Followers

Sunday, July 31, 2011

berkobar masak utk sahur yg pertama ^_^


Assalamualaikum w.b.t


hye korang! malam nie kite dah start bersahur kan?
for sure mesti ramai antara korang2 sama ada duduk dgn family ataupun bujang mesti duduk terpikir apala nak makan utk sahur kan?


mcm sy..haha..tetapi selalunya awal2 sahaja excited utk masak sahur dan bgn..lepas itu T__T
tak boleh! saya kena practise dari sekrang..
mana la tahu tahun depan seru dah sampai kang lapor incik apeq saya..hahaha

errrr~


kerana terlalu excited.makanya terhasilah ini...
.
.
.
.
.
.
.
GULAI ASAM IKAN JOHOR.

wahh..klasik ok.nama johor itu kene ada..uhuhuk..

inila lauk untuk bersahur esok merangkap makan malam nie..hahaha..
2 in 1
mudah bukan?
hahaha


haha..abaikan kecomoton periuk itu
( petua kalau nak sedap mmg kene ada comot2 tuh...bhahah...*baik! saya tipu*)


sedap atau tidak tapi sy makan sgt sedap.
haha.masak puji sendiri.
T__T
kasihan sungguh!


okla nak bg resipi nenek saya nie.heheh

bahan-bahan
- lada kering( satu gengam atau lebih ) dikisar sekali bersama bawang merah ( yg kecik ye 10 biji ), bawang putih ( 5 biji ),i inchi kunyit hidup kisar semua sampai hancur.pastikan tiada tertinggal walaupun sebiji bawang yg tertimbul2 ok..
- lepas itu,panaskan minyak didalam periuk..minyak agak2 korangla..kalau terlebih minyak makanya jadilah gulai asam minyak T__T
- selepas minyak panas..masukkan bahan2 yang dikisar tadi.tumis sehingga naik minyak & berbau wangi ( bukan hangit okey)
- lepas da ditumis sehingga pecah minyak.masukkan perahan air asam jawa / asam keping .sebanyak yg korang suka.agak2la ye :) mengikut banyak mana lada & bawang yg korang kisar.barula sama rata dan sedap  rasanya.
- selepas itu bile sudah mendidih sedikit masukkan ikan/ayam dan biarkan ia empuk.jangan korang duk mengacau2 sgt.nnt hancur ikan tuh T__T terus jadi ikan hancur asam pedas..uhukuhuk.
- masukkan garam,ajinomoto secukup rasa. ( saya ikut style expert nenek main campak2..tak mainla pakai tgn kata nenek..hahaha.kunun2 budget ikut mcm nenek dapat rasa sesedap air tgn nenek la? mmg taklaaaa....huhu T_T)
-masukkan bahan2 seterusnya seperti bendi ( betull ke eja bendi mcm tu?), tomato,dan utk buat kuah gulai asam kite ada bau yg sedap masuukan 2bunga kantan atau daun kesum 
- biarkan selama 10 minit dan selepas itu boleh dihidangkan ^__^


Semua bahan perasa : garam, asam keping & gula dimasukkan last sekali terutamanya kalau guna ikan pari. (Isi ikan pari boleh jadi keras kalau asam keping & garam dimasukkan awal2)

Ok...itu saja caranya. Mudah kan? (^_^)

SELAMAT MENCUBA RESIPI ASAM GULAI JOHOR


Saturday, July 30, 2011

Jom kite niat Puasa Sama2 ^__^


Assalamualaikum w.b.t

sedar tak sedar kita semua nak menyambut kedatangan ramadhan kan? rasanya baruuu je lepassss puasa lepas? ( errrr....kantoi ganti puasa lepasss..uhuhuhukk..my mistake suke menanguh2)
Alhamdulilahhh sempat habiskan sebelum menjelang ramadhan kali nie kan?

harap korangg juga ye? ^__^


so malam nie malam terakhir sebelum esok kite menyambut ramdhan dan bermula solat terawih beramai2 
^_^

exciteddd kan? ^_^


so sebelum tu jom kite niat puasa sebulan bersama2

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala


jom kite ingatkan kawan2 kite yang lain ye ^__^

Selamat menyambut ramadhan semua ^_^

semoga ramdhan kali nie membawa rahmat ddan seribu keberkatan pada kita semua.

insyaAllah~

Friday, July 29, 2011

nak juga boleh??


