencuci muka?sebab takut tak serasi dgn kulit saya.kang naik biji2 merah ke terbakar ke?sapooo nak jawabbbbbbbbbbbbbb??? T_T
2) saya berani utk try apricot nie sebabnya saya bekerja di sini?so senang sy nak membeli bila stock habis? wahh promote haku kan? T__T
3) harga sgt murah plus tahan berbulan2
4) product nie paling lama di NUTRIMETICS..percaya tak korang.almost berpuluh tahun okey product nie! since bermulanya nutrimetics! bayangkan.....( jgn pulak korang duk terus termenung sambil pandang ke atas..then bayangkan? mmg saja la kan..uhukuhuk..) company nutrimetics nie da berusia 30tahun ok..lebih abad dari umur eden..eden belum lahir lagi tau!!seriously...kali nie bukan nak up kan barang kat company sendiri...tapi cuba korang tanya mak2 or nenek2 or makcik2 korang...mesti dorang tau !
sebab2...masa saya kecik2.saya selalu nampak pencuci muka nie auntie2 saya pakai,sepupu saya yg masa tu remaja semua pakai.saya suke giler tgk sebab color die strigking kan.so mcm excited giler..
haha..poyo je >.<"


tup tap..saya keje kat nutrimetics..wahhh..mmg REJEKIIIII la kan bak orang JOWO kata..keh keh keh..
so why not saya try kan?
kebetulanya pencuci muka saya ( sabun tia amelia tu sudah habis )
malas mahu singgah di mana2 utk membeli..
so saya decide utk try.


then ALHAMDULILAH.
takde apa2 pon terjadi pada wajah saya.
cuma makin lembut! plus apricot nie sgt wangi..
rasa mcm mahu mencuci muka setiap minit..
hahahaha T__T

tekstur die pon lembut.korang just press  sikit je then bubuh air..then tonyohla di muka..
so boleh sgt2 jimat tau! :)

jom kite review kebaikan apricot nie ^_^

Buah Apricot ini kaya beta-carotene, magnesium, zat besi, fosforus, kalium dan vitamin C. Aprikot juga kaya dengan agen-agen anti-pengoksidaan,fiber boleh larut dan juga salicylate semulajadi. Salicylate ialah ramuan utama dalam aspirin. Nutrien-nutrien yang ada dalam buah Apricot mampu memberi manfaat seperti berikut:-

    • Mengatasi strok

  • Mengatasi kanser

  • Mengatasi ketidakseimbangan tekanan darah

  • Mengatasi kemunduran Macular

  • Mengatasi penyakit katarak

  • Mengatasi penyakit Prostate

    • Mengatasi penyakit jantung


ok ini khasiat buah apricott untuk kesihatan kita ^_^

Then for our skinnnn..zaaaasssssssss~


Rangkaian Aprikot membantu untuk menyubur, menghidrat dan melindungi kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Setiap produk diperkaya dengan sari pati extract Apricot untuk menjadikan kulit lebih bersih, lembut, licin dan kelihatan muda. Diuji sah oleh dermatologi.

Ciri tambahan:
1. FOAMING CLEANSER
Diperkaya dengan ekstrak isirong aprikot dan mengandungi vitamin E untuk kesihatan kulit. Membantu menghapuskan kotoran tanpa mengeringkan kulit. Menjadikan kulit bersih dan lembut.
Mari Kite berkenalan bersama Mrs Apricot saya?
mahu?mahu?





see? ok saya letak size X-Large supaya korang boleh Melihat dgn jelas...
keh..keh..keh..

Saya juga membeli utk adik lelaki saya..coz lately muka die naik jerawat.
then so far alhamdulilah...
sesuai dgn kulit muka die :)
then die pon mahu sy membeli utk gf die?
BOLEH?
ok...BAYAR ARRR~ 
hahaha

so..Mrs Apricot saya juga boleh menjadi Mr apricot..
UNISEX ok..
he he he he ~


SO? kalau korang confius tak tau nak pakai pencuci muka apa? 
i can suggest this one.
sgt selamat :)
boleh juga kalau utk suami ke? tunang ke? bf korang ke? ayah korang ke?
kerana utk lelaki pon elok :)

Price die pon terlalu affordable :)

RM 16.00 sahaja!


bye!

quotes 8


Assalamualaikum w.b.t








My past is my past.


 It made me who I am.




 I have no regrets.