Assalamualaikum w.b.t


hye korang! :)


cenggini...iols nak gedikssss ikit nie uolsssss


before this iols ada la create another acc * AMOI HEAXA II *
pas tu hayatnya tak lama terus delete..sebabnya pening nak kene login dua2 ..hahaha
pastu yg pastinya account II terabai langsung...T_T

iolsss bukan lah artis ataupon public figure yg sampai nak buat² fan page nie...
iols tahu itu.
iols sedarr.

tetapi...iols nak expand iols punye business...*InsyaAllah*

then iols decide create Amoi Heaxa fanpage?
errr..ok ke tidak ek? T__T

iols pon confuse.
nnt org kata iols over la pulak.
huuuuu

mana satu yg patut ek?
tp iols buatla juga.
nekad & tawakal.
kalau ada yg tak suke.
iols minta maaf ye.
sebabnya iols manusia biasa nak memuaskan hati semua org.
diluar kawalan iols ye.
maaf byk²


sebelum nie fan page " Mini Heaxa Bell "
tapi iols edit nama jadi " Amoi Heaxa"

sebabnya rasa " Amoi heaxa " lagi orang familiar kan.sebab ada yang dah friends dgn iols di fb ^__^

tapi iols nak minta maaf banyak pada yg iols tak dapat nak approve.bukan sombong.bukan berlagak.bukan takmo kawan.semuanya bukanlah...uhuhuuh..

tetapi da fully booked T___T
maaf sgt²

so pasnie marilah kite bermanja² dan berborak² di fan page iolssssss yew??

boleh kan kawan²?

terima kasih banyak²

nie link fan page saya ye.
pada yang tak dpt add tu..kite berjumpe di sini ye ^_^


terima kasihh sgt² sekali lagiii uolsssss semua² ^__________________________^

p/s : ramai bertanya bile nak update stock baru..insyallah dalam bulan puasa minggu kedua..iolsss usaha memfreekan diri iolssss ok!
InsyaAllah...nak juga stock baru tuk diri sendiri utk raya..huwaaa T__T

bye! ♥

sy sudah curang & beralih arah

Assalamualaikum w.b.t



tajuk entry mmg rs nak kene pijak laju² je kan...
hahahaha



suspen..suspen.suspen..



apakah?

hahaha...


takde apa pon.sj je nak buat title gempak supaya korang baca..hahaha



actually psl skincare je :)


sy sudah lagi tidak setia pada penjagaan muka saya yg dahulu.

setelah bertahun² akhirnya saya sudah beralih arah & kecundang di tgn product lain.


tapi..tapi..sy masihhh menggunakan khidmat kamu la lalingggg eventhough just a few items je...



so jgn la merajok ye ye ye?
hehe


dan saya sgt berpuas hati dgn keberhasilanya.
bukan senang ok saya nak curang dgn product lama & mencuba product baru.
ini kerana sy takut tidak sesuai dgn kulit wajah saya.


tetapi.kamu telah membuatkan sy jatuh cinta double triple plus² kat kamu!


apakah itu?


nnt sy buat entryy yeeee utk share dgn korang!! :) ♥


gempak je dulu!!
uhukhukk

bye~!

hari yang mendamaikan


Assalamualaikum w.b.t



hari ni pagi² sedang diulit mimpi hujan dah turun.
sampai ke sudah nak pergi kerja.

confirm jamm teruk kan?

liatnya nak membangunkan diri.

otak mula ligat berfikir.MC?EL?
huahuhauhua
*pekerja yg sgt malas*

tetapi jin baik telah dtg membisikkan kata² positive.
ok akal & otak saya boleh input..
hahaha..nyah kau bisikan jahat..

pergi kerja masih dgn keadaan malas.
jemmm pulak..itu sudah pasti

tapi takpe.bawa dgn sgt tenang.kerana.masuk kerja pukul 11.tapi sy sudah kuar pukul 8?

MOTIF?
saya ada beberapa urusan perlu diuruskan.
1) pergi pos office. ( reniew rotex,bayar duit kereta.reniew lesen.pos item kak xora.)

super duper lega bila semuanya dah settle.boleh beraya meronggeng dgn family & kawan² dgn tenang ^__^

tetapi sekarang pening @___@
mana nak cekau duit????
sebaik puasa..ok ada hikmah.poket selamat.badan slim.( baju raya confirm muat )
haha yakin lebey!

k la.
tak tau nak tulis apa.
bye!

p/s : ada sesiapa nak bg sy job part time? jgnla suruh jd bukan²..=__=" model muslimah ke?haha..layak ke? T__T seyesly nie tau.ada bitau ye! :)
( sound like desperatoooo..huwaaa T__T )

Thursday, July 28, 2011

tak tau nak cakap apa

Assalamualaikum w.b.t



saya tak tau nak cakap apa.




saya tak tau nak marah atau nak ketawa atau nak senyum.

ok. saya da pening.



sebabnya saya rs mcm sy peminta sedekah pulak..



saya just nak tau bile yg ebrkenaan bole membuat bayaran yg pending.

tp bila saya msg hanya senyap membisu tanpa sebarang respon.
( da senyap mcm mn nak respon kan..T__T )


janganlah cenggini.
cian saya.kan kan kan?
sy simpan brg² kamu sampai sebulan da.
tetapi kamu buat sy cenggini.


sedih tau!tau!tau!
tak paham juga?

ok takpe!
T__T


sedih.
nak nanges laju² rasa.



bye~

Wednesday, July 27, 2011

quotes 6

Assalamualaikum w.b.t



" Life is like a book, some chapters sad,some happy & some exciting but if you never turn the page,u'll never know what the next chapter holds "









mana pergi nilai keperimanusiaan??


Assalamualaikum w.b.t



Bila didatangi peminta sedekah, kalau tidak ingin memberi sekalipun, janganlah dimarahi & dihina. Senyuman bagi mereka sudah memadai. ;)

tajuk entry kali ini agak serius.T__T

ini kerana saya sudah muak tgk situation sekarang yg bersepah2


pernah tak korang tgh2 makan pastu ada dua orang datang.yg sorang sgt sempurna sifatnya.memimpin yg sorang lg kurang sempurna sifatnye..pergi ke satu2 meja dimana kedai2 makan.then pergi ke setiap satu meja utk minta sedekah then bg tisu? ya allah...sy tak marah dgn yg tak sempurna itu.tp sy marah dgn yg sempurna tu.hey??allah bagi kamu sifat yg sempurna?makanya kenapa kamu tidak menghargainya? org yg kurang sempurna itu pon tau mencari rezeki mereka.tp kamu mempergunakan mereka? mana pergi akal kamu?sy tak rs orang yg kurang sempurna dpt smeua hasil kutipan dermanya itu.tp org yg sempurna itu yg bolot.( mmg kejamla perkataan bolot kan..tp sy marah sgT! ) kenapa korang tak kerja.sempurna sifat.tubuh badan Allah bg? kenpa tak mencari rezeki yg halal?
ye..sy tau itu mmg halal? tp Allah bg akal & fikiran & kekutan tubuh badan yg sempurna kenapa jalan mudah yg korang pilih?
kenapa tidak mahu berusaha?kenapa mempergunakan org yg kurang upaya utk pergi meminta sedekah?
entahlah..bukan mahu mempersoalkan...terus terang sy ckp.kadang2 sy bagi sedekah dekat mereka..kadang2 sy tak bagi.depends on situation.sy lagi prefer bagi dekat org tua ataupon kanak2 yg bg ayat2 suci tp kene derma.sy lg prefer belikan makanan utk mereka.ya allah..sedih melihat situasi mcm nie.