 Wouldn't change a thing.






I just don't live there anymore.




quotes 7

Assalamualaikum w.b.t

We don't have everything to enjoy life, but we have life to enjoy everything .Always choose to see the nice things,life is happier that way ♥




ANONYMOUS


Assalamualaikum w.b.t




kepada anonymous.saya tidak kenal siapa kamu?
kalau kamu rasa kamu kenal saya dari dulu.
sila sertakan nama kamu.siapa kamu?
setakat kamu sertakan email.saya tidak kenal siapa kamu.



saya tidak memaksa kamu utk membaca segala entry buang masa sy.
makanya kamu boleh ignore sahaja tanpa perlu mencari then click link belog saya.
pilihan atas kamu!


kalau saya nak buat puisi mcm mana bagai pon.
apa masalah kamu?
kalau ia datang /bukan dr hati pon?
menyusahkan kamu ke?

kalau kamu rasa kamu da sgt kenal sy
dari dulu
saya bukanlah mcm dalam puisi?
siapa kamu utk menjudge sy?
saya sendiri tak pernah cakap saya baik.
then saya pon tak pernah minta org ckp saya baik
SEBAB
saya hanyalah MANUSIA/ HAMBA ALLAH yg alpa,lalai,selalu lupa
dan hanyalah manusia biasa.

selalu membuat silap,dari segi perkataan ataupon perbuatan.
kalau saya ada membuat salah pada kamu dulu kala.

saya mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.


terima kasih atas comment yg kamu beri.

Semoga Allah s.w.t merahmati kamu wahai ANONYMOUS~




Monday, August 8, 2011

Nukilan Rindu & Sayang


Assalamualaikum w.b.t,

Terpana jiwa, terkedu seketika

Bukan kerana terpaku dengan apa yang ada di hadapan mata

Sebak...

Mungkin itu yang terbaik untuk merungkai perasaan di jiwa

Mungkin kecil pada pandangan insan biasa

Tetapi tidak buat kau & aku yang merasa.



Jangan kau menilai tanpa mengenali

Jangan kau mengagak tanpa merasai

Jangan kau berhenti tanpa mencari

Jangan kau menjauh tanpa membuka hati

Jangan kau menyangka perkara yang belum terjadi.



Bukan aku mementingkan hati

Cuma satu yang ku pinta dari diri

Izinkan aku untuk mengenali

Izinkan aku untuk merapati

Izinkan aku untuk menyayangi.



Perasaan itu bukan lah ku pinta mahupun paksa

Kerana ia anugerah dari yang Esa

Buat kau dan aku, untuk melihat dan menguji hamba-Nya

Ke mana dan bagaimana kita menggunakannya.



Bukan aku tidak mahu memahami peritmu

Bukan aku tidak pernah merasai keadaan itu

Bahkan berkali ganda mungkin lebih sakit darimu.



Tetapi aku tidak pernah serik untuk itu

Kerana aku cukup yakin dengan Maha Pemegang Qalbu

Ikhlaskan hati, tenang kan jiwamu

Nescaya Syurga-Nya yang satu bakal menantimu.



Dari segenap kehidupan ku yang lalu

Banyak yang telah mengajar diriku

Bukakanlah hatimu

Izinkan aku meninggalkan pesan buat mu

Jangan sesekali kau merasa serik dengan hatimu

Jangan sesekali kau merasa takut untuk meneruskan langkah mu.



Yakinlah dengan SANG PENCIPTA

Saat kau berduka

Jangan kau sangka itu adalah penghujung dunia

Sesungguhnya ALLAH itu tidaklah buta.



Ketahuilah sahabatku

Sesungguhnya ALLAH sentiasa menyayangimu

Walau seberat mana ujian yang dibekal padamu

Tidak pernah sedetik pun dari masa lalu

ALLAH meninggalkan mu sendirian

Kerana itu tandanya

ALLAH Merindui dan Mencintai mu.


p/s : terima kasih kakak buat nukilan ini.sumpah sy terharu >.< sayang kakak ketat² ♥



Tuesday, August 2, 2011

PENTINGNYA PENJAGAAN TANGAN


Assalamualaikum w.b.t

WHO LOVES SOFT HANDS?

I am absolutely in love with this product and I would repurchase it again and again...

Mary Kay's Satin Hands product hand treatment is the best product that i have ever used ^__^
kesannya??lepas je pakai ia akan meninggalkan kesan yang sgt effective pd tgn sy .tgn saya yg kasar akan automatic jadi sehalus bayi ok.sgt lembut dan berbau wangi...Tangan saya sgt kasar kesan dari sabun basuh pinggan ( bukan alasan malas nak basuh pinggan ok..T_T ), sabun basuh baju..dan sebagainya yg boleh menyebabkan tgn kite automatic pecah², sgt kasar & kering dan mengelupas2..betul tak?  I was always searching for a product to make them feel nice again and alhamdulilah sy dah jumpe product tu dari some of my frieds yg jadi dealer MARY KAY.

Actually saya dulu mmg dealer MARY KAY..join dr lecturer sy dulu..kalau korang pernah baca entry skincare yg pernah saya pakai.saya kan pernah pakai mary kay skincare? so dari situ sy kenal product mary kay ^_^

Agak mahal juga la product nie T_T
tetapi sy tak ingat lah harga die T__T
one set ada 3barang.

tapi sekali beli boleh tahan bertahun sebabnya kite just pakai sikit je ^_^

Dalam set ni didatangkan dgn  EXTRA EMOLLIENT NIGHT CREAM, SATIN SMOOTHIE HAND SCRUB, and the HAND CREAM. Cara pakai : setiap malam first one sapu the night cream then gunakan scrub,rinse and then use the hand cream and WOW!! SANGAT BERKESAN! :)

pastu terus berangan asyik usap² tgn sendiri kerana tgn mcm baru lahir..hahah..mcm tak pernah basuh pinggan,tak pernah basuh baju,tak pernah buar kerja rumah..hahaha.

And then EXTRA EMOLLIENT NIGHT CREAM tu actually bagus utk disapu di kuku & digosok lama² tau.ia sekaligus bukan utk melembutkan tgn sahaja tetapi mengilatkan kuku.rs mcm pergi buat treatment ok..jimat :)

tetapi malangnya kuku saya sangatlah kecik plus kontot² ( org panggil kuku cawan ) makanya...tak cantik utk ditayangkan..tak nampak nnt.hahaha ^_^












There are different kinds you can purchase from Mary Kay if you are not big on the smell. This one is the peach scent I believe and I really like the smell! You can check out some of the other Satin Hand Kinds  if you are interested & suitable with you  ^_^


if korang takmo pakai product nie pon korang boleh cari apa2 jenis product penjagaan tangan^_^

kenapa saya kata penting???
sebab...sebab...


korang cer cer bayangkan k......
(imagine.....) cepat imagine sekaranG!
hehehe


korang jaga muka bagai nak rak...ok fine! umor da 40++ muka still tegang..wahhh...kagumm sgt oke! tapi tetibe tgk tgn...



errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
FAILED!!
dala kasarrrrr...pastu da terkopek2,luka la lebam la,semya yg sewaktu dgnya la...pastu keduttttt...
oh no!!!
da terussssss dari org nak puji 
" auntie nie walau da berusia tapi cantikkkk ooo..pandai giler die jaga kulit muka dieeee...."
mula2 dah kembang kempis hidunggg sebagainya....
tetibe ada continue lagi 
" errr...cer tgk tgn die.....eyuuuuwwww...kedutt gilerrr!! berbeza dgn kulit muka die????"



so????
apa cerita wei?? hahah
nama pon perempuan..apa2 berkenaan perempuan semua melibatkan pelaburan kan?
dari hujung rambut hingga hujung kaki..
sebab tu dilahirkan wanita mempunyai 9nafsu 1 akal :)
nafsu die merangkumi semua bendaaa..

pantang benda yg melibatkan kecantikn...pasti tanpa berpikir panjang? betul tak? sanggup menghabiskan duit kan??

tapi kite jgnlah cenggitu..lainla kalau masyukk kan ^_^
so yg seadanya :) tak semestinya kite kene keluar modal besar utk cantik...:)

byk lg cara nya :)
tgk je zaman nenek moyang kite...
seyesly saya cakap korang..kulit nenek saya even yg chinese belah my mommy & belah my daddy
dua2 eventgh da cecah hampir 80 tapi kulit masih cantik :)

so? korang decide k :) nak situasi yg mana satu! :) 

heheee...


this is just for sharing what the best among product i have ever use :)

















Have you tried Satin Hands or any other hand treatment that you have loved?? ♥



bye~