situasi seterusnya bile melihat kanak2 menjadi mangsa org2 yg bertanggungjawab.pergi menghanta anak² comelmeminta sedekah di mana2.tak kira di stesen minyak.kedai makan.bank.depan shopping complex.ya allah..mereka masih mempunyai tanggungjawab utk belajar,bukan tanggungjawab untuk mencari rezeki utk tekak org yg bertanggungjawab? berdiri lama2,dgn panas terik,hujan,redah je,dgn tak makan tak minum.ya allah..sy memang tak sanggup sgt tgk.

situasi seterusnya yang paling buat jiwa raga sy mmg tak tahan tgk.pasti akan menitis butir2 jernih di pipi..bila orang tua yg sepatutnya mereka layak berehat2 di rumah.bermain dgn cucu2 mereka.menghabiskan hayat yg masih ada
 di tikar sejadah dgn solat,membaca al-quran..tetapi mereka kene berhempas pulas mencari rezeki dgn kudrat yg sudah tak seberapa.terbongkok2 tetapi sedaya upaya menjinjing bungkusan yg penuh dgn kerepek.dan menebalkan muka eprgi ke setiap meja utk menarik perhatian org supaya membeli.
ada satu kisah tu nenek duduk di jalanan.betul2 di depan gulati's di jalan tunku abdul rahman.die sgt uzur.tp muka die sejuk je bile saya pandang.senyum asyik terukir walaupun hatinye,hanya Allah maha mengetahui..menyusun kerepeknya dan memandang org sekeliling yg lalu lalang dan dgn ramah mesra.."beli kerepek dik"
ya Allah..mana pergi family die?saya pernah berhenti membeli dan berborak emsra dgn nenek tu.
"nenek da lama berniaga kat sini?"
"da lama nak.."
"siapa anta nenek ke sini setiap hari?"
"menantu nenek anta"
"menantu???" ( yg selebih hanya sy mampu berkata dalam hati T__T )
" nenek dari pukul berapa sampai pukul berapa duduk sini?"
"dr pag sampai pukul 7mlm nak..pastu nnt menantu nenek datang ambik.."
"ooo..nenek buat sendiri kerepek nie?"
"takla nak..kawan nenek buat..tolong2 kawan nenek je"
"oo..habis tu seharian nenek duduk kat sini?tak penat ke nek?"
"nak buat mcm mn nak..nie yg bawa bekal ni ( sambil menunjukkan bekal die pd saya >.<)
"nenek kene bawa bekal nak..kalau tak sampai sakit perut nenek tak makan.."
" ye ke nek?"( dalam hati sy dah menangis da rasa )
" ye nak..kalau nak eprgi toliet buang air pon nenek minta tolong org nie tgk kn barang2 nenek..( merujuk pada pekerja gulati's )
"takpela nek..saya beli ye..sy selitkan lg beberapa keping pada nenek tuh..sumpah niat sy bukan mahu menunjuk..subhanAllah..sy terlalu sedih"
rs sy kene pergi laju² dr situ.saya mmg tak boleh lihat nenek tu..saya sedih.sumpah sy sedih sgt.terus saya terbayang nenek saya bersusah payah jual kuih muih..sian die.dulu saya ada bolehla saya tolong2 die.sekarang saya da jauh.saya da mula ada komitmen pada kerja.T__T
tp alhamdulilah..nenek saya d aberhenti dari berniaga.nenek sy jenis tak suke duduk diam.die kata bosan di rumah.tp sy sedih...cukupla die bersusah payah dulu.
sekarang biar sy yg bersusah payah pula.
( boleh korang bayangkan?dimana nenek itu mahu sembahyang? T___T )

mana pergi family mereka kan?kasihan nenek & anak² kecil itu..ya allah..kau lindungilah mereka dari segala bala & malapetaka,berikanlah merika kesihatan yg sempurna.supaya mereka boleh mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan mereka di atas bumi mu ini Ya Allah..

kadang² saya rasa ada sebab kenapa Allah tarik mereka ( arwah mama & ayah ) dr sy awl²..supaya sy tak byk melakukan dosa dgn mereka.dosa yg sy ada selama hayat nie pon tak terampun agaknye ;'(
korang yg ada ayah & ibu..jagalah mereka..hargailah mereka selagi hayat mereka ada..jgn biarkan mereka terlibat dgn situasi di atas.

Bila saya duduk di suatu sudut & melihat org lalu lalang,melihat ragam & lagak manusia.sy berfikir.Allah jadikan kite semua sama.sepasang mata,tgn ,kaki,akal,tetapi hati kite semua berbeza.
Nasib kite juga berbeza.
Makanya..BerSyukurlah.. Alhamdulilah..setiap apa yg kite dapat sekarang kerana nasib org di luar sana lg teruk dr apa yg kite gambarkan dan lagi payah & perit dari yg pernah kite hadapi.

Sesungguh Allah Maha MEngetahui segala² sama ada dari isi bumi Allah temasuk juga semua makhluk yg diciptanya.


p/s: kalau korang tak nak sedekah pon ataupon korang was2 dgn org yg meminta sedekah..jgnlah korang memperkotak katikkan mereka seperti mencaci,menghina,memaki.sedekahdgn rela hati tanpa berkata apa²..sesungguhnya kalau die menipu itu antara urusan mereka dgn Allah.Janji niat & nawaitu kite memberi kerana Sedekah.percayalah..Ada ganjaran & Pahala yg Allah tetapkan utk kita.

wassalam~
Bye!

Monday, July 25, 2011

quotes 5


Assalamualaikum w.b.t


I don't have time to hate people who hate me, beause I'm too busy loving people who love me.


quotes 4


Assalamualaikum w.b.t




Jangan pernah persoalkan mengapa kita diuji, kerana sudah sememangnya taraf kita yang bergelar hamba ini layak diuji.

♥ Make - Up Remover ♥

Assalamualaikum w.b.t



hye! semua sihat ke? da makan? 
wahhh..tetibe sy jd peramah sgt mcm kat rancangan reality..sgt atk sesuai ocay! bahhaha

ok..takmo ckp byk2.


rini  saya nak share dgn korang apa make - up remover yg saya pakai utk membuang make up2 saya?



tadaaaaaaaaaa!!!

NC Instant Eyes Make - Up Remover 
price : Rm 49.90

This highly-effective oil-based lotion activates when shaken to effortlessly wipe away all traces of heavy or waterproof eye and lip make-up. Ophthalmologically and dermatologically tested and suitable for contact lens wearers.




ok..fine fine.bukan sy nak berlagak atau bermaksud apa2 di sini.tp barang Nutrimetics mmg expensive sikit because all of their product came from Australia.

Makanya harga pon faham2 la ye :) takpe..kalau berminat boleh beli dgn saya..dapat 20% :) sebabnya saya bekerja di Nutrimetics :)
Apa salahnya benda yg elok & baik kite share sesama kan?tak gitu?

sy mmg amalkan mencuci make up dgn make up remover dulu sebelum saya mencuci muka secara rapi.( maksudnya dgn cleanser la kan..uhuhu )

sebab musababnya adalah :
1) bile korang terus cuci muka dgn cleanser..sisa2 kotoran mesti akan tertinggal juga.even korang tak nampak.makanya sisa kotoran itu akan berebut2 untuk memasuki segala liang2 rongga muka yang sudah terbuka.dan makanya akan tersumbatlah segala sisa2 kotoran make up itu.& itu tidak elok utk kesihatan kulit kita ^_^
2) bile korang pakai mascara ataupun eyeliner ( lagi2 yg jenis waterproof ) sgt susah bile korang just terus cuci pakai cleanser + air..seyesly jgn harapla korang boleh dpt mencuci sebersihnya.sebab pasti mata korang automatically bertukar menjadi hitam seperti panda T_T dan korang pon berusaha utk membersihkan sisa hitam2 itu dgn menggunakan pelbagai cara.samada amik tisu then korang tenyeh2 kat bahagian lingkaran mata itu ataupon korang amik kain ataupun tuala then mengosok bahagian yg hitam itu.supaya hilang bukan?
mmg akan hilang tapi tak ke banyak kerja dan membuang masa? then menyakitkan kulit muka korang? pedih bukan? pastu tekanan yg kuat pada bahagian mata sgt tidak elok.bile korang sesuka hati je nak bersihkan area mata kesan eyeliner @ mascara tu dgn mentenyeh setenyehnye pd bahagian mata.itu akan menyebabkan mata korang akan tetap meninggalkan kesan hitam then kedut2 + garisan pada mata pon akan obvius kelihatan.seyesly..tak caya korang cubala dalam masa beberapa bulan ( kalau tak syg kulitlakan ) korang akan mengjahanamkan keadaan kulit korang je. T__T so takmo takmo takmo.

apa salahnye korang menggunakan make up remover utk mencuci make up :) senang cepat dan kulit muka pon tak sakit! :) disamping tu bulu mata pon takla byk yg berguguran. sebabnya bile korang cuci make up tak bersih..sisa mascara tertingal then for sure korang rs tak selesa bukan?so korang pon akan membersihkan secara bersungguh2..pastu tau2 da togel bulu mata..sebab ms korang bersihkan dgn bulu2 mata korang berguguran.so kasihanilah bulu mata kite.lagi2 jenis yg tak berapa nak ada sgt.mcm sy nie >.<"

3)  last for not least, senang dan sgt mudah utk korang solat dimana2 :) sebabnye korang boleh mencuci make up dgn senang supaya korang boleh ambil wudhu' dgn sempurna bukan.so tanpa was2 ada mascara ataupon eyeliner tertinggal :)

so pastikan membawa make up remover dlm beg make up kamu semua ok! :)

bye! :)


penghapus lingkaran gelap



Assalamualaikum w.b.t


hari ni saya sgt rajin.makanya sy nak tunaikan janji pada korang2 psl product yg saya dpt free actually...as a winner kan..dapat hadiah..ms p langkawi trip company bulan 5 hari tu :)


makanya.saya dapat one set product  ULTRA CARE+





apa tu ULTRA CARE...haha sy nie nama je keje kat  company kecantikan.tp tak semua product saya pernah cuba & kenal..ye la kite kan kalau da sesuai dgn satu jenis product kalau boleh nak maintain je la kan..malas nak tukar2....tu semua melibatkan ongkosnye tauuuu!!!
haha..so duk diam2 kalau ongkosnya suam2 kuku...kekeke


meh sy perkenalkan sorang2 anggotanya..hahah..( budget mcm ramai bebenor )






jeng..jeng..jeng...















actually nie product baru dari Nutrimetics tau...kalau nak suruh sy beli..FINEla..mmg mahal kot harga die..product Nutrimetic especially skincare mmg mahal...tapi so far mmg yg sesuai utk kulit asian nie dan yg sgt serasi dgn kulit kite pon :) but depends on our skin kan.tapi feedback yg sy terima dr most of customer nutrimetics..skincare mmg da bestla ! :) then especially ultra care nie mmg product yg terbaikla dari ladanG! seyesly koranG! 
frankly speaking la kan..sebabnye sy nie tak pernah pon try poduct ultra care nie..makanya bile da dapat free..apa lg!! harusla cube kan..product mahal tu..so kenela cube..tak gitu?

ultra care utk umur 25tahun ke atas..ye la..bile umur dah mula masuk pertenggahan dewasa nie kan..kenela jaga kan..kan lagi baik mencegah dari merawat? betul tak? takkan nnt bile da kuar wrinkle semua baru la tergopoh2 nak beli product untuk hilangkan wrinkle bagai kan? so...saya nie mmg ada masalah dgn kelebaman mta.@ dark circle..kalau tak make up tu..mmg nampak ketarala kelebaman sekeliling mata..sampaikan incik tunang pon tegur tau >.< knp mata hitam sgt...trus rs mcm mahu nagis laju2...MENCIIIII T___T

mcm2 product sy da guna..cakap jela..product utk lingkaran bawah mata apa pon kat watson guardian semua..semua da try..tp hurm..semua tak memuaskan hati n perasaan sy nie..>.<

rupenye product tu ada di tempat kerja saya sendiri...haishh..kenapal saya nie selalu saja terlepas pandang..tak perlu jalan jauh2 ok..da ada depan mata..kan..sebaik dapat free product nie kalau tak..mmg berjanggutla sy nak membeli & sampai bile2 la sy tak tau kan kan?
jom sy review satu2 ye! :)


1)


ULTRA CARE + ANTI WRINKLERETINOL SERUM



UNTUK SEMUA JENIS KULIT 
Apabila usia meningkat, tahap kekuatan dan struktur yang menjadikan kulit halus dan muda berkurangan menyebabkan garisan halus dan kedutan kelihatan. Dalam jangkamasa 28 hari, Vitamin A dalam kapsul BARU Ultra Care+ Anti-Wrinkle Retinol Serumbertindak untuk membina asas kulit, memberikan kekuatan struktur yang diperlukan untuk penampilan kulit yang halus, tegang dan awet muda.   
Is Anti-Wrinkle Retinol Serum for me? Untuk siapa? 
 Mereka yang berumur 25+ tahun yang mengalami kesan penuaan kulit, khususnya garisan halus dan kedutan. 
 Bagaimana ia berfungsi? 
 Retinol yang kaya dengan vitamin A merangsang pengeluaran Elastin yang memperbaiki keadaan kulit dan memberikan penampilan kulit lebih lembut. 
 Bila ia digunakan? 
 Gunakan pada waktu petang @ malam selama 28 malam berturut-turut. 
Gunakan bersama?  Tight Firm & Fill Eye Serum untuk kesan anti-kedutan yang optima dan SPF18 Day Lotion untuk perlindungan dari kerosakan cahaya matahari. 
Ultra Care+ Anti-Wrinkle Retinol Serum 
Dari 63% wanita yang melakukan percubaab ujian konsultan:  77% daripadanya melapurkan kulit lebih lembut. 77% daripadanya melapurkan perubahan pada penampilan kulit.
  62% daripadanya melapurkan pengurangan penampilan kulit kedut  Recreate the foundation of youthful skin.
*review dari website nutrimetics*
so far saya da pakai selama 2bulan..since dpt ms tu bulan may.
saya rasa kulit saya sgt tegang.seyesly korang.tp saya pakai utk waktu malam je la..itupon ada skip2..sebab mahal kottt product nie..tak mampu nnt bile da habis nak membolinye T__T 
garisan halus di mata mcm makin berkurang.tp taula mungkin pd pandangan mata saya.sbb saya nie suke membelek2 muka :) hahaha...
dalam die bukan jenis krim tu tau :) die mcm serum rambut.korang pernah nampak tak serum rambut ala yg bentuk mcm berudu tu...T__T betul ke mcm berudu? haha..sy hentam je..ala yg korang kene gunting dulu sebelum terkeluar isi2 dalam die? hahaha..boleh imagine x?( baik ckp boleh kalau tak sy merajok T__T uhuhuhu)


so korang kene gunting then dap2 kan isi dalam die ke serata muka :) tarik dr dagu smpai ke dahi tau..jgn korang main sapu je :) nak pakai krim kat muka pon ada tatatertibnye bukan? :) hehehe..

susah sgt.meh sy tunjuk contoh berudu di dalam bekas

so sekarang boleh bukan imagine apa yg sy bebelkan? T__T

harga utk satu krim serum ini rm 129.00
T__T sgt mahal bukan?heheh
takpe2..apa salahnye berkorban utk product mahal sikit tapi kesan yg memuaskan hati jiwa & raga..^__^




2)

ini pulak yg paling menjadi kecintaan sy sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
die berjaya mengurangkan lingkaran hitam mata saya!!! kesanya terbukti tau koranG!!!seyesly sebab sy dah memakainya selama 2bulan since dpt bulan 5 that day ^__^

jom kite review.

BARU dari Makmal Kecantikan Nutrimetics, Ultra Care+ Dark Circle Eraser menumpukan pada mata letih, mengurangkan lingkaran hitam bawah mata dan mata bengkak dalam masa singkat untuk tidur yang nyenyak!
Dengan aplikator bebola yang unik mudah dan senang untuk digunakan.
Untuk siapa?
Mereka yang mengalami lingkaran hitam bawah mata, mata letih dan sembab. Untuk semua jenis kulit.
Bagaimana ia berfungsi?
Peptida membantu meningkatkan fungsi kapilari, kolagen dan keanjalan untuk mengurangkan lingkaran hitam bawah mata, sementara Caffeine dan Arnica merangsang fungsi pengaliran semulajadi kulit dan mengurangkan sembab pada mata.
Bila ia digunakan?
Pagi dan petang/malam sebelum memakai krim muka.



review take from nutrimetics website
ok review sy pulak.
sy memakainya sekali sehari.pada waktu malam sahaja..sebab masa tu kulit kite mula berehat & memulakan prosesnya bukan.ok memandangkan harga sgt expensive.makanya harus berjimat bukan? bhahaha..ayat org selalu berjimat..;p

apa yg saya suke sgt dgn dark circle eraser nie.bile kite pakai.kat area mata kite nie rasa sejukk je tau tau tau..mcm korang pakai minyak angin kat mata..hahaha..maka berhati2 semasa menonyoh eraser nie di mata takut termasuk dalam mata.sgt memedihkan >.<" bercakap melalui pengalaman.kerana terlalu excited.hahaha ;p
harga die rm 99.00

korang boleh try :) dari korang beli product utk lingkaran mata yg murah byk kali but no effective.why not korang try something expensive but really worth it :) saya atkla cakap product lain tak bagus.saya bercakap melalui pengalaman saya yg da mencuba bermacam2 product :) tp alin org lain kesanya bukan? mungkin pd sy mmg atk sesuai & no effective but kat korang ok kan :) so sy just nak share apa product yg bagus yg saya sendiri sudah try :)

dan sy sgt berpuashati dgn product ini.rating utk mereka 4/5 ^__^

maka..selepas nie sy sgt berkeyakinan walaupon tak make up ^_^ cume muka sy sgt kelihatan pucat tanpa darah without make up..mcm hantu mak limah T__T
k la bye!
next entry:  make up remover yg sy gunakan ^_^

.



Sunday, July 24, 2011

merekaygselalumenjatuhkansaya

Assalamualaikum w.b.t



The ones who say "you can't" & "you won't" are the most scared that "you will!


so "aja-aja fighting"!! go go yana! chayo2 yana!

selalu sgt org disekeliling sy merendah2kan apa sahaja yg saya lakukan dan memandang sinis atas apa sahaja yg saya lakukan...


sy hanya percaya ALLAH


biarlah die sahaja ygmengetahui apa yg saya lakukan & apa niat saya.
dan hanya dari die juga yg memberi saya rezeki


orang mmg boleh berkata ikut apa yg mereka rasa.tanpa memikir.saya hanya fikir postive .mereka tak mampu buat & tak yakin buat.maka mereka mencemburui apa sahaja yg saya lakukan.dan mereka tidka suke melihat kejayaan saya.


tuhan selalu ada.maka mereka2 itu sy tolak ketepi sahaja.sedikit tidak meninggalkan kesan.

kerana cukup ada ALLAH & ada org yg menyayangi saya seadanya saya dan selalu memberi motivation word pada saya. mereka adalah family.en chenta.kawan2 yg selalu ada.



kekalkan mereka bersama saya tuhan.berkati mereka dan semua kesayangan saya.
buka kan pintu hati mereka2 yg selalu ada hasad dengki & penyakit hati.




amin.

Assalamualaikum w.b.t

Jangan pernah persoalkan mengapa kita diuji, kerana sudah sememangnya taraf kita yang bergelar hamba ini layak diuji.

T____T 

aku mohon tuhan hanya kekalkan kekuatan & ketabahan hati yg selama ini kau beri pada ku...yg selalu ada bersama ku.kekalkanya tuhan...